Noktalama İşaretleriyle İlgili Şiirler - Nokta, Virgül, Soru İşareti, Ünlem Şiirleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SoruCevap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoruCevap

Guest
Noktalama İşaretleri ile İlgili Şiirler
Nokta, Virgül, Soru İşareti, Ünlem Şiir

NOKTA
Benim adım nokta.
Her zaman yerim var cümle sonunda.
2.(İkinci) sırada ve kısaltmalarda,
Sakın beni unutma.

VİRGÜL
Adımı sorarsan bana,
Virgül derim.
Sıralanan kelimeler arasında yerim.
Mesela dersen,
Bugün elma, armut, erik yedim.
Görürsün ben neredeyim.

ÜNLEM
Bana derler ünlem
Ne zaman üzülsen,
Şaşırsan veya sevinsen,
Beni bulursun cümle sonunda.
Uzun bir çizgiyim, altında noktasıyla
Sakın bunu unutma!

SORU İŞARETİ
Aslında bilirsin beni.
Tüm işaretlerin en güzeli.
Bir sorarsa sana,
Bu şekeri kim yedi?
Tanımaz mısın cümle sonunda beni?

KISA ÇİZGİ
Diyelim ki bir cümle yazdın.
Satırın en sonuna vardın.
Sığmadıysa kelimen,
Telaşlanma hemen.
Kısa bir çizgi çekip,
Devam et cümlene kal-
dığın yerden...

Alıntı

S

Öğretmenler İle İlgili Şiir Şiirler

Benzer Konular

S
noktalama işaretleri şiirleri,noktalama işaretleri şiiri,noktalama işaretleriyle ilgili şiir,noktalama işaretleri hakkında şiirler Noktalama İşaretleri Şiiri NOKTA . Benim adım nokta. Her zaman yerim var cümle sonunda. 2.(ikinci) sırada ve kısaltmalarda, Sakın beni unutma. VİRGÜL , Adımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
SoruCevap
S
T
  • Soru Soru
Noktalama işaretlerinin isimleri nelerdir? Türkçe dilbilgisinde kullanılan noktalama işaretlerinin çeşitli isimleri vardır. Bu işaretler arasında nokta, virgül, noktalı virgül, üç nokta, ön işaret gibi farklı isimler bulunur. Nokta, cümlelerin sonunda kullanılırken, virgül kelimeler arasında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
theking
T
T
  • Soru Soru
Nokta mı virgül mü? Sorusu Türkçe dilbilgisinde sıklıkla karşılaşılan bir sorudur. Türkçe dilbilgisinde cümlelerin doğru bir şekilde noktalama işaretleriyle tamamlanması önemlidir. Nokta, cümlelerin sonunda kullanılırken virgül ise cümle içindeki ayrılmaları belirtir. Nokta mı virgül mü? sorusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
theking
T
T
  • Soru Soru
Noktalama işareti adı nedir? Türkçe dilbilgisindeki noktalama işaretlerinin adları nelerdir ve ne işe yararlar? Noktalama işaretleri, metinlerin anlamını belirtmek ve düzenlemek için kullanılır. Türkçe dilbilgisinde virgül, nokta, soru işareti, ünlem işareti gibi çeşitli noktalama işaretleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
theking
T
2 sınıf noktalama işaretleri nelerdir? Nokta, virgül, iki nokta, üç nokta, soru işareti, ünlem işareti, tırnak işareti, parantez, kesme işareti, hece çizgisi noktalama işaretlerini oluşturuyorlar. Noktalama işaretlerinin anlamı nedir? Noktalama işaretlerinin anlamı nedir? Noktalama işaretleri...
Cevaplar
1
Görüntüleme
14
  1. Konular

1. 1.280.770
  2. Mesajlar

1. 1.677.814
  3. Kullanıcılar

1. 31.715
  4. Son üye

Geri