- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 5.487
- Meslek
- Webmaster
Okul kütüphaneleri nedir?
Öz: Okul kütüphaneleri, bünyesinde yer aldığı öğretim kurumunun eğitim ve öğretim faaliyetlerini desteklemek için gerekli her türlü bilgi kaynağını sağlayan, düzenleyen ve etkin bir şekilde hizmete sunan bilgi merkezleridir.
E kütüphane ne ise yarar?
E kütüphane ne ise yarar?
Elektronik kütüphanelerde bulunan materyaller sadece yazı ve resimden ibaret değildir. Film, ses ve video formatlarıda desteklenir. HTML tabanlı diller sayesinde elektronik kütüphanede bulunan yayınlar daha kolay şekilde okunabilmekte ve izlenebilmektedir. Bu kütüphanelerde son kullanıcı web tarayıcıdır.
Okul kütüphaneleri kaç metrekare olmalı?
fazla 70 m2 , ortaokullarda en az 70 – en fazla 80 m2 ve ortaöğretim okullarında ise en az 80- en fazla 100 m2 aralığı ölçülerinde olmalıdır. 5.3. Kurulacak z-kütüphane mekanlarının uygunluğundan (zemin kat, metrekare, öğrenci sayısı) okul idaresi, il ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumludur.
Kütüphanelerin öğrenciler için önemi nedir?
Kütüphanelerin öğrenciler için önemi nedir?
Kütüphaneler eğitim sistemine yardımcı olan bilgi evleridir. Bu bakımdan önemi de büyüktür. Aynı zamanda hem öğrencilere hem de yapılan araştırmalarda insanlara aradıkları bilgiyi sonsuz derecede sunmaktadır.
Geleneksel kütüphane nedir?
Geleneksel kütüphaneler toplumun farklı kesimine hizmet verebilmek için tasarlanmış mekânlardır. İçinde basılı kitap ve yayınların bulunduğu bu taş yapıların büyüklüğüne göre ihtiyaçları da o denli büyük olmaktadır.
Milli Kütüphane üyelik paralı mı?
Milli Kütüphane üyelik paralı mı?
Milli kütüphanede ders çalışabilmek için üyelik kartı çıkartmanız gerekmektedir. Üye kayıt bölümü 9.00-16.30 arasında açıktır. Bu süre içinde üyelik kartı çıkartarak milli kütüphaneye giriş yapabilirsiniz. Üyelik için ufak miktarda ücret alınmaktadır.
Okul kütüphanesinde kaç kitap olur?
(3) Basılı olmayan kaynaklardan CD, kaset, film, slayt, video kaseti, resim, fotoğraf, plak, ses kasedi, disket ve benzerleri ile basılı kaynaklardan; öğrenci sayısına göre en az, 200-999 öğrencili okullarda 6000-10000 kitap, 1000'den fazla öğrencisi bulunan Page 5 okullarda da her öğrenciye 10 kitap düşecek şekilde …
Okul kütüphanesinden kim sorumludur?
Okul kütüphanesinden kim sorumludur?
Madde 8- Kütüphaneci veya kütüphanede görevlendirilen öğretmen, modern kütüphanecilik ilkelerine göre okul kütüphanesini düzenler ve yönetir.
Kütüphane memuru için kaç kitap?
Teknolojik kaynak için gerekli düzenlemeler yapılır ve elektrik tesisatı kurulur. Madde 7- Kitap sayısı 3000'i aşan okul kütüphanelerine bir kütüphaneci atanır. Kütüphanecinin atanamadığı durumlarda Yönetimce kütüphanecilik kursu almış her öğretmen yoksa öğretmenler kurulunca belirlenecek bir öğretmen görevlendirilir.
Kütüphanede neler yapılmamalıdır?
Kütüphanede neler yapılmamalıdır?
a) Kütüphane binası, okuma salonları ve koridorlarda su hariç yiyecek ve içecek tüketilmez. b) Kütüphane binası içersinde cep telefonuyla konuşulmaz. c) Kütüphane içerisinde izinsiz kamera, fotoğraf makinesi, cep telefonu ve benzeri araçlarla çekim yapılmaz. ç) Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludur.
Kütüphanede hangi kurallara dikkat etmeliyiz?
Kütüphanede uyulması gereken kurallar
- Kütüphaneye ayakkabılar paspasa silinerek girilmelidir.
- Palto, pardösü, manto v. b. vestiyere bırakılmalıdır.
- Kimlik, ilgili memura istemeden teslim edilmelidir.
- Kütüphaneden alınacak kitabın nasıl aranacağı bilinmiyorsa ilgili memurlardan sorulmalıdır. …
Kütüphaneye kim bakar?
Kütüphaneye kim bakar?
MADDE 9 – (1) Kütüphaneci, müdür ve müdür yardımcısından sonra kütüphanenin yetkili ve sorumlu personelidir. (2) Kütüphaneci, kütüphane hizmetlerine ilişkin mesleğinin gerektirdiği teknik iş ve işlemleri yürütür.