- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.140
- Meslek
- Webmaster
Netkent denkliği var mı?
Bu doğrultuda Netkent tarafından Şubat 2020'de Türkiye genelinde merkezlerde final sınavları gerçekleştirildi. YÖDAK Başkanı Akile Büke'nin açıklamasına göre, verilen eğitimin Türkiye'deki Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) denkliği yoktur.
Netkent Üniversitesi sınavsız mı?
Netkent'e sınavsız kayıt yaptırabilirsiniz. Evet. Bir üniversitede öğreniminiz devam ederken Netkent'e kayıt yaptırabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC vatandaşı olan öğrenciler ilk üniversite olarak Netkent'de okuyamazlar.
Netkent Üniversitesi YÖK tanıyor mu?
Yükseköğretim Kurulu'nca (YÖK), kurul tarafından tanınmadığı açıklanan, KKTC'de faaliyet gösteren ve ilk online Türk Üniversitesi olan Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Turgay, "Üniversitemiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini yasal olarak sürdüren bir KKTC üniversitesidir.
Netkent üniversitesi hangi bölümler var?
FAKÜLTELER VE BÖLÜMLER
Denklik Belgesi nasıl alınır?
Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.
YÖK denkliği olmayan diploma ne işe yarar?
YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Bu askerlik yaparken kısa dönem erbaş ya da yedek subay olmanızı sağlar. Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , iş deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır.
KKTC Meslek Liselerinden mezun olan öğrencilere uygulanan Sınavsız Geçiş hakkı ile Üniversitenin belirlediği kontenjanlar çerçevesinde iki yıllık ön lisans programlarına öğrenci kabul edilmektedir. Bu programlara başvurular DAÜ Giriş Sınavı Sistemi ile kabul edilecektir.
Sınavsız Hukuk Fakültesi var mı?
Adalet mezunlarına sevindirici bir haberimiz var. Artık adalet mezunları da sınavsız hukuk fakültesine geçme imkanına sahip oluyor. İki yıllık adalet bölümü mezunları Uluslararası Travnik Üniversitesi avantajları sayesinde dört yıllık hukuk fakültesi okuma fırsatına sahip oluyor.
Uluslararası vizyon Üniversitesi YÖK denkliği var mı?
YÖK Tanınırlığı Uluslararası Vizyon Üniversitesi, YÖK tarafından tanınan ve denklik verilen bir üniversitedir.
Ücretli hukuk fakültesi için kaç net gerekir?
Ancak bu bölümleri kazanmak diğer bölümlere göre daha zordur. Ücretli okunabilecek hukuk fakülteleri de bulunmaktadır. Hukuk fakültesi okumak için öncelikle TYT ve AYT sınavlarına girmek gerekmektedir. Bir devlet üniversitesi kazanmak için TYT sınavından en az 60 net ve AYT sınavından en az 50 net yapmak gerekecektir.
Prof Dr Tayfun Turgay Kimdir?
Çeşitli üniversitelerde Öğretim Üyesi, Enstitü Müdürü, Rektör Yardımcısı ve Rektör olarak görevlerde bulundu. Evli ve bir çocuk babasıdır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
Denklik belgesi kaç TL?
"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)