- Katılım
- 27 Aralık 2022
- Mesajlar
- 342.207
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 345
- Puan
- 83
- Yaş
- 36
- Konum
- Adana
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -225
New York Steak hangi et?
Shortloin'in esas parçası boydan boya giden T-Bone Steak vardır ki bu et bizim kasaplarda kolay kolay bulunmaz. T şeklindeki etin bir tarafında Strip Steak veya New York Steak denilen kontrafile bulunur. Koca şehre adını veren bir et parçasından bahsediyoruz dostlar dikkatinizi çekerim.Steak çeşitleri nelerdir?
Steak çeşitleri nelerdir?Steak çeşitleri ve isimleri şunlardır:
- Kobe steak.
- New York steak.
- Kemikli Bonfile.
- Dallas steak.
- Porterhouse.
- Rib Eye Steak (Dallas steak kemiksiz kısmı)
- Texas Steak.
- T-bone steak.
Steak et hayvanın neresi?
Steak et hayvanın neresi?Dana ve sığırların omurlarını çevreleyen etler steak için en uygun kısımları oluşturuyor. Bir hayvanın 0'luk kısmı steak için uygun kısım diyebiliriz. Yani steakhouselar da karşılaşacağınız etlerin çoğu bu kısımlardan çıkan etler oluyor.
New York et neresi?
Antrikot ile sokum arasında bulunan bonfilelik etin çıkarıldığı bölümün üstünü komple kaplayan birinci kalite et, yaşlandırma işleminin ardından pişirmeye hazır halde paketlenir. Dry Aged New York Steak'i pişirmek için döküm tava, ızgara ve fırın tercih edebilirsiniz.T-Bone Steak neresi?
T-Bone Steak neresi?Dananın sırt kısmından elde edilen bir et çeşidi olan T-Bone Steak eti, her biri yaklaşık 400 gram olmak üzere çıkmaktadır. Bu etin T-Bone olarak isimlendirilmesinin nedeni ise ortasında bulunan ve T harfine benzeyen ince kemiktir.
Kontrfile et hayvanın neresi?
Kontrfile et hayvanın neresi?Dana eti, Avrupa, Amerika, Avustralya ve ülkemizdeki yemeklerde en çok tercih edilen et cinsidir. Dana sırtının arka dış kısmından elde edilen kemiksiz ete ise "Kontrfile" denir.
Dananın sırt kısmından çıkarılan, yoğun lif dokusuna ve mermerimsi yağ dokusuna sahip kemiğe, yağa yakın çok özel ve lezzetli bölümdür. T-bone'un bonfilesiz kısmı olarak da adlandırılır. Aroması yoğun ve çok lezzetli bir ettir. New York Steak, 28 gün boyunca Dry Aged yöntemi ile dinlendirilmektedir.