Son Konular

Ogrenim yardimi ne kadar?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Öğrenim yardımı ne kadar?

İlköğretim için 2.697 TL, ortaöğretim için 4.045 TL, yükseköğretim için 5.394 TL ödeme yapılacak. EĞİTİM ÖĞRETİM YARDIMI NE ZAMAN YATACAK? 2021 2022 eğitim öğretim yardımı ödemeleri 22 Ekim 2021 Cuma günü hesaplara yatacak.

Sürekli işçi günlük yevmiyesi ne kadar?

Dört toplantı sonucunda milli seviyede tek asgari ücretin tespitine oy birliğiyle, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin de 1 Ocak 2022 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında 166 lira 80 kuruş olarak tespitine oy birliğiyle karar verildiği belirtildi.

Öğrenim yardımı ne demek?

Öğrenim yardımı ne demek?
Öğrenim yardımı sendikalı çalışanın eğitime devam eden tüm çocukları için ödenir, öğrenim yardımı uygulanırken çocuk sayısı ve yaş sınırlaması uygulanmamaktadır. Öğrenim yardımı kanunen verilmesi zorunlu bir yardım değildir. Bu yardım ancak toplu iş sözleşmesi ile zorunlu olabilir.

4 D işçi ne demek?

4 D işçi ne demek?
İSTİHDAM ŞEKİLLERİ : Madde 4 – D) İşçiler: (A), (B) ve (C) fıkralarında belirtilenler dışında kalan ve ilgili mevzuatı gereğince tahsis edilen sürekli işçi kadrolarında belirsiz süreli iş sözleşme leriyle çalıştırılan sürekli işçilerdir.

2021 yılı eğitim yardımı ne kadar?

2021-2022 EĞİTİM YARDIMI NE KADAR, KAÇ TL? İlköğretim için 2.697 TL, ortaöğretim için 4.045 TL, yükseköğretim için 5.394 TL ödeme yapılacak. 2021 2022 eğitim öğretim yardımı ödemeleri 22 Ekim 2021 Cuma günü hesaplara yatacak.

4d li işçiler ne kadar zam alacak?

Kamu işçilerine Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere ilave % 2,5 zam verileceği hususunu içeren ek protokol imzalandı.

Öğrenim yardımı kimlere verilir?

Öğrenim yardımı kimlere verilir?
Ancak taşerondan kadroya geçen işçinin eşinin ayrı bir toplu sözleşmesine tabi olması durumunda her iki eş öğrenim yardımından yararlanabilir. Örneğin 696 KHK'lı işçinin eşinin kamu kurumunda eski kadrolu sürekli işçi olması durumunda, her iki işçinin öğrenim yardımından yararlanması mümkündür.

Öğrenim yardımı, sendikalı çalışanların eğitime devam eden tüm çocukları için ödenen bir destektir. Öğrenim yardımı uygulanırken çocuk sayısı ve yaş sınırlaması bulunmamaktadır. Yani çalışanın kaç çocuğu olduğu veya çocukların hangi yaşta olduğu gibi kriterler yoktur. Ancak öğrenim yardımının kanunen zorunlu olmadığını belirtmek önemlidir. Bazı durumlarda, toplu iş sözleşmesi ile bu yardım zorunlu hale gelebilir.

4 D işçiler ise belirli süreli iş sözleşmeleriyle çalıştırılan ve ilgili mevzuata göre sürekli işçi kadrolarında çalışan işçilerdir. Bu işçilerin çalışma koşulları ve hakları belirli yasal düzenlemelere tabidir.

Eğitim yardımı tutarlarına gelince, 2021-2022 eğitim öğretim yılı için ilköğretim için 2.697 TL, ortaöğretim için 4.045 TL ve yükseköğretim için 5.394 TL ödeme yapılacak. Bu yardımlar genellikle öğrencilerin eğitim masraflarına katkı sağlamak amacıyla verilmektedir.

Son olarak, kamu işçilerine Ocak 2022'den itibaren ilave %2,5 zam yapılacağı belirtilmiştir. Bu zam oranı işçilerin maaşlarına yansıyacak şekilde artış sağlayacaktır. Zam ayrıca ekonomik koşullar ve mevcut enflasyon oranları göz önünde bulundurularak belirlenmektedir.

Eğer video içeriği hakkında sorularınız varsa, detaylarıyla sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım.

Herkes kredi karti alabilir mi?

Ar Ge muhendisi ne demek?

1. Konular

1. 1.281.135
  2. Mesajlar

1. 1.678.673
  3. Kullanıcılar

1. 31.779
  4. Son üye

Geri
Üst Alt