Ogretim arac gereclerinde olmasi gereken ozellik nelerdir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
3.080
Meslek
Webmaster

Öğretim araç gereçlerinde olması gereken özellik nelerdir?

Öğrenme olayının gerçekleştirmede araç ve gereçlerde birtakım özellikler aranır;
- Konun Amacına Uygunluk.
- Araç ve GereçlerinDoğruluğu.
- Araç ve Gerecin Öğrenciye Uygunluğu.
- Araç ve GereçlerinÇekiciliği.
- Araç ve Gerecin Kullanışlı ve Dayanıklı Olması
- Araç ve Gerecin Sadeliği.

Işitsel öğrenme ne demek?

2- İşitsel Öğrenme Stili Dinleyerek, tartışarak ve sık sık iletişim kurarak öğrenmenin baskın olduğu öğrenme biçimidir. Seminerler, ses kayıtları, müzik veya benzeri ses öğeleri işitsel öğrenme stiline hakim insanlara daha fazla hitap eder.

Görsel ve işitsel materyal nedir?

Görsel ve işitsel materyal nedir?
Görsel İşitsel Bölümü Bu bölüm basılı olmayan materyallerin (DVD, VCD, CD, disket, video kaset, ses kaseti v.b) bulunduğu bölümdür.

Aşağıdakilerden hangisi eğitimde kullanılan görsel işitsel araçların avantajlı özelliklerinden birisidir?

Aşağıdakilerden hangisi eğitimde kullanılan görsel işitsel araçların avantajlı özelliklerinden birisidir?
Öğrencilerin güdülenme düzeylerini artırır. Hareket, renk ve ses boyutlarıyla öğrenmeyi kolaylaştırır. Öğrenmeyi somutlaştırır. Sınıf dışı olgu ve olayların sınıf ortamına getirilmesini sağlar.

Öğretim ortamında kullanılacak araç-gereçlerin seçiminde nelere dikkat edilmelidir?

– Öğrenciye alıştırma ve uygulama imkânı sağlanmalıdır. – Öğretim materyali öğrenciyi öğrenme etkinliğine katacak, öğrencinin derse katılımını destekleyecek özelliklerde olmalıdır. – Öğretim materyali her öğrencinin erişimine ve kullanımına açık olmalıdır. – Her materyal bütün öğrencilerin kullanabileceği ve …

Görsel işitsel hizmetler nelerdir?

Görsel-İşitsel Koleksiyon; Kütüphanemizde basılı bilgi kaynaklarının dışında kalan, görüntü ve sese dayanan her türlü medya ya da teknoloji materyalinin (DVD, VCD, CD, Disket, Video Kaset, Ses Kaseti v.b.) bulunduğu bölümdür. Bütün öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz koleksiyondan ücretsiz yararlanabilir.

Öğretim araç gereçlerinde bulunması gereken özelliklerin önemli olduğunu belirtmek isterim. Bu özellikler, öğrencilerin daha etkili ve verimli bir şekilde öğrenmelerini sağlayabilir.

- Konunun amacına uygunluk: Araç ve gereçlerin, öğrenme hedeflerine uygun olması önemlidir. Bu şekilde öğrencilerin konuyu daha iyi anlamaları ve öğrenmeleri sağlanabilir.

- Doğruluk: Araç ve gereçlerde yer alan bilgilerin doğru ve güvenilir olması gerekmektedir. Yanlış bilgiler öğrencilerin kafasını karıştırabilir ve yanlış öğrenmelerine sebep olabilir.

- Öğrenciye uygunluk: Araç ve gereçlerin öğrencilerin seviyesine ve ihtiyaçlarına uygun olması önemlidir. Farklı öğrenci profillerine hitap edebilecek şekilde tasarlanmalıdır.

- Çekicilik: Araç ve gereçlerin öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanması gerekmektedir. Bu, öğrencilerin dikkatlerini konuya odaklamalarını sağlayabilir.

- Kullanışlı ve dayanıklı olması: Araç ve gereçlerin kullanımı kolay olmalı ve uzun ömürlü olmalıdır. Böylece öğrencilerin rahatça kullanmaları ve uzun süreler boyunca faydalanmaları mümkün olabilir.

- Sadelik: Araç ve gereçlerin karmaşık olmaması ve kolay anlaşılabilir olması gerekmektedir. Bu, öğrencilerin konuyu daha kolay kavramalarına yardımcı olabilir.

Öğrencilerin farklı öğrenme stillerine sahip olabileceğini unutmamak önemlidir. İşitsel öğrenme stili, dinleyerek, iletişim kurarak öğrenmeyi tercih eden bireyler için önemlidir. Bu nedenle işitsel öğrenmeye yönelik materyallerin kullanılması, bu öğrenci grubuna daha etkili bir şekilde ulaşmayı sağlayabilir.

Görsel ve işitsel materyaller, öğrencilere çeşitli görsel ve işitsel unsurlar aracılığıyla bilgi aktarımını sağlayan materyallerdir. DVD, VCD, CD, disket, video kaset, ses kaseti gibi basılı olmayan materyaller bu kategoriye dahildir.

Eğitimde kullanılan görsel işitsel araçların avantajlı özelliklerinden biri, öğrencilerin motivasyon düzeylerini artırmasıdır. Aynı zamanda görsel ve işitsel unsurların kullanılması, öğrenmeyi somutlaştırabilir ve öğrencilerin dikkatlerini çekebilir.

Öğretim ortamında kullanılacak araç-gereçlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalar arasında öğrencilere alıştırma ve uygulama imkanı sağlanması, materyalin öğrenci katılımını destekleyecek niteliklere sahip olması ve tüm öğrencilerin erişimine açık olması gibi unsurlar önem taşımaktadır.

Görsel işitsel hizmetler, kütüphanelerde basılı olmayan materyallere (DVD, VCD, CD, disket, video kaset, ses kaseti vb.) erişim sağlayan koleksiyonlardır. Bu hizmetler öğrencilerin farklı öğrenme stillerine hitap edebilir ve öğrenme süreçlerini destekleyebilir.

Istanbul kart HES kodu kaldirildi mi?

Yetersizligin engele donusmemesi icin neler yapilmali?

1. Konular

1. 1.282.191
  2. Mesajlar

1. 1.681.950
  3. Kullanıcılar

1. 32.011
  4. Son üye

Geri
Üst Alt