Modoratör
Yeni Üye
Okul alanı ne demek?
Eğitim tesisleri alanı, okul öncesi, ilk ve orta öğretim ile yüksek öğretime hizmet vermek üzere kamuya veya gerçek veya tüzel kişilere ait; eğitim kampüsü, genel, mesleki ve teknik eğitim fonksiyonlarına ilişkin okul ve okula hizmet veren yurt, yemekhane ve spor salonu gibi tesisler için uygulama imar planında özel …
Yeşil alan arsa ne demek?
Yeşil alan arsa ne demek?
Kendiliğinden, doğal süreçte oluşan yeşil alanlar, insanların toplanıp, dinlenme, buluşma, eğlenme, ticari amaç ile buluştukları alanlardır. İnsan eliyle oluşturulan yeşil alanlar ise şehir plancıları, mimar ve peyzaj mimarları tarafından oluşturulan alanlardır.
Belediye Park alanını satabilir mi?
Belediyeler imar planlarını yaparken vatandaşların arsalarından yeşil alan, park, yol olarak ayırdıkları ve kamulaştırdıkları alanlar için para ödemiyorlar. Böylelikle taşınmaz sahipleri ne arazilerini kullanabiliyor nede arazilerini satabiliyorlar.
Okul imarlı arsa ne demek?
Okul imarlı arsa ne demek?
Eğitim tesisleri alanı, okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim ile yükseköğretime hizmet vermek üzere kamuya, gerçek veya tüzel kişilere ait alanlardır. 3 Temmuz 2018 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 'Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde bu alanların nasıl olması gerektiğine ilişkin düzenleme yapılmış bulunuyor.
Temel eğitim alanı ne demek?
Detay. Eğitim sistemimizin "Temel Eğitim" basamağını; okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve ortaokullar oluşturur. Öğrenciler, bu okullara yönetmeliklerde belirlenen hükümlere göre kaydedilir.
Yeşil alana tapu verilir mi?
Yeşil alana tapu verilir mi?
Eğer arazi yeşil alan olarak imar planında yer alıyor ise arsa sahibi genel olarak araziyi devlete satışa çıkartabilmektedir. Özellikle şahsın sahip olduğu arazi kamu malı olarak imar planında yer alıyor ise tapusu şahsa ait olan bu arazinin bedeli ödenerek kamulaştırma projesine dahil olur.
Belediye tapulu araziye el koyabilir mi?
Yasa, tarihi ve kültürel taşınmaz varlıklar için çıkarılmış olsa da, bu yasaya göre, belediyeler istedikleri alana el koyup bu bölgedeki tapulu araziyi bile rahatça kamulaştırabiliyorlar.
Park alanı olan arsa alınır mi?
Park alanı olan arsa alınır mi?
Yeşil alan, hastane, dini tesis, okul, hastane, park vb. olarak ayrılmış arazilere inşaat yapılamaz. İnşaat yapabilmek için arsanın imar planına göre konut, sanayi, ticaret, turizm bölgelerinde olması gerekir.
Imar planı eğitim alanı nedir?
Eğitim Tesisleri Alanı okula hizmet veren yurt, yemekhane ve spor salonu gibi tesisler için uygulama imar planında özel veya kamu tesisi alanı olduğu belirtilmek suretiyle ayrılan alanlardır.
Temel Eğitim neleri kapsar?
Temel Eğitim neleri kapsar?
Eğitim sistemimizin "Temel Eğitim" basamağını; okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar ve ortaokullar oluşturur. Öğrenciler, bu okullara yönetmeliklerde belirlenen hükümlere göre kaydedilir.