Modoratör
Efsanevi Üye
Okul Deneyimi dersinde ne yapılır?
Bu derste öğretmen adayının okul ortamını, öğrencileri ve öğretmenlik mesleğini değişik yönleriyle tanıması ve fakültede öğrendiği bilgileri okul ortamında uygulaması amaçlanmıştır. Diğer bir amaç ise öğretmen adaylarının öğretmenlik yeterliliklerini edinme sürecinde onlara yardım ve rehberlik etmektir.
Okul Deneyimi Haftada kaç saat?
Okul Deneyimi dersi 1 saati teorik 4 saati uygulama olmak üzere haftalık 5 saatlik (3 kredilik) ders olarak okutulmaktadır. Teorik ders fakültede bir öğretim elemanı tarafından verilirken uygulama kısmı okullarda yapılmaktadır.
Okul Deneyimi dersi kaldırıldı mı?
Okul Deneyimi dersi kaldırıldı mı?
· "Okul Deneyimi" dersi, işlevsel ve etkili bir biçimde gerçekleştirilemediğinden kaldırılmış olup bu dersin içeriği birleştirilmek suretiyle Öğretmenlik Uygulaması dersi bütün programlarda Öğ- retmenlik Uygulaması 1 ve Öğretmenlik Uygulaması 2 olmak üzere iki dönemde yer almıştır.
Okul Geliştirme ne demek?
Okul geliştirme süreci, okulla ilgili tüm verilerin toplandığı, yerinde tespitlerin yapıldığı ve raporlaştırıldığı, gelişime ihtiyaç duyulan alanın tespit edilerek eylem planının hazırlandığı bir süreçtir.
Okul geliştirme yaklaşımı nedir?
Okul geliştirme, genelde eğitimin özelde ise oku- lun amaçlarının daha etkili bir biçimde gerçekleştirilmesini sağlayarak okulu geliştirmeyi ve öğrenci başarısını arttırmayı hedefleyen bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir.
Öğretmenlik Uygulaması dersi üstten alınır mı?
Öğretmenlik Uygulaması dersi üstten alınır mı?
Okul Deneyimi ve Öğretmenlik Uygulaması üst dönemlerden alınamaz. a) Genel not ortalaması 1.00-1.99 arasında olan öğrenciler, azami ders yükünün en fazla % 75'i kadar ders alabilirler. almak zorunda oldukları derslerden hangisinin karşılığı olarak sayılacağına yine Yönetim Kurulu karar verir.
Öğretmenlik Uygulaması dersi üstten alınır mi?
Öğrenci, dönem derslerini aldıktan sonra 45 AKTS'ye kadar üstten ders alabilir. Ancak üstten ders alabilmenin ön koşulu, üstten alınmak istenen dersin öğretim elemanıyla görüşülüp, öğretim elemanının onayının alınmasıdır.