Modoratör
Yeni Üye
Okul öncesi kazanım ve göstergeler nedir?
Kazanım ve göstergelerle farklı eğitim süreçleri oluşturularak çocukları desteklemek ve onları bulundukları gelişim düzeyinden ulaşabilecekleri en üst aşamaya taşımak bu programın hedefidir. Kazanımlar çocuğu merkeze alarak belirlenir ve çocuklar tarafından ulaşılması gereken sonuçları gösterir.
Okul öncesi eğitim programı değerlendirme süreci hangi boyutta ele alınır?
2006 Okul Öncesi Eğitim Programında değerlendirme süreci: Çocuğun gelişiminin değerlendirilmesi, Programın değerlendirilmesi, Öğretmenin kendini değerlendirmesi olarak üç farklı boyutta ele alınmaktadır.
Okul öncesi eğitim programında en az hangi gelişim alanına ait kazanım yer almaktadır?
Okul öncesi eğitim programında en az hangi gelişim alanına ait kazanım yer almaktadır?
Diğer taraftan en fazla kazanım ve göstergenin bulunduğu alanın ise bilişsel alan, en az kazanım motor gelişim alanı, en az gösterge ise öz bakım beceri alanında olduğu görülmektedir.
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir?
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir?
Okul öncesi eğitim programının genel özellikleri nelerdir
- Çocuk merkezlidir.
- Esnektir.
- Sarmaldır.
- Eklektiktir.
- Dengelidir.
- Oyun temellidir.
- Keşfederek öğrenme önceliklidir.
- Yaratıcılığın geliştirilmesi ön plandadır.
Okul öncesi kazanımlar nelerdir?
Okul öncesi dönemde kazanım ve göstergeler çocuğun gelişiminde önemli rol oynar. Kazanım ve göstergelerin sosyal-duygusal gelişim, motor, dil, bilişsel gelişimi ve öz bakım becerilerine önemli ölçüde katkıda bulunur. Söz konusu program hazırlanırken çocukların düzeyleri ilgi ve çevre koşulları dikkate alınmaktadır.
Okul öncesi eğitim programı nasıl olmalıdır?
Ortak Özellikler
- Sarmaldır.
- Dengelidir.
- Esnektir.
- Oyun temellidir.
- Keşfederek öğrenme önceliklidir.
- Değerlendirme süreci çok yönlüdür.
- Ailenin eğitime katılımı önemlidir.
- Uyarlanabilir.
Okul öncesi eğitim programında yer alan kazanım alanları nelerdir?
Okul öncesi eğitim programında yer alan kazanım alanları nelerdir?
Okul öncesi eğitimi çocuğun motor, sosyal ve duygusal, dil ve bilişsel gelişimini desteklemeli, özbakım becerilerini kazandırmalı ve onu ilkokula hazırlamalıdır. Okul öncesi eğitimi kurumlarında çocukların gereksinimlerini karşılamak amacıyla demokratik eğitim anlayışına uygun öğrenme ortamları hazırlanmalıdır.
Kazanım 4 nedir?
Kazanım 4 nedir?
Kazanım 4. Küçük kas kullanımı gerektiren hareketleri yapar. (Göstergeleri: Malzemeleri değişik şekillerde katlar.)