haberci
Efsanevi Üye

Sosyal medya dünyasının tanınan ismi Nihal Candan, yoğun bakımda tedavi gördüğü sırada kalbi ikinci kez durdu ve ne yazık ki kurtarılamadı. Nihal Candan'ın dini inancı hakkında merak edilenler nelerdir?
Nihal Candan, 15 Haziran 1995'te Mersin'de dünyaya geldi ve İstanbul Beykent Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumaktaydı. Ününü TV8'de yayınlanan Bu Tarz Benim yarışmasıyla kazandı.
Aynı yarışmada kardeşi Bahar Candan da yer aldı ve Nihal Candan, 16 Ekim 2014'te jüriden aldığı 3 yıldızla yarışmaya katılma hakkı kazandı.
Nihal Candan, ikinci sezonda Bu Tarz Benim yarışmasına katıldı ve programda Soner Sarıkabadayı konuk jüri olarak yer aldı. Ana jüri üyeleri arasında Nur Yerlitaş, Ivana Sert, Uğurkan Erez ve Kemal Doğulu vardı.
Ayrıca, 7 Şubat 2016'da başlayan Survivor 2016 yarışmasında da gönüllüler takımında yer aldı.
Cezaevinde namaz kılmaya başlayan Nihal Candan, manevi yolculuğunu şu sözlerle anlattı: "Betonlar arasında, kız kardeşimle birlikte meditasyon ve günlük tutma pratiğine başladık. Sabah namazını çok değerli buluyorum çünkü 'Namaz uykudan hayırlıdır' hadisini seviyorum. Cezaevinde 7 vakit namaz kılıyordum ve kardeşime tasavvuf ve Mevlana'yı anlatmaya çalışıyordum."
Nihal Candan'ın vefat haberi üzüntü yaratırken, dini inancıyla ilgili açıklamaları da dikkat çekiyor.