Modoratör
Efsanevi Üye
OBP puanı kaçıncı sınıftan başlar?
Ortaokul başarı puanı (OBP): Ortaokulun 6, 7 ve 8. sınıf seviyesinde alınan yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasını, ifade etmektedir. Kayıt alanındaki liselere yerleşemeyen öğrenciler LGS ortalaması yani OBP hesaplaması yaparak, puanına göre boş kontenjanlı okulları tercih edecek.
Üniversite sınavında not ortalaması önemli mi?
Öğrencilerin lise yaşamı boyunca aldıkları notlar yani diploma notları 0.12 katsayı ile çarpılarak, yerleştirme puanlarına ekleniyor. Yani Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) olarak tanımlanan bu puanın yerleştirme puanına en düşük katkısı 30, en yüksek 60 oluyor.
12 sınıf OBP yi etkiler mi?
12 sınıf OBP yi etkiler mi?
Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP'ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
74 OBP düşük mü?
74 OBP düşük mü?
Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır.
12 sınıfta açığa geçince OBP ne olur?
Belki sonradan merak edip gelen olur diye yazayım. Biraz soruşturdum ve OBP puanına bir etkisi olmadığını öğrendim. Puanın neyse aynı öyle devam ediyorsun ve açık öğretimde gireceğin 3 sınav da toplam OBP'ni belirliyor. Yani açık lisenin örgün liseye göre herhangi bir dezavantajı yok.
OBP sıralamayı etkiler mi?
Ortaöğretim Başarı Puanı, üniversiteye girişte sıralamanızı etkileyen en önemli etmenlerin başında geliyor. OBP'nin hesaplanmasında lisede mezuniyet puanınızın yanında küçük de olsa mezun olduğunuz okulun o yılki sınav başarısı da etki ediyor.
84 OBP kaç puan getirir?
84 OBP kaç puan getirir?
Bu düzenleme ile birlikte öğrencinin diploma notu 5 ile çarpılıp OBP'si hesaplanacaktır. Örneğin öğrencinin diploma notu 70 ise 70×5=350 OBP puanı olacaktır….Okuldan Gelecek Puan. (OBP*0,12)
79 | 395 | 47,4
84 | 420 | 50,4
85 | 425 | 51
86 | 430 | 51,6
87 | 435 | 52,2