Ogretmenlerin idari izinleri devam ediyor mu?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Öğretmenlerin idari izinleri devam ediyor mu?

Peki Tam Kapanma Sonrasında da Öğretmenlerin İdari İzinleri Devam Edecek Mi? Esnek çalışma ile ilgili genelgenin kaldırıldığına dair herhangi bir resmi yazı şu ana kadar gönderilmedi. Bu sebeple idari izinde olan öğretmenler, idari izinde olmaya devam edecektir.

Öğretmenler de idari izinli mi?

Öğretmenler de idari izinli mi?
Tüm öğretmen ve personelleri ilgilendiriyor. 81 ile gönderildi. MEB idari izin genelgesi yayımladı. Genelgedeki yeni düzenlemeye göre, "ilgili birimler tarafından gerekli tedbirler alınarak, idari izinli personel uzaktan çalıştırılabilecek" denildi.

Idari izinli öğretmene canlı ders verilir mi?

Bu itibarla, gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılması, bu kapsamda ek ders ücretinin ödenmesi gerektiği, bu bağlamda idari izinli olduğunuzdan dolayı canlı ders vermemeniz gerektiği değerlendirilmektedir.

Idari izinde öğretmene ek ders ödenir mi?

Idari izinde öğretmene ek ders ödenir mi?
Tüm genel idari izinlerde olduğu gibi bu idari izinde de okul yöneticileri ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.

Idari izin devam edecek mi?

İdari izinli sayılmaya devam edilecektir. Bu çalışanlar, amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacak ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar görevlerine dönecektir.

Hangi öğretmenler idari izinli sayılacak?

Hangi öğretmenler idari izinli sayılacak?
İdari izinlere ilişkin 2021/13 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi 30 Haziran 2021 tarih ve 31527 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Genelgede yer alan düzenlemeye göre, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik rahatsızlığı bulunan 60 yaş ve üzeri öğretmenler, idari izinli sayılmaya devam edilecektir.

Idari izinde canlı ders yapılacak mı?

Alınan karar göre, öğretmenlerin idari izinli sayıldığı günlerde uzaktan eğitime de ara verilecek. Tüm genel idari izinlerde olduğu gibi bu idari izinde de okul yöneticileri ve öğretmenler, üzerlerinde bulunan ders görevlerini yapmış sayılarak, karşılığında ek ders ücretinden yararlandırılacak.

Kronik hastalığı olan öğretmenler uzaktan eğitim verecek mi?

Kronik hastalığı olan öğretmenler uzaktan eğitim verecek mi?
Kronik rahatsızlığı olan öğretmenler ile 60 yaş üzeri olan öğretmenler yüz yüze eğitim uygulamalarına katılmayacak ancak gerektiğinde uzaktan eğitim canlı ders uygulamalarında bu öğretmenlere görev verilebilecektir.

Idari izinlerde ders yapılır mı?

Tüm öğretmen ve idareciler idari izinli oldukları için üzerlerindeki ders ve yöneticilik görevlerini yapmış sayılacakları için ek derslerini tam alacaklardır. Ücretli öğretmenlere ise idari iznlerde herhangi bir ücret tahakkuk ettirilmeyecektir. Ek Dersler hesaplanırken de öncelikle maaş karşılığına bakılacaktır.

Idari izinli öğretmen Uzaktan ders verebilir mi?

Idari izinli öğretmen Uzaktan ders verebilir mi?
İdari izinli öğretmenlere uzaktan ve yüz yüze eğitim kapsamında ders görevi verilebilir mi? İdari izinli öğretmenler, uzaktan ve yüz yüze eğitim kapsamında ders görevi almak istediklerine dair okul yönetimlerine dilekçe vermeleri halinde gerekli değerlendirme yapılacaktır.

Öğretmen görevli izinli olunca ek ders kesilir mi?

Ayrıca Toplu Sözleşme ile idari tatil edilen günlere (örneğin kar tatili) denk gelen ek dersler de yapılmış sayılmaktadır. Dolayısıyla öğretmenin görevlendirilmesi nedeniyle o gün alamadığı tüm ek ders kayıpları da ödenecektir. 2- "Görevli-izinli olmazsa ek ders ödenmez."

Idari izinde ek ödeme kesilir mi?

Idari izinde ek ödeme kesilir mi?
Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; Kamu kurumlarında yeniden dönüşümlü, uzaktan çalışma gibi esnek mesaiye geçilirken, dönüşümlü çalışacak olanlar bu sürede idari izinli sayılacak. Fiilen çalışma şartı aranan ek ödeme, döner sermayeler gibi mali haklarda kesinti olmayacak.

Evet, öğretmenlerin idari izinleri devam etmektedir. Tam kapanma sonrasında da öğretmenlerin idari izinlerinin devam edip etmeyeceği konusunda henüz bir resmi yazı gönderilmemiş olup, esnek çalışma ile ilgili genelgenin kaldırıldığına dair bir bilgi bulunmamaktadır. Dolayısıyla, idari izinde olan öğretmenlerin idari izinlerine devam etmeleri beklenmektedir.

İdari izinli öğretmenlere canlı ders verilip verilmeyeceği konusunda ise, gebeliğinin yirmi dördüncü haftasından otuz ikinci haftasına kadar olan süre içerisinde idari izinli sayılan öğretmenlerin canlı ders vermemeleri gerektiği değerlendirilmektedir. Ancak genelde idari izinli öğretmenler, üzerlerindeki ders görevlerini yapmış sayılarak, ek ders ücretinden yararlandırılmaktadır.

Öğretmenler idari izindeyken ek ders ücreti alıp almayacakları konusunda genelde, okul yöneticileri ve öğretmenlerin üzerlerindeki ders görevlerini yapmış sayılarak, ek ders ücretinden yararlandırıldığı bilinmektedir.

İdari izinlerin devam edip etmeyeceği konusunda ise, idari izinli personellerin amirlerinin izni dışında görev mahallinden ayrılmayacakları ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar ise görevlerine dönecekleri belirtilmektedir.

Kronik hastalığı olan veya 60 yaş ve üzeri öğretmenlerin idari izinli sayılacağı bilinmektedir. Ayrıca, idari izinli olduğu günlerde öğretmenlere canlı ders verilmeyeceği ve ders görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretinden yararlandırılacakları ifade edilmektedir.

Son olarak, idari izinli öğretmenlere uzaktan ders veya yüz yüze eğitim kapsamında ders görevi verilip verilmeyeceği konusunda, öğretmenlerin dilekçe vermeleri halinde gerekli değerlendirmenin yapılacağı belirtilmektedir.

Umuyorum verdiğim bilgiler işinize yaramıştır. Başka bir sorunuz varsa sormaktan çekinmeyin.

Google Play Hizmetleri olmasa ne olur?

Universite mezuniyet tarihi neye gore belirlenir?

1. Konular

1. 1.282.340
  2. Mesajlar

1. 1.682.362
  3. Kullanıcılar

1. 32.039
  4. Son üye

Geri
Üst Alt