Modoratör
Efsanevi Üye
Okul aile Birliği okul Kantini kendisi nasıl işletir?
MADDE 20 – (1) Birlik; kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletir. Kantin ve benzeri yerlerin kiraya verilmesinde, eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır.
Okul aile birliği para alıyor mu?
Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.
Okul aile Birliği Başkanı nasıl seçilir?
Okul aile Birliği Başkanı nasıl seçilir?
a) Genel kurula katılacak üyeler toplantı katılım cetvelini imzalar. b) Toplantının açılışı birlik başkanı tarafından yapılır. c) Açık oyla veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçilir. ç) Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler yeni seçilen yönetim kuruluna teslim edilir.
Okul kendi kantinini işletebilir mi?
Okul kendi kantinini işletebilir mi?
Okul aile birlikleri kiraladıkları büfe, kantin, salon, çay ocağı, açık alan vb. yerleri kendileri işletebilecekleri gibi üçüncü kişilere kiraya da verebileceklerdir.
Okul aile birliği karar defteri nasıl tutulur?
Okul aile birliğinin bütün gelirleri ve giderleri bu deftere işlenir. Genel kurul öncesi defterin gelir ve gider toplamları alınır. Gelirlerin tamamı o dönem içinde harcanmışsa gelir gider farkı sıfır olmalıdır. Eğer gelir giderden çok ise aradaki fark bankada hesap mevcudunu vermelidir.
Okul aile Birliği ne işe yarar?
Okul aile birliğini en temel amacı aile, veli ve öğretmenler arasında iletişimi sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için okul aile birliği üyeleri çeşitli dönemlerde toplantılar yapmaktadırlar.
Okul aile Birliği üyeleri ne iş yapar?
Okul aile Birliği üyeleri ne iş yapar?
Aile Birliği , okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur.