Modoratör
Yeni Üye
Okul kantin ihaleleri ne zaman yapılır?
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Strateji Geliştirme Şubesi tarafından 09.12.2021 Perşembe ve 10.12.2021 Cuma günü gerçekleştirilecek olan 21 (yirmibir) adet okulun kantin ihalesi duyurularına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
Kantin çalışanı ne kullanır?
Personel, uzun kollu iş elbisesi giyecek ya da tek kullanımlık kolluk takacak. Hazırlık alanı içinde sakız çiğnenmeyecek, herhangi bir şey yenmeyecek ve sigara içilmeyecek. Ellerinde açık yara, çıban, deri hastalığı olan kişiler gıdaya temas ettirilmeyecek, koruyucu bant ve eldiven ile çalışacak.
Kantin açmak için ne gerekli?
Kantin açmak için ne gerekli?
2- Kantinlerde, alanlarında ustalık belgesi, işyeri açma belgesi, kalfalık belgesi, mesleki ve teknik eğitim diploması ve kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip ve eğitim ve öğretim ortamına ve öğrenci psikolojisine uyum sağlayabilecek kişiler istihdam edilir.
Okul kantin sözleşmesi süresi kaç yıl uzatılabilir?
Madde 9- Kira süresi ve yıllık artışlar: Sözleşmenin süresi beş yıl olup bu beş yıllık işletme süresi sözleşmenin feshini gerektiren nedenler yoksa Okul Aile Birliği Yönetiminin kararı ile en fazla 5 yıl süreyle uzatılabilir. Kiralama işleminde ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir.
Okul kantininde nasıl davranmalıyız?
Okul kantininde maske kullanımı, hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulmalı, buralarda tek kullanımlık bardak, tabak vb. malzemeler kullanılmalı. Okul bünyesinde bulunan mağazada hijyen ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili tedbirlere uyulmalı.
Kimler kantin işletebilir?
Kimler kantin işletebilir?
Maddesinde belirtilen "Kantin İşletmeciliği Ustalık Belgesine sahip olanlar kabul edilecektir. Ancak katılımcıların hiç birinde ustalık belgesi yoksa sırası ile işyeri açma belgesi,kalfalık belgesi ve bunların olmaması durumunda kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranacaktır."
Kantincilik belgesini kimler alabilir?
Kantin Belgesi Eğitimi Katılma Şartları En az ilkokul mezunu olmak, mesleği yapacak bedensel ve zihinsel yeterliliğe sahip olmak, 17 yaşını tamamlamış olmak.
Kantin kira artışı neye göre yapılır?
Bakanlığın açıklamasına göre, okul kantin kira bedelleri TÜFE üzerinden hesaplanacak. kira artışın üst sınırının emtia ve döviz kura meblaglarında ki gelişmelere göre duyarlılığı daha yüksek olan ÜFE yerine TÜFE'nin belirleyeceği açıklandı.
Okul kantinleri kaç ay kira öder?
Okul kantinleri kaç ay kira öder?
Okulların tatil olduğu dönemde (Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları) işletilmeyen yerler için dokuz ay, tam yıl işletilebilen yerler için ise on iki ay kira öder. MADDE 5-Kiralama ile ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ve diğer giderler kiracıya aittir.