☕ Sohbet, paylaşım ve samimiyet burada.☕

Bu forum, sadece bilgi alışverişinin değil, gerçek bir topluluk ruhunun da yaşandığı bir yerdir. Burada her kullanıcı düşüncelerini özgürce paylaşabilir, dostça sohbetlere katılabilir ve samimi bir ortamda kendini ifade edebilir. Anonimlik değil, içtenlik ön plandadır. Yeni arkadaşlıklar kurmak, fikir alışverişinde bulunmak ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes burada kendine bir yer bulur.

Kayıt OL

Ogrenme ve ogretmenin 3 temel ogesi nedir?

Zeberus

Administrator
Yönetici

Öğrenme ve öğretmenin 3 temel ögesi nedir?​

EĞİTİMİN ÜÇ TEMEL ÖĞESİ: ÖĞRENME, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN Bir yandan öğretmen yetiştirmek, diğer yandan eğitim kademelerinde öğrenci gelişiminin düzeyini güçlü tutmak, motivasyonu artırmak, öğrenmeyi çeşitlendirmek bu sorumluluklara verilebilecek sayısız örnekten sadece birkaçıdır.
Iyi bir eğitim programının işlevselliği nasıl olmalıdır?
İyi Bir Eğitim Programının Özellikleri İşlevsel (Görevsel) olmalıdır: *En önemli özelliktir. *Kazandırılan davranışların günlük yaşamda işe yaranmasıdır. *Bireyin ve toplumun ihtiyaçlarının karşılanabilmesidir.
Eğitimin 4 ögesi nedir?
Ancak bir programı oluşturan temel öğeler dört tanedir. Bunlar; 1-Kazanım/ amaç/ hedefler 2-İçerik 3-Öğrenme-öğretme süreci 4-Ölçme ve değerlendirme boyutlarıdır.

Içerik düzenlenirken öncelikle neye verilmelidir?​

İçerik hedefler için bir araç olarak iş gördüğü halde pek çok eğitim sisteminde içerik hedeflerin önünde yer almıştır. – Kendi içinde bir tutarlılığı olacak şekilde düzenlenmelidir. – İçerik somuttan soyuta, basitten karmaşığa, kolaydan zora, yakın çevre ve zamandan uzağa doğru sıralanmalıdır.
Üç öge nedir?
Cümlenin öğeleri; arasöz, yardımcı ve temel öğeler olmak üzere üç alt gruba ayrılmaktadır. Temel öğeler, anlam belirten her cümlede yüklem ve özne halinde yer alırlar. Yardımcı öğeler ise; nesne, yer tamlayıcısı, zarf tamlayıcısı ve edat tümleci olarak belirtilebilir.
Öğretim programlarının temelleri nelerdir?
Program geliştirmenin temelleri tarihsel temel, toplumsal temel, ekonomik temel, psikolojik temel , konu alanı temeli ve felsefi temel olmak üzere 6 başlıkta incelenmektedir.

Okulda eğitim programı nasıl olmalıdır?​

Eğitim Programı Özellikleri Programın ana çerçevesi ülkenin tüm okullarında benzer olmalıdır. Esnekliğe hizmet eder ve esnekliğin ön şartıdır. Esneklik: Program, yörenin ekonomik ve sosyal özelliklerine göre, ayrıca öğrenci ilgi ve ihtiyaçlarına göre düzenlenebilmelidir.
Eğitim programı hazırlarken nelere dikkat edilmeli?
Öğretim Programı Genel Hedefleri
Eğitim sisteminin öğeleri nelerdir?
Örnek: Öğrencinin hazırbulunuşluğu, öğretmen, program, araç- gereç, okul, sınıf, laboratuvar, yönetici, veli, hizmetli, para, enerji vb. Diagnostik testler, eğitim sistemin girdi öğesi içinde yer alır.

Eğitim programında öncelikle ne belirlenir?​

Program geliştirme de öncelikle amaç belirlenmelidir. Amaca uygun içerik ve içeriğin hangi ortamda ne zaman uygulanacağı belirlenmelidir. Son olarak ise sonuç değerlendirilerek amaca hangi oranda ulaşıldığı saptanmalıdır.
Eğiti programının planlaması yapılırken ne gibi faktörler göz önünde bulundurulur?
Plân, Eğitim-öğretimin hedeflerine ve öğretim kurumlarının özel amaçlarına uygun olmalıdır. Plânda öğretim programlarına göre konular belirlenir. Ayrıca konuların işlenişinde kullanılacak öğrenme-öğretme yaklaşımları, araç-gereç, kaynaklar, öğrenci etkinlikleri, gezi, gözlem ve deneyler göz önünde bulundurulur.
Genel öğretim ilkeleri nelerdir?
EĞİTİM-ÖĞRETİM İLKELERİ

Türkçede öge ne anlama gelir?​

Cümle, bir düşünceyi, bir dileği, bir haberi ya da duyguyu tam olarak anlatan, bir veya birden çok sözcükten oluşmuş anlatım birimidir. Cümle içindeki sözcüklerin tek başlarına ya da diğer sözcüklerle grup oluşturarak yaptıkları göreve de öge denir.
Felsefik temel nedir?
2- Felsefi Temeller: *Niçin sorusuna yanıttır. *Temel varsayımları açıklığa kavuşturma (geleceğe ilişkin tahminlerde bulunma) vb. durumlarda en çok fayda sağlayan kuramsal temeldir.