Modoratör
Yeni Üye
Okul masraflarını kim öder?
Okulların maddi işlerini TKY ve okul aile birlikleri aracılığıyla okul idaresine bırakmaya çalışan MEB, çeşitli sosyal sorumluluk projeleriyle de okul yapım işlerini vatandaşlara yüklemeye çalışıyor.
Okullarda para toplanması yasal mı?
Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin Birlik Gelirleri başlıklı 15'inci maddesinin 2'nci fıkrasında, 'Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.
Devlet okulu para ister mi?
Devlet okulu para ister mi?
Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili yazıları ve Bakan Ömer Dinçer'in emriyle okullarda velilerden rızası dışında herhangi bir para alınması mümkün değil, aynı zamanda da yasak. Veliler, "bağış yapmazsam ya çocuğum okula alınmazsa, okula kayıt edilmezse" endişesini taşımakta. Bu endişe tamamen yersizdir.
Okul aidatları ödenecek mi?
MEB'den valiliklere gönderilen yazıya göre, ara tatil hariç resmi okul öncesi eğitim kurumlarında salgın nedeniyle tatil edilen zamanlarda veliden aidat talep edilmeyecek.
Okuldan para istenmesi yasal mı?
Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılayabileceği gerekli ödeneği sağlamadığı için okul idareleri bu yola başvurmak zorunda kalıyor. Her ne amaçla olursa olsun "gönüllülük" dışında talep edilen paralar yasal değil.
Okullara ödenek nasıl istenir?
Okullara ödenek nasıl istenir?
1. Okullarımız bütçe işlemleri ile ilgili taleplerini[email protected]adresine e- posta göndererek ileteceklerdir. 2019/16 Sayılı Genelge gereği bütçe ile ilgili konularda iletişim için okulun resmi "k12" e-posta adresi kullanılacaktır. Resmi okul maili dışından gelen talep ve istekler işleme alınmayacaktır.
Okullar para toplayabilir mi?
Okullar gezi ve kamplar için para toplayabilir. Para toplama öğrenci ve velinin isteğine bağlıdır. Toplanan para hangi öğrenci veya hangi velinin verdiğine bakılmadan ortak olarak kullanılmalıdır.
Okul para isteyebilir mi?
Okul veliden para isteyebilir mi?
Okul veliden para isteyebilir mi?
1- Hangi durumlarda velilerden para istenebilir? Okullar gezi ve kamplar için para toplayabilir. Para toplama öğrenci ve velinin isteğine bağlıdır. Toplanan para hangi öğrenci veya hangi velinin verdiğine bakılmadan ortak olarak kullanılmalıdır.
Okul aidatı ödenmezse ne olur?
Bu durum veliye yazılı olarak bildirilir. c) Aylık aidatını zamanında ödemeyen, geçmiş aylardan borcu kalan ve devamsızlık nedeniyle okulla ilişiği kesildiği hâlde okula devam ettirilen çocukların ücreti, veli ile yapılan sözleşme hükümleri çerçevesinde tahsil edilir.
Devlet okulları aidat isteyebilir mi?
"VELİLERİMİZDEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEKTİR" Ayrıca bakanlık tarafından yürütülen proje ve yapılan protokoller kapsamında okul ve kurumlarda yapılacak faaliyetlerden ücret talep edilemez' hükmü yer almaktadır. Bu nedenle kayıt esnasında velilerimizden hiçbir şekilde ücret talep edilmeyecektir" denildi.
Okulda para toplamak suç mu?
Okulda para toplamak suç mu?
OKULLARA YAZILI TALİMAT GÖNDERİLDİ Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrencilerden kesinlikle para toplamanın mümkün olmadığını, bunun suç olduğunu belirtti.
Liselere ödenek var mı?
İmam hatip liselerinde öğrenci başına düşen ödenek teklifi 12 bin 707 TL iken genel ortaöğretimde 6 bin 153 TL, mesleki ve teknik liselerde ise 7 bin 504 TL oluyor.
Okul faturaları nereye işlenir?
"Okula gelen fatura, MEBBİS ödenek kısmına giriliyor. Ödenek talebi yapılıyor. Talebin ardından bakanlık miktarı muhasebeleştiriyor. Okula gönderilen o para faturaların ödemesinde kullanılıyor.
Okullar velilerden para isteyebilir mı?
Okullar velilerden para isteyebilir mı?