Modoratör
Yeni Üye
Öğrencilere nasıl ödev verilmeli?
- HAZIRLANIN. Ev ödevleri değerlendirme ya da sınıfta öğrenilenlerin ileri pratiği olmalı.
- PAYLAŞIN. Öğrencilerinize ödev vermeden önce, bunun gerçekten onların yararına olup olmadığı konusunda emin olun.
- KONTROL EDİN. Öğrencileriniz ödevlerini bitirdiğinde kontrol edin.
- NOTLANDIRIN.
- CESARETLENDİRİN.
Ödevim ne demek?
a. 1. Yapılması, yerine getirilmesi, insanlık duygusu, töre ve yasa bakımından gerekli olan iş veya davranış, vazife, vecibe: "Şimdiye kadar ihmal ettiğim için kendimi suçlu saydığım bir ödevi yerine getirdim." -N. Hikmet.
Ev ödevi neden önemlidir?
Ev ödevi neden önemlidir?
Öğrenilen bilgiyi pekiştirir ve kalıcı olmasını sağlar. Araştırmalar gösteriyor ki kalıcı öğrenme ancak düzenli tekrarlarla mümkündür. Düşünmeye ve yaratıcılığa yönelik verilmiş nitelikli ödevler öğrenmeye karşı olumlu tutum geliştirmesine fırsat verir. Çocuğun sorumluluk duygusunun gelişmesine katkısı olur.
Ev ödevi vermek yasak mı?
Ev ödevi vermek yasak mı?
Ödev vermek yasaklanmış bir eylem değildir. İlgili MEB mevzuatında, ödev ile ilgili kısıtlama sadece resmi tatil günlerini kapsamaktadır. Ayrıca, ödev verilemez diye anlaşılmamalıdır.
1 sınıfta ne kadar ödev verilmeli?
İlkokul 1, 2 ve 3. sınıflarda çok yoğun ödevler uygulanmamalı, 10-15 günlük eğitim süreçlerini ölçen ödevler verilmelidir.
Öğretmenler neden çok ödev verir?
Ödev olmadan öğrenme olur ancak ödev öğrenmenin kalıcılığını arttırır. Yani öğretmenler çoğu zaman dersini ciddiye aldığını göstermek edasıyla zor ve uzun ödevler verirler. Bazen öğrencileri kontrol altında tutmak için ödev verirler, bazen de öğrencilere disiplinini göstermek için ödev verirler.
Ödevin amacı nedir?
Ödevin amacı nedir?
Ödevin amacı öğrencileri yeni konulara hazırlamak, öğrenmeyi kolaylaştırmak, öğrenilenleri gözden geçirmek, aktif öğrenmeyi sağlamak, öğrencilerin dilsel, zihinsel, sosyal ve bedensel becerileri geliştirmeye katkı sağlamaktır.
Ödev nereden geliyor?
Ödev nereden geliyor?
Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Öztürkçeleştirme çalışmalarının meyvesi olan "ödev" kelimesi, Fransızca "devoir" kelimesinden ilham almış. "Devoir" hem bir şeyi yapma zorunluluğunu, hem de borçlanmayı anlatmış. Biz de o zorunluluk fikrini "öde" fiiline uyarlayıp "ödev"i icat etmişiz.
Ödev yapmanın yararları nelerdir?
Öğrencilerin sorumluluk almalarına katkı sağlamaktadır. Ödevler öğrencilerin öğrenme becerilerine, çeşitli çalışma yöntem ve teknikleri geliştirmesine yardım etmektedir. Sorumluluk alma, bir görevi bağımsız olarak yürütme ve zihinsel bağımsızlığa katkı sağlamakta, öğrenciyi iş dünyasına hazırlamaktadır.
Ödev nedir eğitim?
Ödev en genel anlamıyla öğretici tarafından öğrencilerin ders dışı zamanlarda da hazırlanmaları için verilen çoğu zaman derste öğrenilenleri pekiştirme, genişletme ve tamamlamayı amaçlayan, bazen de derse hazırlanılması için verilen çalışmalardır.
Öğretmenlerin ödev vermesi yasak mı?
Öğretmenlerin ödev vermesi yasak mı?
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, bundan sonra hiçbir öğretmenin öğrencisine ev ödevi vermeyeceğini belirterek, "Öğrencilerimizin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmalarını, konuyu derste öğrenmelerini istiyoruz." dedi. "Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine evde ev ödevi vermeyecektir.
MEB ev ödevi yasak mı?
MEB ev ödevi yasak mı?
"Bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, öğrencisine evde ev ödevi vermeyecektir. Öğrencilerimizin dikkatlerini daha çok derse yoğunlaştırmalarını, konuyu derste öğrenmelerini istiyoruz. Önümüzdeki eğitim öğretim yılından sonra öğrencilerimize hiçbir ev ödevi verilmeyecektir."