- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.080
- Meslek
- Webmaster
Öğretim araç gereçlerinde olması gereken özellik nelerdir?
Öğrenme olayının gerçekleştirmede araç ve gereçlerde birtakım özellikler aranır;
- Konun Amacına Uygunluk.
- Araç ve GereçlerinDoğruluğu.
- Araç ve Gerecin Öğrenciye Uygunluğu.
- Araç ve GereçlerinÇekiciliği.
- Araç ve Gerecin Kullanışlı ve Dayanıklı Olması
- Araç ve Gerecin Sadeliği.
Işitsel öğrenme ne demek?
2- İşitsel Öğrenme Stili Dinleyerek, tartışarak ve sık sık iletişim kurarak öğrenmenin baskın olduğu öğrenme biçimidir. Seminerler, ses kayıtları, müzik veya benzeri ses öğeleri işitsel öğrenme stiline hakim insanlara daha fazla hitap eder.
Görsel ve işitsel materyal nedir?
Görsel ve işitsel materyal nedir?
Görsel İşitsel Bölümü Bu bölüm basılı olmayan materyallerin (DVD, VCD, CD, disket, video kaset, ses kaseti v.b) bulunduğu bölümdür.
Aşağıdakilerden hangisi eğitimde kullanılan görsel işitsel araçların avantajlı özelliklerinden birisidir?
Aşağıdakilerden hangisi eğitimde kullanılan görsel işitsel araçların avantajlı özelliklerinden birisidir?
Öğrencilerin güdülenme düzeylerini artırır. Hareket, renk ve ses boyutlarıyla öğrenmeyi kolaylaştırır. Öğrenmeyi somutlaştırır. Sınıf dışı olgu ve olayların sınıf ortamına getirilmesini sağlar.
Öğretim ortamında kullanılacak araç-gereçlerin seçiminde nelere dikkat edilmelidir?
– Öğrenciye alıştırma ve uygulama imkânı sağlanmalıdır. – Öğretim materyali öğrenciyi öğrenme etkinliğine katacak, öğrencinin derse katılımını destekleyecek özelliklerde olmalıdır. – Öğretim materyali her öğrencinin erişimine ve kullanımına açık olmalıdır. – Her materyal bütün öğrencilerin kullanabileceği ve …
Görsel işitsel hizmetler nelerdir?
Görsel-İşitsel Koleksiyon; Kütüphanemizde basılı bilgi kaynaklarının dışında kalan, görüntü ve sese dayanan her türlü medya ya da teknoloji materyalinin (DVD, VCD, CD, Disket, Video Kaset, Ses Kaseti v.b.) bulunduğu bölümdür. Bütün öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz koleksiyondan ücretsiz yararlanabilir.