Modoratör
Efsanevi Üye
Öğle namazını kaçırınca ne zaman kılınır?
Kaza namazı kılmak için belli bir zaman yoktur. Fakat genellikle vakit namazlarının sonrasında kılınması uygun bulunmaktadır. Buna göre öğlen namazını kılamayan bir kimse, ikindi namazı sonrasında öğlenin kazasını kılabilir.
Öğle namazını kaçırdım ne yapmalıyım?
Kaza namazını kılmak için belirli bir zaman bulunmamaktadır. Öğle namazının zamanını kaçıran kişiler kazasını kılabilmek için kerahet vakitleri dışında gün içerisinde kılınabilmektedir. Bu nedenle öğle namazını kaçıran kişilerin öğle vaktinde kaza namazını kılması gerekir gibi bir şey bulunmamaktadır.
Öğlen namazının kazası ikindi namazından sonra kılınır mı?
Öğlen namazının kazası ikindi namazından sonra kılınır mı?
Kaza namazı, günün her anında herhangi bir vakit namazının öncesinde ya da sonrasında kılınabilir. Örneğin, öğle namazını kaçıran biri ikindi namazını kıldıktan sonra öğle namazının kazasını yapabilir.
Gün içinde kılınamayan namazlar nasıl kılınır?
Gün içinde kılınamayan namazlar nasıl kılınır?
Kaza namazı kılmak için belirli bir zaman yoktur. Kerahat vakitleri dışında, vakti kaçırılan her namaz, gün içerisinde yahut daha sonra kaza namazı kılınabilir. Örneğin öğle namazını kaçıran birisi kazasını yatsı namazının peşine yapabilir. Öğlenin kazası yine öğle vakitlerinde yapılır gibi bir sınırlama yoktur.
Öğlen namazını Kılmazsak ne olur?
Zaruretten dolayı cuma namazının kılınması mümkün değilse o günün öğle namazının kılınması gerekir. Bu kişi, her zaman olduğu gibi bu durumda da sünnetleri kılıp kılmamakta serbesttir. Kılarsa sevap alır, kılmazsa günahkâr olmaz.
Öğle namazının kazası nasıl niyet edilir?
Öğle Namazının kazası için niyet: "Niyet ettim Allah rızası için, vaktinde kılamadığım ilk öğle namazını kılmaya" ya da "son öğle namazını kılmaya." İkindi Namazının kazası için niyet: "Niyet ettim Allah rızası için, vaktinde kılamadığım ilk ikindi namazını kılmaya" ya da"son ikindi namazını kılmaya."
Öğle namazının kazası akşam namazından sonra kılınır mı?
Öğle namazının kazası akşam namazından sonra kılınır mı?
Akşam namazının kaza nazı kılındıktan sonra o vaktin farz namazının kazası yapılmış olunur. Kaza namazlarının kılınma zamanı bulunmamaktadır. Akşam namazının vakti geçtikten sonra kazası istenilen bir zamanda kılınmaktadır. Fakat kaza namazlarının bazı vakitlerde kılınmamaktadır.
İkindi namazından sonra öğle ve sabah namazının kazası kılınır mı?
İkindi namazından sonra öğle ve sabah namazının kazası kılınır mı?
Ebu Said el-Hudri'den şöyle dediği nakledilmiştir: "Rasulüllah (s.a.s.)'i şöyle derken işittim: Sabah namazı kılındıktan sonra, güneş doğuncaya kadar başka namaz yoktur. İkindi namazından sonra, güneş batıncaya kadar başka namaz yoktur" (Ahmed b. Hanbel, Müsned, I, 19, II, 42, III, 7, 95).
Öğle namazının sadece farzı kılınır mı?
İşte sıkça sorulan soru vakit namazlarının sadece farzlarının kılınıp sünnetleri terk etmenin caiz olup olmadığıdır. Alimlerin ittifak içinde oldukları konu sünnetlerin terki halinde bunun günah olmadığıdır.