- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 3.021
- Meslek
- Webmaster
Öğretmenlik meslek kanunu kimleri kapsıyor?
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. Öğretmenlik mesleği, aday öğretmenlik döneminden sonra "öğretmen", "uzman öğretmen" ve "başöğretmen" olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılacak. Uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.
Uzman öğretmenlik sınavında ne sorulur?
Uzman Öğretmenlik Sınav Soru Kapsamları….Milli Eğitim Mevzuatı Eğitim Öğretim Sistemi Testi.
Öğretmenlik Meslek Kanunu maddeleri neler?
Bu madde 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Kanun, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenleri kapsar.
Öğretmenlik meslek Kanunu hangi öğretmenleri kapsıyor mu?
Kanun, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, kadrolu, sözleşmeli ve özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin tamamını kapsıyor. Tüm öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı eğitimlere katılabilecek, sınavlara girebilecek ve sertifikasını alabilecek.
Öğretmenlik meslek kanunu teklifi ne demek?
Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi Meclis'ten geçti. Kanuna göre, öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleriyle kariyerlerinde ilerlemelerinin önü açılacak. Buna göre öğretmenlik, özel bir ihtisas mesleği olarak tanımlanacak. Çalışma şartları, eğitimde kalitenin yükseltilmesi amacına uygun olarak düzenlenecek.
Uzman öğretmen sınavında hangi dersler var?
Madde 16 — Uzman öğretmenlik/Başöğretmenlik sınav konuları ve ağırlık katsayıları aşağıda gösterilmiştir: a) Türkçe (0,3), b) Genel kültür (0,2), c) Pedagojik formasyon (0,4), d) Millî eğitim mevzuatı, eğitim yönetimi ve eğitim sistemi ile ilgili temel bilgiler (0,1).
Yazılı sınav, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik için ayrı ayrı olmak üzere yılda bir defa yapılacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak.
Öğretmenlik meslek Kanunu özel okulları kapsıyor mu?
ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ Kanun, uzman öğretmenlik, başöğretmenlik, kadrolu, sözleşmeli ve özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin tamamını kapsıyor. Tüm öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı eğitimlere katılabilecek, sınavlara girebilecek ve sertifikasını alabilecek.
Öğretmenlik meslek kanunu ne demektir?
MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürütmekle görevli öğretmenlerin atamaları ve mesleki gelişimleri ile kariyer basamaklarında ilerlemelerini düzenlemektir. MADDE 2 – (1) Bu Kanun, eğitim ve öğretim hizmetlerini yürüten öğretmenleri kapsar.