Modoratör
Yeni Üye
Necip Fazıl ne zaman hidayete erdi?
Necip Fazıl Kısakürek
Doğum | Ahmet Necip Kısakürek 26 Mayıs 1904 İstanbul, Osmanlı İmparatorluğu
Ölüm | 25 Mayıs 1983 (78 yaşında) İstanbul, Türkiye
Defin yeri | Eyüp Mezarlığı, İstanbul
Takma adlar | Üstat, Kaldırımlar Şairi
Nurullah Genç kimdir kitapları?
Nurullah Genç kimdir kitapları?
Nurullah Genç, (Doğum: 9 Eylül 1960, Horasan, Erzurum) Şair, iktisatçı Akademisyen. Şiirlerinde klasik edebiyatımızın (Divan edebiyatı) temalarına yer verdi. Şiirlerinde ölçü ve kafiye gibi ahenk öğelerini önemsedi. İslami temaları başarıyla işledi.
Necip Fazıl Kısakürek öldü mü?
25 Mayıs 1983Necip Fazıl Kısakürek / Ölüm tarihi
Ne şeytan bekler günahı?
Ne şeytan bekler günahı?
Siir Sokakta on Twitter: ""ne hasta bekler sabahı, ne taze ölüyü mezar, ne de şeytan bir günahı, seni beklediğim kadar. " Necip Fazıl Kısakürek" / Twitter.
Nurullah Genç Horasan'ın hangi köyünden?
Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Tahirhoca köyünde, Emine Hanım ile Seyfullah Genç'in oğlu olarak doğdu. İlkokulu, köyünde okul olmadığı için akrabalarının yanında, iki ayrı köyde okuyarak bitirdi.
Nurullah Genç nerede doğdu?
Nurullah Genç nerede doğdu?
HorasanNurullah Genç / Doğum yeri
Ne şeytan bekler?
BEKLENEN Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar, Ne de şeytan bir günahı, Seni beklediğim kadar. Geçti istemem gelmeni, Yokluğunda buldum seni; Bırak vehmimle gölgeni, Gelme, artık neye yarar? Ne hasta bekler sabahı, Ne taze ölüyü mezar. Ne de şeytan, bir günahı, Seni beklediğim kadar.
Vehmimde gölgeni ne demek?
Vehmimde gölgeni ne demek?
Yersiz korkuya, yanlış düşünceye kapılmak, kuşkuya düşmek, evhamlanmak anlamlarına gekmektedir.
Rüveyda şiiri kime yazılmış?
nurullah genç'in 1993 aşkım isyandır benim, 1995 siyah gözlerine beni de götür, yine 1995 yanılgı saatleri adlı kitaplarından seçme şiirlerinin bulunduğu kitabı. kitabın en bilinen şiirleri tabi ki siyah gözlerine beni de götür ve rüveyda.