Modoratör
Yeni Üye
Öğrenci Konseyini kim denetler?
Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulunun oluşturulamaması halinde, kurulun denetim görevleri, Rektör tarafından en az biri akademik, en az biri de idari personel olmak üzere ve birisi başkan olarak belirlenerek üç kişilik bir Denetim Komitesi tarafından yerine getirilir.
Öğrenci Konseyi seçimi nasıl yapılır?
Öğrenci Konseyi seçimi nasıl yapılır?
(4) Öğrenci konseyi genel kurulunda yönetim ve denetleme kurulu üyeleri, toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla seçilir. Bu seçimler gizli oylama ve açık sayım ile yapılır. Bunların dışındaki kararlar, toplantıya katılanların salt çoğunluğu ve açık oylama ile alınır.
Üniversite Bölüm Öğrenci Temsilcisi ne yapar?
Üniversite Bölüm Öğrenci Temsilcisi ne yapar?
Madde 11 – Bölüm temsilcisinin görevleri şunlardır: Temsil ettiği bölüm, program, anabilim veya anasanat dalında Öğrenci Konseyi çalışmalarını yürütmek. Fakülte, yüksekokul veya enstitülerin Bölüm Temsilcileri Kurulu toplantılarına katılmak ve bu toplantılarda kendi birimini temsil etmek.
Öğrenci Konseyi ne iş yapar?
İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesine katkıda bulunmak, yönetim organları ile öğrenciler arasında etkili bir iletişim kurarak öğrencilerin beklenti ve isteklerini yönetim organlarına iletmek ve öğrencilerin eğitim-öğretim …
Öğrenci Konseyi seçimleri nedir?
Öğrenci Konseyi seçimleri nedir?
Enstitülerdeki her bir Anabilim dalı / Anasanat dalı öğrencilerince, kendi aralarından, seçime katılanların çoğunluğuyla bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl için seçilir. …
Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu görevleri nelerdir?
Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu görevleri nelerdir?
Madde 10 – Öğrenci Konseyi Genel Kurulunun görevleri şunlardır: a) Öğrenci Konseyi Başkanını seçmek, b) Öğrenci Konseyi Yönetim Kurulu üyelerini seçmek, c) Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu üyelerini seçmek, d) Öğrenci Konseyinin ve bağlı bulunduğu Üniversitenin öğrencilerinin sorunlarını tartışmak ve karara bağlamak, e …
Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı nasıl seçilir?
Konsey başkanı nasıl seçilir? Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü temsilcileri ile İngilizce Dil Hazırlık Programı öğrenci temsilcileri Öğrenci Konseyi Genel Kurulu'nu oluşturur. Öğrenci Konseyi Genel Kurulu üyeleri de kendi aralarından Öğrenci Konseyi Başkanını seçer.
Öğrenci temsilcisi ne demek?
Öğrenci temsilcisi ne demek?
Yüksekokul öğrencilerini ilgilendiren konu ve sorunlarda yüksekokul öğrencilerini temsil eder. Yüksekokul temsilcileri aralarında belirledikleri tarihlerde ayda en az bir kere üye sayısının salt çoğunluğu ile toplanırlar ve yine üye sayısının salt çoğunluğu ile karar alırlar.