Son Konular

Okul aile Birligi okul Kantini kendisi nasil isletir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Okul aile Birliği okul Kantini kendisi nasıl işletir?

MADDE 20 – (1) Birlik; kantin ve benzeri yerleri öncelikle işletmecilere kiralama usulü ile işlettirir veya işletmecinin bulunmadığı durumlarda işletir. Kantin ve benzeri yerlerin kiraya verilmesinde, eğitim ve öğretimin aksatılmaması esastır.

Okul aile birliği para alıyor mu?

Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.

Okul aile Birliği Başkanı nasıl seçilir?

Okul aile Birliği Başkanı nasıl seçilir?
a) Genel kurula katılacak üyeler toplantı katılım cetvelini imzalar. b) Toplantının açılışı birlik başkanı tarafından yapılır. c) Açık oyla veli üyeler arasından bir divan başkanı ve bir kâtip seçilir. ç) Toplantı sonunda bütün tutanak ve belgeler yeni seçilen yönetim kuruluna teslim edilir.

Okul kendi kantinini işletebilir mi?

Okul kendi kantinini işletebilir mi?
Okul aile birlikleri kiraladıkları büfe, kantin, salon, çay ocağı, açık alan vb. yerleri kendileri işletebilecekleri gibi üçüncü kişilere kiraya da verebileceklerdir.

Okul aile birliği karar defteri nasıl tutulur?

Okul aile birliğinin bütün gelirleri ve giderleri bu deftere işlenir. Genel kurul öncesi defterin gelir ve gider toplamları alınır. Gelirlerin tamamı o dönem içinde harcanmışsa gelir gider farkı sıfır olmalıdır. Eğer gelir giderden çok ise aradaki fark bankada hesap mevcudunu vermelidir.

Okul aile Birliği ne işe yarar?

Okul aile birliğini en temel amacı aile, veli ve öğretmenler arasında iletişimi sağlamaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için okul aile birliği üyeleri çeşitli dönemlerde toplantılar yapmaktadırlar.

Okul aile Birliği üyeleri ne iş yapar?

Okul aile Birliği üyeleri ne iş yapar?
Aile Birliği , okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkânlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddî katkı sağlamak üzere kurulur.

Okul aile birliği, okul ile aile arasında iletişimi güçlendirmeyi, veli-okul iş birliğini sağlamayı, eğitim-öğretimi desteklemeyi ve maddi imkanları yetersiz olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan bir yapıdır. Bu amaçlar doğrultusunda okul aile birliği üyeleri çeşitli görevleri yerine getirirler. İşte okul aile birliği üyelerinin genel olarak yaptıkları işler:

1. **Okul-Aile İletişimini Güçlendirmek:** Okul aile birliği, okul ile aile arasındaki iletişimi sağlamak için çeşitli etkinlikler ve toplantılar düzenler. Bu sayede aileler, okul hakkında bilgi sahibi olur ve öğrencinin eğitim-öğretim sürecine daha aktif olarak katılırlar.

2. **Veli-Okul İş Birliğini Sağlamak:** Okul aile birliği, velilerin okuldaki faaliyetlere katılımını teşvik eder ve veliler ile okul arasında iş birliğini arttırır. Bu sayede öğrencilerin eğitimine destek verilir ve olumlu bir öğrenme ortamı oluşturulur.

3. **Eğitim-Öğretimi Desteklemek:** Okul aile birliği, okuldaki eğitim-öğretim faaliyetlerini desteklemek amacıyla projeler geliştirir, etkinlikler düzenler ve ihtiyaç duyulan materyal ve ekipmanın temin edilmesine yardımcı olur.

4. **Maddi Destek Sağlamak:** Maddi imkanları yetersiz olan öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla okul aile birliği, yardım ve destek programları düzenler. Bu sayede öğrencilerin eğitimine devam etmeleri sağlanır.

5. **Okula Maddi Katkı Sağlamak:** Okul aile birliği, okulun maddi ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli etkinlikler düzenler, bağış toplar ve okula maddi destek sağlar.

Sonuç olarak, okul aile birliği üyeleri, okul ile aile arasındaki iş birliğini güçlendirerek öğrencilerin eğitim-öğretim sürecini destekler ve okulun gelişimine katkıda bulunurlar.

Sicaklik artarsa entalpi artar mi?

Arowana neden yem yemez?