☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Ofke nasil kontrol altina alinir?

Zeberus

Administrator
Yönetici
Katılım
27 Ara 2022
Mesajlar
341,798
Tepkime puanı
61

Öfke nasıl kontrol altına alınır?​

7 adımda öfke kontrolü
- Öfke duygusunun yok edilemeyeceğini unutmayın.
- Öfke paylaşılmadan yok olan bir duygu değildir.
- Kendinizi ve birbirinizi dinleyin.
- Duygularınızı paylaşırsanız öfkenizin daha makul karşılanacağını unutmayın.
- Olayın gelişimini, süreçleri ve alınan tepkileri hazmetmeye çalışın.

Öfkeyi ne tetikler?​

Trafikte hatalı sollayanlar, sıkıştıranlar, işyerinde işini savsaklayanlar, hakaret eden patronlar, dengesiz müdürler, anlayışsız arkadaşlar, baskıcı ve bunaltıcı anne babalar, aşırı hırs bu olayların bazılarıdır. Bu tür olaylara uygun tepkiler verildiğinde, öfke gayet sağlıklı bir duygudur.
Öfkenin sebebi nedir?
Öfkenin en önde gelen nedeni bir kişinin çevresidir. Stres, finansal sorunlar, istismar, kötü sosyal veya ailevi durumlar ve zaman ve enerjinizdeki emen gereksinimler, öfkenin oluşumuna katkıda bulunabilir.
Hangi durumlarda Öfkeleniriz?
Sıkıldığımızda ve anlaşılmadığımızı hissettiğimizde, • Haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüzde, • Kendimizi ifade edemediğimizde, • İstek ve ihtiyaçlarımız karşılanmadığı ya da karşılanmayacağını düşündüğümüzde, • Yalnızlık, kaygı, utanç ve bunlar gibi birtakım duygular hissettiğimizde öfkeleniriz.

Çok sinirli olmak hangi hastaligin belirtisi?​

Bazı hastalıklar ve kişilik yapıları insanı sinirli yapar. ‘Aralıklı patlayıcı bozukluk’ adlı hastalıkta, kişi şiddetli öfke patlamaları yaşar. Depresyon geçiren, panikatak gibi kaygı bozuklukları yaşayan kişiler de genellikle sinirli olurlar.

Öfkeli insanlara karşı nasıl davranmalıyız?​

İşte sinirli insanları sakinleştirmek için yapılması gereken 7 şey:
- Önce Kendi Durumunuzdan Emin Olun!
- Sakin Kalmaya Özen Gösterin!
- Nabza Göre Şerbet Vermeyi Bilin!
- Çözüm Yolları Sunun!
- “Sakin Ol” Demeyip Sakinleşmesini Bekleyin!
- Sakın Ola Sözünü Kesmeyin!
- Beden Dilinizi Akıllıca Kullanın!
Öfke kontrol problemi nasıl anlaşılır?
Yaygın olarak görülen öfke nöbeti belirtileri şu şekilde sıralanabilir:
- Aşırı stres hali ve gerginlik.
- Kalp atışlarında hızlanma.
- Kan basıncının artması
- Düzensiz nefes alıp verme.
- Bir eşya ya da kişiye vurma, tekme atma gibi şiddet gösterme eğilimi.
- Diğer bireylerle iletişim kuramama.
- Sabırsızlık.
Sağlıklı öfke nedir?
SAĞLIKLI ÖFKE Kısacası öfke; çok doğal bir duygudur ve insanı harekete geçirmek için bazı durumlarda gereklidir. İnsanın yaşamda kalmasına katkı sağlar. Ama öfkenin sebebi kişinin kendi çıkarını korumaksa, bu sağlıksızdır. Adalet, eşitsizlik, doğruluk, dürüstlük gibi değerler yaşanmayınca hissedilen öfke sağlıklıdır.

Öfke nedir kısaca tanımı?​

Öfke, doyurulmamış isteklere, istenmeyen sonuçlara ve karşılanmayan beklentilere verilen doğal ve evrensel bir duygusal tepkidir. Öfke, yoğunluğunda ve süresinde çeşitlilik gösteren içsel duygusal bir yaşantıyken; saldırganlık, kişiye, nesneye ya da sosyal sisteme zarar verebilen davranışlardır.

Ani sinirlenme neyin habercisi?​

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Taner Çamsarı, ani sinirlenmelerin hipertansiyonun ipuçlarından biri olduğunu belirterek, “Kan basıncı yükselen kişiler sinirli olur. Hipertansiyon sinirlenmeye neden olur” dedi.
 

Benzer konular

Öfke kontrolü neden önemlidir? Öfkeyi kontrol etmenin amacı, insanın bu duygusunun saldırgan davranışlara dönüştürmeden, kendisine ve çevresine zarar vermeden, doğru olarak ifade etme becerisini kazanabilmesidir. Öfke, saldırgan davranışlara dönüşüp travmatik olmadan engellenmelidir. Bir insana...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Öfke ne zaman ortaya çıkar? Öfke nöbetleri genellikle çocukluk çağında ortaya çıkar. Geçmişte yaşanan olumsuz deneyimler ve yanlış davranışlar nedeniyle çocukluk döneminde birtakım travmalar yaşanabilir. Örneğin, okul çağında dışlanan ya da fiziksel kusurları olduğunu düşünen çocuklar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
1
Insan sinirlendiğinde ne olur? Öfke anında fizyolojik ve psikolojik olarak değişime uğruyoruz. Çünkü öfke sadece psikolojik değil fizyolojik ve biyolojik tepkimeleri de beraberinde getiriyor. Kalp atışlarımız hızlanıyor, tansiyon yükseliyor, adrenalin ve noradrenalin hormonları harekete geçiyor...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
Öfkelendiğimizde tepkiler nasıl olur? Öfke anında fizyolojik ve psikolojik olarak değişime uğruyoruz. Çünkü öfke sadece psikolojik değil fizyolojik ve biyolojik tepkimeleri de beraberinde getiriyor. Kalp atışlarımız hızlanıyor, tansiyon yükseliyor, adrenalin ve noradrenalin hormonları harekete...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Neye Öfkeleniriz? Sıkıldığımızda ve anlaşılmadığımızı hissettiğimizde, • Haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüzde, • Kendimizi ifade edemediğimizde, • İstek ve ihtiyaçlarımız karşılanmadığı ya da karşılanmayacağını düşündüğümüzde, • Yalnızlık, kaygı, utanç ve bunlar gibi birtakım duygular...
Cevaplar
1
Görüntüleme
2
Anasayfa Kayıt Ol Giriş Yap
Tips
Tips