- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 1.689
- Meslek
- Webmaster
Öğretim stili ne demek?
Öğretim stili, öğretmenlerin öğrencileriyle olan öğretme-öğrenme etkileşimlerinde sergiledikleri tutum ve davranışlarında baskın olan tercihleridir. Öğretim stilleri, öğretme açısından öğretmenin önemli bireysel farklılarından birisini oluşturmaktadır.
4 MAT öğrenme stili nedir?
4 MAT Öğrenme Stilleri Kolb (1984) öğrenme stillerinin belirlenmesinde kullandığı dört öğrenme yeteneğini tanımlamıştır. Bunlar; somut yaşantı (SY), yansıtıcı gözlem (YG), soyut kavramsallaştırma (SK), aktif yaşantı (AY) yetenekleridir.
Kaç çeşit öğrenme stili var?
Genel olarak öğrenme stilleri: Görsel öğrenme, işitsel öğrenme, kinestetik öğrenme ve sözel öğrenme olarak gruplandırılır.
Keefe öğrenme stili nedir?
Keefe (1979) ise öğrenme stilini "bireylerin öğrenme çevresini nasıl algıla- dıklarının, öğrenme çevresiyle nasıl etkileşimde bulunduklarının ve bu çevreye nasıl tepki verdiklerinin az çok istikrarlı göstergeleri olan bilişsel, duyuşsal ve fizyolojik özelliklerin örüntüsü" biçiminde tanımlamaktadır (Evin Gencel, 2006.
Öğrenme stilleri nelerdir kısaca?
Bireylerin kendi öğrenme stillerini bilmeleri, öğrenme tercihleri ve öğrenme sürecindeki kuvvetli yönlerinin farkına varmalarını ve bu yönlerini geliştirecek çalışmalar yapmalarını sağlar. Öğrenme stillerini görsel, işitsel ve kinestetik/dokunsal diyebileceğimiz üç ana başlıkta toplayabiliriz.
Öğrenme süreç modeli nedir?
Süreç-temelli öğretim modeli, planların yaygın ve sürekli uygulanması aracılığıyla önce belli bir konu alanlarında daha sonra benzer konu ve farklı program alanlarında bilgiyi yapılandırmak ve davranışları iyileştirmek için öğrencinin planlama becerilerini geliştirmeye dayalı bilişsel farkındalık bir modeldir.
Kinetiksel öğrenme nedir?
Kinestetik ya da dokunarak (temas yoluyla) öğrenme, bizzat deneyimleyerek, yani yaparak öğrenme şeklidir. Kinestetik insanlar aktiviteler kanalıyla, oynayarak, modelleyerek, yaşayarak öğrenirler. Fiziksel olarak bir sorunu çözmek, süreci yönetmek, problemin içinde yer almak kinestetik insanların öğrenme biçimidir.
VARK ne demek?
VARK (V:visual-görsel; A:aural-işitsel; R:read,write-okuyarak,yazarak; K:kinesthetic- bedensel) öğrenme biçimleri bireylerin bilgi alışverişlerini nasıl yaptıklarını, bilgiyi işleme tercihlerinin neler olduğunu ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır.
Okulda öğrenme modeli, bireysel ihtiyaçlara göre zaman ve olanaklar sunulduğu takdirde her öğrencinin aynı öğrenme seviyesine ulaşabileceğini ifade eder. Bu modelin temelinde, hızlı ve yavaş öğrenenler ayrımı ile zaman değişkeni esastır.
Öğrenme stillerini genel olarak 3 ana başlık altında toplarız. Bunlardan birincisi görerek öğrenme, ikincisi dokunarak, tadarak öğrenme (kinestetik) ve son olarak da duyarak öğrenmedir. Herkes bunların birkaçına sahip olabilir ama hangi öğrenme stilinin baskın olduğu kişiden kişiye değişir.
Öğrenme şekilleri nelerdir?
Şimdi bu 3 farklı öğrenme yöntemini size tanıtacağız:
Öğrenme modeli nedir?
Tam öğrenme modeli, Bloom tarafından ortaya atılmış olup okuldaki öğrenci başarısını %90'a çıkarmayı hedefleyen bir öğretim sürecini ele alır. Eğitim bilimleri sınavında öğretim yöntem ve teknikleri dersi içerisinde yer alan bir konudur.