- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.719
- Meslek
- Webmaster
Öğretmen başka bir iş yapabilir mi?
Memurlar TCK olarak kısaltılan Türk Ticaret Kanunu'nda "esnaf" olarak nitelenecek faaliyetlerde bulunamazlar. Ticaret ve üretim yapan herhangi bir şirkette çalışamazlar. 657/28'de memurların ticari vekil ya da ticari temsilci olarak hiçbir firmada çalışamayacağı açıkça belirtilir.
Öğretmenler mesai saatleri dışında çalışabilir mi?
Uzman öğretici, usta öğretici, psikolog, psikolojik danışman gibi öğretmenlik yapma niteliği taşıyan diğer memurlar da çalıştıkları kurumdan izin almak şartıyla haftada 10 saati geçmemek üzere mesai saatleri dışında özel eğitim kurumlarında ücretli ders verebilirler.
Öğretmen ek iş yaparsa cezası nedir?
Öğretmen ek iş yaparsa cezası nedir?
Bu cezai müeyyideleri özetlemek gerekirse:657 Sayılı Kanunun 125 inci maddesinde; Ticaret yapmak veya Devlet Memurlarına yasaklanan faaliyetlerde bulunmanın kademe ilerlemesini durdurma cezası ile cezalandırılacağı hüküm altına alınmıştır.
Öğretmen dışarıda çalışabilir mi?
Öğretmen dışarıda çalışabilir mi?
Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf yükseköğretim kurumlarında çalışamaz.
Kadrolu öğretmen başka işte çalışabilir mi?
MEMURLAR BAŞKA BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ? Devlet Memurları Kanunu ve Yönetmeliklerine göre kamu personelleri, esnaflık ve tacirlik sayılabilecek mesleklerde çalışamazlar. Ticaret ve sanayi sektörlerinde görev alamazlar. Ticari temsilci veya mümessil olamazlar.
Bir öğretmen ek iş olarak ne yapabilir?
Öğretmenlerin Yapabileceği Bol Kazançlı 9 Ek İş Fikri
- Özel Ders Vermek.
- Makale Yazarlığı
- 3. Online Özel Ders Verin.
- Direksiyon Dersi Verin.
- Sanal Asistanlık Yapın.
- 6. E- Kitap Yazın.
- 7. Kendin Yap.
- 8. Blog Yazabilirsiniz.