Oda Yonetim Kurulu nedir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Oda Yönetim Kurulu nedir?

Oda Yönetim Kurulu Genel Kurul'da alınacak kararları uygular. Oda işlerini genel kurulun yönlendirici kararları çerçevesinde yürütür. Gerekli gördüğü durumlarda Şube Genel Kurullarına katılarak çalışmaları izler. Oda ile TMMOB arasında işbirliği ve iletişimi sağlar.

Oda yönetim kurulu ne iş yapar?

Yönetim Kurulu Yönetim kurulunun görevleri şunlardır; a) Mevzuat ve meclis kararları çerçevesinde oda işlerini yürütmek. b) Bütçeyi, kesin hesabı ve aktarma tekliflerini ve bunlara ilişkin raporları oda meclisine sunmak. c) Aylık hesap raporunu oda meclisinin incelemesi ve onayına sunmak.

Oda Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?

Oda Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?
a) Oda Genel Kurulu, Odaya kayıtlı üyelerden ya da Şube Genel Kurullarında seçilmiş delegelerden oluşur. Üye sayısı 5000'in (beşbin) üzerinde olan her Oda, Genel Kurulunu delege sistemiyle oluşturur.

Oda yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Oda yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?
c) Yönetim kurulu : Başkan dahil olmak üzere oda sayısı 25 ve daha az olanlarda beş, 26-50 olanlarda yedi, 51-120 olanlarda dokuz, 121 ve daha fazla olanlarda onbir kişiden oluşur ve genel kurul üyeleri arasından dört yıl süreyle görev yapmak üzere seçilir. Aynı sayıda yedek üye seçilir.

Oda yönetim kurulu üyeleri maaş alır mi?

Genel kurullarda yapılan oylamada ise genellikle kanundaki limitler oylanarak kabul edilmektedir. Kanuna göre yönetim kurulu başkanlarına yapılacak ücret ödemeleri üye sayılarına göre asgari ücretin katları şeklinde belirlenmektedir.

Esnaf Odası yönetim kurulu kaç kişiden oluşur?

Yönetim kurulu; Oda sayısı 25 ve daha az olanlarda beş, 26-50 olanlarda yedi, 51-120 olanlarda dokuz, 121'den fazla olanlarda on bir kişiden oluşur.

Oda başkanları maaş alıyor mu?

Oda başkanları maaş alıyor mu?
Konfederasyonda genel başkana ise asgari ücretin on katı olan 50.004 TL ödenebilecektir. Yönetim kurulu başkan vekillerine ödenecek ücret ise yukarıda belirtilen tutarların 2/4'ü oranında belirlenmektedir. Denetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerine ise yukarıda belirtilen tutarların 1/4'ü oranında belirlenmektedir.

Esnaf Sanatkarlar Odası aidat borcunu ödemezsem ne olur?

Esnaf Sanatkarlar Odası aidat borcunu ödemezsem ne olur?
SMMM ve YMM'nin oda borçları Ödenmesi gereken tutarların öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi hâlinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilir.

Oda başkanları kaç lira maaş alıyor?

Oda Yönetim Kurulu, genellikle Oda işlerini yönlendiren ve uygulayan bir organdır. Genel Kurul'da alınan kararları hayata geçirir, Şube Genel Kurullarına katılarak çalışmaları izler ve Oda ile TMMOB arasında işbirliği ve iletişimi sağlar. Yönetim Kurulu'nun görevleri arasında mevzuata uygun bir şekilde Oda işlerini yürütmek, bütçe ve hesap raporlarını meclise sunmak gibi faaliyetleri yerine getirmek bulunmaktadır.

Oda Yönetim Kurulu, Odaya kayıtlı üyelerden ya da Şube Genel Kurullarında seçilmiş delegelerden oluşur. Üye sayısına göre genel kurullarını oluşturan Odalar, Yönetim Kurulu üyelerini genel kurul üyeleri arasından belirli kriterlere göre (örneğin: dört yıl süreyle) seçerler. Yönetim Kurulu üye sayısı Oda büyüklüğüne göre belirlenir ve genellikle bir miktar yedek üye de seçilir.

Oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin maaşları genellikle genel kurullarda belirlenir. Yönetim kurulu başkanlarına yapılacak ücret ödemeleri genellikle üye sayısına bağlı olarak belirlenir ve genellikle asgari ücretin katları şeklinde ödenir. Örneğin, Oda başkanlarına yapılacak ödeme, kanundaki limitlere uygun olarak genel kurul tarafından karara bağlanır.

Esnaf Odası yönetim kurulu da diğer Odalar gibi belirli kriterlere göre oluşturulur ve üye sayısına bağlı olarak belirli sayıda üyeden oluşur. Örneğin, Oda sayısı 25 ve daha az olanlarda beş, 26-50 olanlarda yedi, 51-120 olanlarda dokuz, 121 ve daha fazla olanlarda ise on bir kişilik yönetim kurulu oluşturulabilir.

Esnaf Sanatkarlar Odası aidat borcunu ödemezseniz, genellikle ilgili mevzuat hükümlerine göre belirlenen fer'i alacaklar (faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi) tahsil edilir. Ödenmesi gereken tutarların süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi durumunda, ilgili kurallar çerçevesinde alacaklarınız tahsil edilir.

Son olarak, Oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin maaşları genelde genel kurullarda belirlenir. Örneğin, konfederasyonda genel başkana asgari ücretin on katı olan bir ödeme yapılabilirken, yönetim kurulu başkan vekillerine daha düşük bir ücret ödenebilir. Denetim kurulu ve disiplin kurulu üyelerine ise ayrıca belirtilen oranlarda ödeme yapılabilir. Konuyla ilgili detaylı bilgiyi ilgili Oda'nın iç tüzüğünde veya benzer dokümanlarda bulabilirsiniz.

Universite Dekani ne is yapar?

Bolumu bulmak icin ne yapilir?

1. Konular

1. 1.278.825
  2. Mesajlar

1. 1.676.102
  3. Kullanıcılar

1. 31.346
  4. Son üye

Geri
Üst Alt