Son Konular

Okul formasi zorunlu olmali mi?

Modoratör

Yeni Üye
Credits
0

Okul forması zorunlu olmalı mı?

Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Ancak, velilerin en az yüzde altmışının muvafakatiyle, MEB'e bağlı özel kurumlara ait okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde 4'üncü maddede yer alan sınırlamalara uyulmak kaydıyla, okul yönetimlerince okul kıyafeti belirlenebilecek.

Okul üniforması neden zorunlu?

Okul üniforması neden zorunlu?
Eşitlik. Söz konusu okulda forma giyilmesini savunmak olduğunda, en çok kullanılan kelimelerden bir tanesi eşitliktir. Bunun sebebi, okul formalarının çocukların aynı şekilde giyinmesine olanak sağlamasıdır. Bu şekilde, hiçbir çocuk modası geçmiş bir kıyafet giydiği için zorbalığa maruz kalmayacaktır.

2021 okul kıyafeti zorunlu mu?

2021 okul kıyafeti zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda kıyafet serbestliğini okulların tercihine bırakmıştı. Bu karar 2021-2022 eğitim öğretim yılında da geçerli olacak. Okullarda kıyafet serbestliği bu yıl da devam ediyor. Ancak bazı okullarda bu karar yürürlükte iken bazı okullar kuruma özel üniforma zorunluluğunu sürdürüyor.

Okullarda forma giyilecek mi?

Azınlık ve yabancı okullar hariç, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest oldu. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.

Liselerde cep telefonu yasak mı?

Liselerde cep telefonu yasak mı?
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği'ni değiştirdi. Yönetmeliğe göre, liselerde öğrenciler, eğitim ortamlarına başta cep telefonu olmak üzere görüntü ve ses kaydedici özelliğe sahip bilişim araçlarıyla gelemeyecek. Ancak okul yönetimleri özel durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilecek.

Okul kıyafetleri nasıl belirlenir?

Okul kıyafetleri nasıl belirlenir?
Devlet okullarında bir öğrenci yeni başladığında aldığı kıyafeti okul bitene kadar giyebilir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2013 yılında yayınladığı yönetmeliğe göre okullar her yıl Mart ayında öğrencilerin giyeceği kıyafetleri okul yönetimi okul aile birliği ile belirlenir.

Okul formalarının zorunlu olup olmaması konusunda değişen görüşler bulunmaktadır. Öğrencilerin tek tip kıyafet giymeye zorlanmamaları için yapılan düzenlemeler önemli bir adım olabilir. Eşitlik ve zorbalık konusunda okul formalarının sağladığı faydaların tartışması önemlidir. Bazılarına göre forma giymek, çocukların aynı şekilde giyinmesine olanak sağlayarak modaya ve dış görünüşe dayalı zorbalığın önüne geçebilir.

2021 yılında okul kıyafeti konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın serbestlik politikası devam ediyor. Okulların tercihine bırakılan kıyafet serbestliği sayesinde bazı okullarda öğrencilerin kendi kıyafetlerini seçme özgürlüğü bulunurken, bazı okullarda kuruma özel üniforma uygulamaları sürdürülmektedir. Her okulun bu konuda farklı bir yaklaşım benimsemesi, öğrenci ve velilerin tercihlerine bağlı olabilir.

Okullarda forma giyilip giyilmeyeceği konusunda detaylı bilgiler paylaşılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda, azınlık ve yabancı okullar hariç olmak üzere öğrencilerin kılık ve kıyafet konusunda serbestlikleri bulunmaktadır. Okul yönetmeliklerine uygun şekilde, öğrenciler tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak şekilde düzenlemeler yapılmıştır.

Liselerde cep telefonu kullanımı konusunda da belirli kurallar bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Yönetmeliği'ne göre, liselerde öğrencilerin eğitim ortamlarına bilişim araçlarıyla (örneğin cep telefonu) gelmeleri genelde yasaklanmıştır. Ancak okul yönetimleri bazı durumlarda öğrencilerin bu araçları kullanmasına izin verebilirler.

Okul kıyafetlerinin belirlenmesi ise genellikle okul yönetimleri ile okul aile birliği arasında yapılan işbirliği ile gerçekleşir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği yönetmeliğe göre, okullar her yıl Mart ayında öğrencilerin giyeceği kıyafetleri belirlerler. Bu şekilde öğrencilerin kıyafet tercihleri belirlenir ve uzun süreli kullanımlar sağlanabilir.

Yagmurda cim ekilir mi?

Gillettenin en iyi tras bicagi hangisi?

1. Konular

1. 1.281.594
  2. Mesajlar

1. 1.679.686
  3. Kullanıcılar

1. 31.842
  4. Son üye

Geri
Üst Alt