Modoratör
Yeni Üye
Okul rehberlik yürütme komisyonunda kimler bulunur?
(2) Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu eğitim kurumu müdürünün başkanlığında aşağıdaki üyelerden oluşur: a) Eğitim kurumunda görevli müdür yardımcıları. b) Rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar. c) Sınıf rehber öğretmenlerinden her sınıf düzeyinden seçilecek en az birer temsilci.
Rehberlik Araştırma Merkezine kimler başvurabilir?
Rehberlik Araştırma Merkezine kimler başvurabilir?
RAM'a gelişiminde gerilik olan ya da olduğundan şüphe duyulan çocuklar ile üstün zekaya sahip olduğu düşünülen çocukların aileleri başvuruda bulunmaktadır.
Rehber öğretmeni olmayan okullar özel hedef belirler mi?
Rehberlik öğretmeni olmayan okul ve kurumlarda genel ve yerel hedeflere ilişkin çalışmalar, okul ya da kurumun bağlı bulunduğu RAM'ların koordinatörlüğünde yürütülür. Bu eğitim kurumlarında özel hedef belirlenmeyecektir.
Sınıf rehberlik dosyası kime teslim edilir?
Sınıf rehberlik dosyası kime teslim edilir?
4 Okul yılsonu rehberlik çalışma raporunu (EK-3) ha- zırlar ve haziran ayı sonuna kadar bağlı olduğu RAM'a gönderilmek üzere okul yönetimine teslim eder.
Rehberlik kurulunda kimler olur?
Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yürütme komisyonu okul müdürü başkanlığında toplanarak aşağıdaki üyeler de toplantıda bulunur:
- Müdür yardımcıları
- Psikolojik danışman ve rehber öğretmenler.
- Sınıf rehber öğretmenlerinden her sınıf düzeyinden seçilecek en az birer temsilci.
Rehberlik araştırma merkezine öğrenci nasıl gönderilir?
Rehberlik araştırma merkezine öğrenci nasıl gönderilir?
RAM'ın Etkinlikleri İşitme engelli, ortopedik engelli, görme engelli vb. sorunlarla başvuran öğrenciler aynı şekilde incelenerek düzey ve özürlerine uygun eğitim veren özel eğitim okullarına ya da normal sınıfta kaynaştırma programına tabi tutulmaktadır.
Rehberlik Araştırma Merkezi ne yapar?
Rehberlik Araştırma Merkezleri, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı rehberlik, psikolojik danışmanlık ve özel eğitim konularında ailelere ücretsiz hizmet veren merkezlerdir. İl ve İlçe Merkezlerinde yer alan RAM'lar, bulundukları bölgelerdeki okullar arası iş birliği ve koordinasyonu sağlamakla yükümlü kurumlardır.
Özel hedefler nasıl belirlenir?
Özel hedefler nasıl belirlenir?
Odaklanın: Önce odaklanmak için bir hedef seçin bunu başarmak için yeterli ayrıntı ekleyin: Özel: Hedefinizi mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde yazın. Ölçülebilir: İlerlemenizi ve sonuçlarınızı izlemek için nicel hedefleri belirleyin. Ulaşılabilir: İstenilen sonucu elde etmenin mümkün olduğundan emin olun.
Rehberlik genel hedeflerini kim belirler?
Resmi/özel okul ve kurumlarda sunulan rehberlik hizmetlerinin planlanmasında temel alınmak üzere her eğitim öğretim yılı için bakanlık tarafından genel hedefler, il milli eğitim müdürlüğü tarafından da yerel hedefler belirlenmektedir.