- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- -34
- Meslek
- Webmaster
Öğretmenlikte kıdem ne demek?
657 sayılı Kanun'a göre devlet memurunun öğrenim durumu ve hizmet sınıfı gibi unsurların değerlendirilmesiyle tespit edilen memuriyete giriş derece ve kademesine göre yine bu kanunda yer alan ilavelerin yapılması ile birlikte bulunacak derece ve kademe üzerinden hesaplanan aylık olarak tanımlanır.
Özel okul çalışanları hangi kanuna tabi?
Özel okul çalışanları hangi kanuna tabi?
Aynı şekilde eğitim ve öğretimin önemi ve özel öğretim kurumlarında çalışan eğitim personelinin yaptığı işin niteliği karşısında 5580 sayılı Kanun'un 9 ve10'uncu maddeleriyle bu kurumlarda çalışacak personelin sosyal güvenlik ve özlük hakları bakımından 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile …
Kıdem süresi ne demek?
Kıdem süresi ne demek?
Memuriyette Kıdem Ne Demek? Hizmet yılları itibariyle ödenecek kıdem aylığının tesbitinde kazanılmış hak aylığının hesabında değerlendirilen süreler esas alınır. Memuriyet kıdemi kazanılmış hak aylık derecesinin saptanmasında göz önüne alınan süreleri ifade ediyor.
Özel okul öğretmenleri işçi statüsünde mi?
Özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenler çalışma şartları bakımından 5580 sayılı Kanun'a tabi iken işçi niteliğini haiz olmaları nedeniyle 4857 sayılı İş Kanunu'na tabidirler.
Kıdem yılı nasıl hesaplanır?
Kıdem yılı nasıl hesaplanır?
Her bir hizmet yılı için 20 gösterge rakamı karşılığı kıdem aylığı ödenir. Ancak 25 yıldan fazla hizmeti olanlar için 25 yıl üzerinden hesaplama yapılır. Hizmet yılları itibariyle ödenecek kıdem aylığının tespitinde kazanılmış hak aylığının hesabında değerlendirilen süreler esas alınır.
Öğretmen hizmet puanı nereden bakılır?
Öğretmen hizmet puanı nereden bakılır?
Kurum yetkilisi tarafından MEBBİS'e kurum girişi yapıldıktan sonra şifresi yenilenen personel yeni şifresiyle sisteme giriş yaptığında ilgili "Hizmet Puanı Hesaplama" ekranına ulaşabilecektir.
Kıdem yılı maaşı etkiler mi?
Kıdeme bağlı olarak uygulanan kıdem aylığı hem memurun maaşına etki eden bir unsur olduğu gibi hem de aylık bağlama oranı ölçüsünde emekli maaşına esas olan Emekli Sandığı matrahına dahil olarak emekli maaşına da yansıyor.