Son Konular

Okul Aile Birligi kantin calistirabilir mi?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Okul Aile Birliği kantin çalıştırabilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği'nin 5. maddesine göre ise: Bu gaye ile bağış kabul edebileceği gibi okul bünyesinde bulunan açık alan, kantin, salon vb. yerleri başkalarına işlettirebilir ya da kendisi işletebilir.

Kantin kira sözleşmesi kaç yıl uzatılabilir?

Kantin kira sözleşmesi kaç yıl uzatılabilir?
Madde 6 – İş bu sözleşmenin süresi bir yıl olup bu bir yıllık işletme süresi sözleşmenin feshini gerektiren nedenler yoksa en fazla 5 yıl süreyle uzatılabilir.

Okul aile birliği okul kıyafeti satabilir mi?

OKUL AİLE BİRLİKLERİ EŞOFMAN SATABİLECEK – Zorunlu sebeplerle mevcut öğrenci kıyafetlerini bu genelgede belirtilen usulle değiştirecek okullar, bir sonraki yıl giyilecek kıyafetleri en geç mayıs ayının ilk haftasında ilan edecek.

Okul Aile Birliği resmi kurum mudur?

Okul Aile Birliği resmi kurum mudur?
Cevap: Okul Aile Birliklerinin Kuruluş ve Çalışmalarını düzenleyen Yönetmelikte, birliğin Kamu Tüzel Kişiliği veya Özel Hukuk Tüzel Kişiliği olduğu yönünde herhangi bir hüküm bulunmadığından bu birliklerin tüzel kişiliği yoktur.

Okul kantin ihaleleri nasıl yapılır?

usulü teklif alınarak ve son teklifler üzerinden anlaşma sağlamak suretiyle yapılır. Kapalı Zarf Usulü ile yapılan artırma ihalelerinde geçerli en yüksek teklifin altında olmamak üzere oturumda hazır bulunan isteklilerden sözlü ve yazılı teklif alınmak suretiyle ihale sonuçlandırılır.

Okul aile birliği başkanı üst üste kaç kez seçilebilir?

Okul aile birliği başkanı üst üste kaç kez seçilebilir?
(4) Yönetim kurulu başkan ve üyeleri en fazla üç defa seçilebilir. Başkan ve yönetim kurulu üyeleri aynı anda birden fazla birlik yönetiminde görev alamazlar.

Okul kantinleri kaç ay kira öder?

Kiracı, her aya ilişkin kira bedelini o ayın 5-15 inci günleri arasında öder. Yarıyıl tatilinin yapıldığı ayda o aya ilişkin kira bedelinin yarısını öder. Okulların tatil olduğu dönemde (Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları) işletilmeyen yerler için dokuz ay, tam yıl işletilebilen yerler için ise on iki ay kira öder.

Okul Kiyafetlerini kim belirler?

Okul Kiyafetlerini kim belirler?
Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek.

Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?

MADDE 14 – (1) Denetleme kurulu, genel kurulca seçilen bir veli ve öğretmenler kurulunca seçilen iki öğretmen olmak üzere üç asıl ve üç yedek üyeden oluşur. Asıl üyeler genel kuruldan sonraki ilk hafta içinde toplanır ve üyeler arasından bir başkan seçerek görev ve iş bölümü yapar.

Okul kantini ihalesini kim yapar?

Okul kantini ihalesini kim yapar?
MADDE 20 – (1) Birlik; kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletir. Kantin ve benzeri yerlerin kiraya verilmesinde, eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır.

Okul Aile Birliği tarafından kantin işletme konusunda çok detaylı bilgiler verilmiş. Kantin kira sözleşmesinin en fazla 5 yıl süreyle uzatılabileceği bilgisi paylaşılmış. Ayrıca kantin ihalelerinin nasıl yapıldığı da açıklanmış.

Okul Aile Birliği'nin okul kıyafeti satma konusunda da yetkilendirildiği ve belirli kurallar çerçevesinde okul kıyafetlerini değiştirebileceği ifade edilmiş. Okul Aile Birliği resmi bir kurum değildir ancak belirli görev ve sorumlulukları bulunmaktadır.

Okul kantinlerinin kira ödeme süreleri ve okul aile birliği başkanının seçilebileceği süreler hakkında bilgiler verilmiş. Ayrıca okul kıyafetlerini kimin belirlediği ve okul aile birliği yönetim kurulunun kaç kişiden oluştuğuna dair detaylar paylaşılmış.

Son olarak, okul kantini ihalesinin nasıl yapıldığı ve kim tarafından yapıldığına dair açıklamalar yapılmış. Bu bilgiler ışığında okul aile birliği yönetmeliklerine uygun şekilde kantin işletme ve diğer faaliyetler yürütülebilir.

Atanan bir ogretmen istifa ederse ne olur?

Lisans not ortalamasi nedir?

1. Konular

1. 1.262.185
  2. Mesajlar

1. 1.658.598
  3. Kullanıcılar

1. 31.254
  4. Son üye

Geri
Üst Alt