Son Konular

Ogretim materyali nasil tasarlanir?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Öğretim materyali nasıl tasarlanır?

Öncelikle bir materyal basit, anlaşılır ve sade olmalıdır. Bir işin ya da bir etkinliğin hedef, amaç ve davranışlarına uygun olmalıdır. Materyallerin içerisinde görsel özellikler kullanılabilir. Bu görsel özellikler yerinde ve önemli noktaları vurgulamak amacıyla kullanılmalıdır.

Öğretim materyali hazırlama ilkeleri nelerdir?

Öğrencinin pedagojik özelliklerine uygun olmalı ve gerçek hayatıyla tutarlılık göstermelidir. 6. Öğretim materyali, öğrencilere, alıştırma ve uygulama imkânı sağlamalıdır. 7. Öğretim materyali, olabildiğince gerçek hayatı yansıtmalıdır. 8. Öğretim materyali, her öğrencinin erişimine ve kullanımına açık olmalıdır.

Öğretim materyallerini kullanacak kişiler kimlerdir?

Öğretim materyallerini kullanacak kişiler kimlerdir?
Ders materyalinin kullanılış amacı, öğretmen tarafından tasarlanan ve uygulanan öğretim etkinliklerinin denetlenmesidir. Ders materyalinin bütün içeriği öğrenciye aktarılması amacıyla değil, içeriğin önemli ve ana temalarının öğrenciye sunulmasında kullanılması en etkin yaklaşımdır.

Materyal geliştirme süreci nasıl yazılır?

Materyal geliştirme süreci nasıl yazılır?
Materyal Geliştirme Süreci-Aşamalar
- Hedef analizi (Hedeflerin incelenmesi)
- Öğrenme ve Öğrenenin özelliklerinin belirlenmesi.
- İçerik (mesaj) analizi ve tasarımı
- İçerik ve aracın bütünleştirilmesi (entegrasyonu)
- Materyalin öğrenme ortamına taşınması

Materyal alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Reader view
- Basit, sade ve anlaşılır olmalı
- Dersin hedef amacına uygun olmalı
- Görsel özellikler materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla kullanılmalı
- Öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olmalı
- Öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlamalı

Materyal kullanım ilkeleri nelerdir?

1. " Öğretim materyali basit, sade ve anlaşılabilir olmalıdır: "Hazırlanacak öğretim materyali konuyu basitleştirebilen, öğrenci için anlaşılmasını kolaylaştıran ve gereksiz bilgilerle donanık olmayan bir özellik taşımalıdır. Materyal fazla ayrıntılı olursa, öğrencilerin belleklerinde anlamlı kodlamaları güçleşir."

Öğretim materyali geliştirme sürecinin temel bileşenleri nelerdir?

Öğretim materyali geliştirme sürecinin temel bileşenleri nelerdir?
Analiz, planlama, geliştirme, uygulama ve değerlendirme gibi aşamalar aslında materyal geliştirme sürecini de içinde barındıran daha kapsamlı bir süreci ifade eden "öğretim tasarımı" kavramının temel bileşenlerini oluşturmaktadır.

Materyal geliştirme sürecinin temel bileşenleri nelerdir?

Materyal geliştirme sürecinin temel bileşenleri nelerdir?

Materyal Geliştirme ne demek?

etkili bir eğitim gerçekleştirmek için hazırlanan öğretim materyalleri ile ders daha ilgi çekici hale getirilir, öğrencilerin dikkati üst seviyede tutulur. öğretim materyalleri işlenen konuya uygun olarak bir model, tepegöz saydamı, küpür, şema ya da bir slayt olabilir.

Nitelikli bir materyalin özellikleri nelerdir?

MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER
- Öğretim materyali basit,sade ,anlaşılır olmalıdır.
- Dersin ve konunun amaçlarına uygun seçilmelidir.
- Dersin kousunu oluşturan bütün bilgilerle değil; önemli özet bilgilerle donatılmalıdır.
- Materyalde kullanılacak görsel özellikler(resim grafik,renk vs.)

Etkili materyal nasıl olmalı?

Etkili materyal nasıl olmalı?
MATERYALDE BULUNMASI GEREKEN ÖZELLIKLER
- Öğretim materyali basit,sade ,anlaşılır olmalıdır.
- Dersin ve konunun amaçlarına uygun seçilmelidir.
- Dersin kousunu oluşturan bütün bilgilerle değil; önemli özet bilgilerle donatılmalıdır.
- Materyalde kullanılacak görsel özellikler(resim grafik,renk vs.)

Öğretim materyali nasıl tasarlanır sorusuna verilen yanıtlarda materyalin basit, anlaşılır ve hedefe uygun olması gerektiği vurgulanmaktadır. Görsel özelliklerin materyallerde kullanılması, önemli noktaları vurgulamak için etkili bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Materyallerin öğrencilere uygun olması, alıştırma ve uygulama imkanı sağlaması da önemli bir nokta olarak karşımıza çıkmaktadır.

Öğretim materyallerinin hazırlanma ilkelerinde, öğrencinin pedagojik özelliklerine uygun olması ve gerçek hayata uygunluğu ön plana çıkarılmaktadır. Ayrıca, materyallerin öğrencilere alıştırma ve uygulama imkanı sunması ve gerçek hayatı yansıtması gerektiği belirtilmektedir.

Materyal geliştirme sürecinin aşamaları ise hedef analizi, öğrenme ve öğrenenin özelliklerinin belirlenmesi, içerik analizi ve tasarımı, içerik ve aracın bütünleştirilmesi, materyalin öğrenme ortamına taşınması şeklinde sıralanmaktadır.

Materyal alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında ise materyalin basit, sade ve anlaşılır olması, dersin hedef amacına uygun olması, görsel özelliklerin önemli noktaları vurgulamak amacıyla kullanılması, öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olması ve öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlaması bulunmaktadır.

Son olarak, nitelikli ve etkili bir materyalin özellikleri arasında yine basitlik, anlaşılır olma, hedefe uygunluk ve öğrenciye uygunluğun ön planda olduğu belirtilmektedir. Görsel öğelerin de materyalin etkinliğini artırmada önemli olduğu vurgulanmaktadır.

En derin okyanus hangi okyanus?

Akkuyu ne kadar enerji saglayacak?