<
Editör
Yeni Üye
Neden sizi seçelim sorusuna cevap?
Neden Sizi İşe Alalım Sorusu Nasıl Cevaplanır? Bu işi yapabilmek için gereken deneyim ya da yeteneklere sahip olduğunuzu belirtin. Diğer adayların neler vaat ettiğini bilemezsiniz ancak kendinizi ispatlayabilirsiniz. Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz.
Neden bu işte çalışmak istiyorsunuz sorusunun cevabı?
Bunun yerine, hedeflerinizin şirketin değerleri ile uyumlu olduğunu gösteren bir cevap düşünün. Örneğin, şirket topluluk hizmetine değer veriyorsa, gönüllü çalışmanız ve toplulukta iyi durumda olan bir ekibin bir parçası olmayı neden istediğiniz hakkında konuşun. Cevaplarınız her zaman deneyiminizle bağlantılı olsun.
Mülakat Soruları Bize ne katabilirsiniz?
Mülakat Soruları Bize ne katabilirsiniz?
İşte en yaygın mülakat soruları ve etkili cevaplar;
- Kendinizden bahseder misiniz?
- Organizasyon / Şirket hakkında ne biliyorsunuz?
- 3. Neden bizim için çalışmak istiyorsunuz?
- Şirkete ne katabilirsiniz?
- 5. Zayıf yönleriniz nelerdir?
- Güçlü yönleriniz nelerdir?
- 7. Gurur duyduğunuz bir başarıyı söyleyin.
Bize kendinizden bahseder misin sorusuna nasıl cevap verilir?
Profesyonel ve Kısa Tutun. Cevabınızı 1-2 dakikanın altında tutmaya çalışın.
Kariyer hedefiniz nedir sorusuna verilecek cevap?
"Benim kariyer hedefim, bir yandan şirketinizin kurumsal hedeflerine ulaşabilmesinin bir parçası olmak ve bunu yaparken de kendi kişisel gelişimimi devam ettirmek. Bu şirketin sahip olduğu deneyim ve kalite ile kişisel gelişimim açısından büyük avantajlar sağlayacağını düşünüyorum."
Işten neden ayrıldınız sorusuna verilecek en güzel cevap?
Işten neden ayrıldınız sorusuna verilecek en güzel cevap?
"Son İşinizden Neden Ayrıldınız?" İçin En İyi 20 Cevap. 1. "Birkaç yıldır organizasyonda bulundum ve büyümeye devam etmek için yeni bir ortam denemek istedim." 2. "Bana başka bir şirkette terfi teklif edildi." 3. "Kariyerimi geliştirme fırsatı için ayrıldım."
Mülakatta sorulara nasıl cevap verilmeli?
Sorular klasik olsa da vereceğiniz cevapların farklı ve dikkat çekici olması sizi diğerlerinden ayıracaktır. Bu nedenle soruların yanıtlarını kafanızda tasarlarken çok daha özgün, anlaşılır ve ilgi çekici olmaya çalışın. Tabi burada ilgi çekmekten kastımız olağandışı yanıtlar vermek değil.
Kendinizi nasıl tanımlarsınız sorusuna nasıl cevap verilir?
Kendinizi nasıl tanımlarsınız? 16 madde
- İşimi seviyorum ve çok başarılıyım.
- Hayattan keyif almasını biliyorum, küçük şeyler beni mutlu eder.
- Ailemi seviyorum.
- Çok iyi bir ilişkim var.
- Arkadaşlarım benim için çok değerlidir.
- Dedikodudan nefret ederim.
- Çok sağlıklıyım, bugüne şükrediyorum.
Kendinden bahset sorusuna nasıl cevap verilir?
Kendinden bahset sorusuna nasıl cevap verilir?
Bana Kendinden Bahset Sorusunu Nasıl Cevaplayabiliriz?
- İşe alım uzmanının ya da yöneticisinin aradığı önemli bir nitelikten bahsederek başlayın.
- Bu beceri ve niteliğinizin işvereninize nasıl yardımcı olabileceğini anlatın.
- Eski işvereninize de nasıl yardım ettiğinizi ifade etmek için ölçümler verin.
Maaş nasıl konuşulur?
Maaş konusunu işverenin açmasını bekleyin. İşin içeriğine, firmaya katabileceğiniz değerlere odaklanın. İşle ilgili kafanızdaki soru işaretlerini gidermeye çalışın, sorular sorun. Bunları konuşmadan direkt maaş konusunu açarsanız, işten çok parasıyla ilgilendiğiniz izlenimi verir.
Işten ayrılmak istediğimi nasıl söylerim?
İşten ayrılmadan en az 2 hafta önce bunu yöneticinize mutlaka bildirmelisiniz. Eğer üzerinde çalışmakta olduğunuz bir proje varsa, bu daha erken bir zamanda yapılmalı ya da işten ayrılmak için projenin tamamlanması beklenmelidir. İstifanızı sözlü değil, yazılı bir şekilde ilgili departmana iletmelisiniz.