- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 2.883
- Meslek
- Webmaster
Okul gıdası logosu nedir?
1. Okul Gıdası Logosu nedir? Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren; kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde satışa sunulacak olan hazır ambalajlı gıdaların etiketi üzerinde bulunacak olan aşağıda örneği yer alan logodur.
Okul gıdası logosu uygulaması ertelendi mi?
Türkiye Kantin İşletmecileri Esnaf Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Ve Yalova Kantin İşletmecileri Esnaf Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selim Işılak, "Okul Gıdası Logosu" uygulaması şartının 1 yıl süre ile ertelendiğini duyurdu.
Okul kantinlerinde dondurma satışı yasak mı?
Kantinlerde artık gazlı-kolalı içecekler, cips gibi hazır gıdalar satılamayacak. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı resmi ve özel tüm okulların kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerinde satılacak hazır ambalajlı gıdalarda, "Okul Gıdası" logosu uygulaması 16 Eylül'de başlıyor.
Okul kantinlerinde tavuk döner satılabilir mi?
Milli Eğitim Bakanlığı okul kantinlerinde tavuk, et ve döner satılmasını yasakladı. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necat Birinci imzasıyla özel okullar dahil tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarına bildirilen standartlar tüm kantin ve kafeteryalarda yerine getirilecek.
Kantinlerde oyuncak satışı yasak mı?
Sıvı içerisinde büyüyen dekoratif ürünlerin kırtasiye, oyuncakçı ve okul kantinlerinde piyasaya arz edilmesi 31/12/2018 tarihli 30642 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Bazı Tüketici Ürünlerindeki Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile yasaklanmıştır.
Okul kantinlerini nereye şikayet edebiliriz?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, "MEBİM 147" hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi "444 0 632" telefon hattı kuruldu.