Ogretim materyali tasariminda nelere dikkat edilmeli?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Öğretim materyali tasarımında nelere dikkat edilmeli?

Reader view
- Basit, sade ve anlaşılır olmalı
- Dersin hedef amacına uygun olmalı
- Görsel özellikler materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla kullanılmalı
- Öğrencinin gelişim ve öğrenim özelliklerine uygun olmalı
- Öğrenciye alıştırma ve uygulama olanağı sağlamalı

Eğitimde materyal kullanımının faydaları nelerdir?

Eğitimde materyal kullanımının faydaları nelerdir?
Öğretim Materyallerinin Eğitim-Öğretime Sağladığı Yararlar
- a) Öğrenmeyi kalıcı hale getirir.
- b) Öğrencilerin ilgisini çeker.
- c) Öğrenmeyi güçlendirir.
- d) Anlamın gelişmesi ve anlatım kolaylığı sağlar.
- e) Öğretimde zaman kazandırır.
- g) Düşüncenin devamlılığını sağlar.
- h)Öğretim süreçlerini güçlendirir ve etkin kılar.

Öğretim materyalleri Hazirlarken dikkate alinacak temel unsurlar nelerdir?

Öğretim materyali hedef davranışlara, öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyine uygun olmalıdır.

Yazılı materyal hazirlarken nelere dikkat edilmeli?

Yazılı materyal hazirlarken nelere dikkat edilmeli?
Yazılı/Basılı Materyaller: Yazılı materyallerin tasarımında dikkate alınması gereken birtakım faktörler vardır. Bunlar: Tutarlılık, sayfa düzeni, görsel materyaller, yazı türü, yazı boyutu, yazı stili ve vurgulama araçlarının kullanımı.

Ders materyali nasıl olmalıdır?

Ders materyali basit, sade ve anlaşılır olmalıdır; Bu nedenle hazırlanacak öğretim materyalleri, konuyu basitleştirebilen, öğrenci için anlaşılmasını kolaylaştıran ve gereksiz bilgilerle donanık olmayan bilir özellik taşımalıdır.

Öğretimde araç gereç seçimi ve kullanımını etkileyen faktörler nelerdir?

Öğretimde araç gereç seçimi ve kullanımını etkileyen faktörler nelerdir?
Araç-gereç seçimini etkileyen önemli kriterlerden biri, öğretim ortamının büyüklüğü, niteliği ve öğrenci sayısıdır. Öğretim ortamı, öğretim ve öğrenmenin gerçekleşeceği fiziksel çevredir. Sınıf ortamında, düz anlatım, gösteri ve tartışma gibi çok değişik yöntem kullanılabilir.

Materyal kullanımının önemi nedir?

Eğitimde materyal kullanılmasının temel amacı; öğrencilerin farklı öğrenme stillerini dikkate alarak kalıcı öğrenmeyi sağlayacak ortam oluşturmak, öğrendiklerini kalıcı hale getirerek akademik başarılarını yükseltmektir (McLoughlin, 1999).

Okul öncesi eğitimde materyal kullanımı neden önemlidir?

Okul öncesi eğitimde materyal kullanımı neden önemlidir?
Özellikle okul öncesi eğitim kurumlarında kullanılan eğitici materyaller, çocukların ince ve kaba motor kaslarını aktif bir biçimde kullanmasını desteklemektedir. Etkin ve kalıcı öğrenmeyi sağlayan, farklı amaçlara yönelik yapılmış eğitsel materyaller, çocuklara somut ve yaşantıya dayalı öğrenme fırsatları sunmaktadır.

Materyal tasarlama ilkeleri nelerdir?

Materyal hazırlama ilkeleri basitlik, uygunluk, amaç, içeriğe uyumluluk, anlaşılırlık, görelik, bilinenden başlama, seçicilik, tamamlama, anlamlılık, kapalılık, değişmezlik, birleştiricilik, yenilik ve derinlik ilkelerinden oluşmaktadır.

Ders materyali ne demek?

Ders materyali ne demek?
Öğretim materyalleri, öğrenme süreci içerisinde öğretmen tarafından değişik ortamlarda öğrencilere sunulan araçlardır.

Öğretim materyali tasarımında dikkate alınması gereken önemli noktalar şunlardır:

1. Basit, sade ve anlaşılır olmalı: Materyal karmaşık olmamalı, öğrencilerin konuyu kolayca kavramasına olanak tanımalıdır.

2. Dersin hedef amacına uygun olmalı: Materyal, dersin belirlenen hedeflerine uygun olarak tasarlanmalı ve içeriği buna göre oluşturulmalıdır.

3. Görsel özelliklerin kullanımı: Materyalin önemli noktalarını vurgulamak amacıyla görsel öğeler kullanılmalı, bu sayede öğrencilerin dikkati çekilmeli ve konunun anlaşılması kolaylaştırılmalıdır.

4. Öğrenciye uygun olmalı: Materyal, öğrencinin gelişim ve öğrenme özelliklerine uygun olmalı, öğrencilerin ilgisini çekecek şekilde tasarlanmalıdır.

5. Alıştırma ve uygulama imkanı sağlamalı: Materyal, öğrencilere konuyu pekiştirebilecekleri alıştırma ve uygulama fırsatları sunmalıdır.

Öğretim materyalleri hazırlanırken dikkate alınacak temel unsurlar:
- Hedef davranışlara uygun olmalıdır.
- Öğrencinin hazır bulunuşluk düzeyine uygun olmalıdır.

Yazılı materyal hazırlarken dikkat edilmesi gereken noktalar şunlar olabilir:
- Tutarlılık sağlanmalıdır.
- Sayfa düzenine önem verilmelidir.
- Görsel materyaller konuyu desteklemeli ve anlaşılmasını kolaylaştırmalıdır.
- Yazı türü, boyutu, stili ve vurgulama araçları doğru kullanılmalıdır.

Materyal kullanımının önemi, farklı öğrenme stillerini dikkate alarak öğrencilere kalıcı öğrenme sağlayarak akademik başarılarını artırmaktır.

Okul öncesi eğitimde materyal kullanımı, çocukların motor kaslarını aktif bir şekilde kullanmalarına destek olur ve somut öğrenme fırsatları sunarak etkin ve kalıcı öğrenmeyi sağlar.

Materyal tasarlama ilkeleri arasında basitlik, uygunluk, amaç, anlaşılırlık, görelik, yenilik gibi faktörler bulunmaktadır.

Öğretim materyalleri, öğrenme sürecinde öğretmenler tarafından öğrencilere sunulan araçlardır. Bu materyaller, öğrencilerin konuyu anlamasına yardımcı olmak için farklı ortamlarda ve yöntemlerle kullanılabilir.

Sohbeti arsivlemek ne ise yarar?

Hadesin kac cocugu var?

1. Konular

1. 1.282.111
  2. Mesajlar

1. 1.681.444
  3. Kullanıcılar

1. 31.976
  4. Son üye

Geri
Üst Alt