Son Konular

Nisan Ayında İnşaat Üretimi Yıllık Yüzde 9,5 Arttı

Credits
1.230.245
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) İnşaat Üretim Endeksi verilerine göre, nisan ayında inşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı.

TÜİK, 2025 yılı Nisan ayına ilişkin "İnşaat Üretim Endeksi" istatistiklerini açıkladı. Buna göre, inşaatın alt sektörleri incelendiğinde, nisan ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,6, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yüzde 1,9 ve özel inşaat faaliyetleri sektörü endeksi yüzde 7,5 arttı.

İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde, 2025 yılı nisan ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,9, bina dışı yapıların inşaatı sektörü endeksi yüzde 1,1 ve özel inşaat faaliyetleri sektörü endeksi yüzde 1,0 azaldı.

Bu verilere göre, nisan ayında inşaat sektöründe genel bir artış görülse de alt sektörler arasında farklılıklar bulunmaktadır. Bina inşaatı sektöründe önemli bir artış yaşanırken, bina dışı yapıların inşaatı ve özel inşaat faaliyetleri sektörlerinde düşüş yaşanmıştır. Bu veriler, inşaat sektörünün genel performansını değerlendirmek için önemli bir kriter olarak kullanılabilir.

İzmir'de Define Arama Projesi Zeytinlik Nedeniyle İptal Edildi

Adana'da 18 Milyon Kaçak Makaron Ele Geçirildi

Benzer Konular

TÜRKİYE İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat üretiminin nisan ayında yıllık yüzde 9,5 arttığını, aylık yüzde 1,6 azaldığını açıkladı. TÜİK, Nisan 2025 dönemine ilişkin inşaat üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre; inşaat üretimi nisanda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9,5 arttı...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 artarken, aylık yüzde 1,6 azaldı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı İnşaat Üretim Endeksi verilerini paylaştı. Buna göre, İnşaat üretimi yıllık yüzde 9,5 arttı. İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde, Nisan ayında bina inşaatı sektörü endeksi bir önceki...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
İnşaat üretim endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 9,5 artış gösterdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin inşaat üretim endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, endeks nisanda yıllık bazda yüzde 9,5 artış kaydetti. İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde endeks, nisanda geçen...
Cevaplar
1
Görüntüleme
12
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin inşaat üretim endeksini açıkladı. Buna göre, endeks ocakta yıllık bazda 15,5 artış kaydetti. İnşaatın alt sektörleri incelendiğinde endeks, ocakta geçen yılın aynı ayına kıyasla bina inşaatı sektöründe yüzde 18,2, bina dışı yapıların...
Cevaplar
1
Görüntüleme
9
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı İnşaat Maliyet Endeksi verilerini paylaştı. Buna göre inşaat maliyet endeksi, 2025 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 9,10 arttı, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 26,61 arttı. Bir önceki aya göre malzeme endeksi yüzde 1,96 arttı, işçilik...
Cevaplar
1
Görüntüleme
11
  1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.633
  3. Kullanıcılar

1. 31.771
  4. Son üye

Geri