Son Konular

Nedim Şener'den İmamoğlu yazısı: 4 gizli tanığa karşılık 13 açık tanık, 4 şikâyetçi var

Credits
1.241.641
nedim-sener-ekrem-imamoglu-1pvu_cover.jpg

Yazar Nedim Şener, savcılık soruşturmasındaki 4 gizli tanığın ifadelerini eleştirenlere tepki göstererek, "Oysa sadece yolsuzluk soruşturmasında 4 gizli tanığa karşılık 13 açık tanık, 4 şikâyetçi var. Havada uçuşan milyarlarca lira paralar var." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik "yolsuzluk" soruşturması kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla ilgili dikkat çeken bir yazı gazeteciNedim Şener'den geldi.
Herkesin konuştuğu İmamoğlu'nu yolsuzluk ve rüşvete batmakla eleştiren Şener, bugünküyazısında"ONU bugünlere taşıyan eğitim hayatının başında ilk adımını usulsüzlükle atmış; baba parası, lise diploması ile KKTC'de kayıt yaptırdığı üzerinde "üniversite" yazan, YÖK tarafından tanınmayan özel sermayeli bir tabela şirketine kayıt yaptırıp iki yıl sonra elinde bir not kâğıdı ve el yazısı dilekçe ile 500 ve üzeri tam puan ile girilen İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'ne usulsüzlükle, torpille yatay geçiş yapan Ekrem İmamoğlu'nun geldiği nokta şaşırtıcı değil." ifadelerini kullandı.
Soruşturmadaki gizli tanık ifadelerinin yalan olduğu iddiasına değinen Şener, dosyadaki açık tanıklara dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
"En kötüsü bu yolsuzluk düzenini savunmaya çalışan besleme gazeteciler, sadece 4 gizli tanığın ifadeleri ile iddiaları çürütmeye çalışıyor. İhtiyaç duydukları yalanı söyledikleri için kitle de bunlara inanıyor. Oysa sadece yolsuzluk soruşturmasında 4 gizli tanığa karşılık 13 açık tanık, 4 şikâyetçi var. Havada uçuşan milyarlarca lira paralar var.
Kimlerle ne gibi işler yaptığını bilen birisi olarak açılan soruşturmalar hakkında içeriden bilgi alıyor, bugünlerin geleceğini en iyi o biliyordu. Son numarası ise sadece tek başına aday olduğu CHP'nin cumhurbaşkanlığı adayı için yapılan önseçimdi. CHP'li Sezgin Tanrıkulu da bunun yapılacak olası bir operasyona karşı kampanya olarak planladıklarını söyleyince, temiz umutlarla İmamoğlu'nu destekleyenlerin de nasıl hunharca kullanıldığını bir kez daha gördük."

Haberler | Güncel Haberler | Son Dakika Haberler

Nedim Şener'in Ekrem İmamoğlu hakkındaki yazısına dair detaylı bir açıklama yapmak istiyorum.

Öncelikle, Şener'in iddialarına göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması talebiyle dosyada 4 gizli tanık ifadesi bulunmaktadır. Ancak Şener, yolsuzluk iddialarını savunan ve gizli tanık ifadelerine güvenen "besleme gazetecilerin" varlığını eleştirmektedir.

Şener, önemli bir noktaya dikkat çekerek sadece 4 gizli tanığın ifadelerine değil, aynı zamanda dosyada yer alan 13 açık tanığa ve 4 şikâyetçiye de önem verilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Bu durumda ortada ciddi iddiaların bulunduğunu ve bu iddiaların üzerinde durulması gerektiğini belirtmektedir.

Ekrem İmamoğlu'nun eğitim hayatına dair iddiaları da eleştiren Şener, İmamoğlu'nun usulsüzlüklerle eğitim hayatına başladığına yönelik iddiaları dile getirmektedir. Özellikle üniversite eğitimi sürecinde yaşanan torpil iddialarına değinen Şener, İmamoğlu'nun geldiği noktayı şaşırtıcı bulduğunu belirtmektedir.

Son olarak, Şener yazısında İmamoğlu'nun politik kariyerine ve aldığı desteklere de değinmekte ve yapılan açıklamaların ardında nasıl bir plan olduğunu aktarmaktadır. Bu noktada, İmamoğlu'nun geldiği noktanın sadece siyasi bir başarı değil, aynı zamanda arkasında yatan süreçler ve ilişkiler ile şekillendiğini vurgulamaktadır.

Genel olarak, Nedim Şener'in yazısında yolsuzluk iddialarına ve Ekrem İmamoğlu'nun geçmişine dair çarpıcı ve kritik değerlendirmeler yer almaktadır. Şener, iddiaların yalnızca gizli tanık ifadelerine dayandırılmaması gerektiğini ve dosyadaki diğer delillerin de önemsenmesi gerektiğini vurgulayarak okuyucuları bu konuda daha detaylı düşünmeye ve araştırmaya yönlendirmektedir.