Son Konular

Okul servis komisyonunda kimler bulunur?

Editör

Yeni Üye
Credits
0

Okul servis komisyonunda kimler bulunur?

(2) Bu Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i) bendinde geçen Servis Denetim Komisyonu kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri bakımından Valilik ve kaymakamlıklarca, Aile ve Sosyal Politikalar, Emniyet, Jandarma, Belediye ve uygun görülen diğer kurum temsilcilerinden oluşturulan komisyonu ifade eder.

Rehber personel ne demek?

Rehber personel ne demek?
Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi; iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulaması, trafik sisteminin unsurlarına ve güvenliğine dair gerekli önlemleri alması, öğrencilere karşı olumlu tutum ve davranış geliştirerek, sağlıklı ve etkili iletişim kurması, taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmeye yönelik …

Okul servis araçları tespit komisyonu kimlerden oluşur?

idaresinin belirleyeceği iki veli (iki asıl, iki yedek üye) , varsa okul eğitim vakfı yönetim kurulunca belirlenecek bir temsilcinin katılımıyla oluşturulacak komisyonu, f) İstekli: Okul servis taşımacılığı işi için teklif veren gerçek veya tüzel kişileri, ifade eder.

Rehber personel ne iş yapar?

Rehber personel ne iş yapar?
Rehber personel, her yıl "okul servis rehber personeli" olmaya uygun olduğuna dair aile hekimliğinden rapor alacak, ayrıca taşıt içi düzeni sağlayacak, emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol edecek, okul öncesi eğitim ve ilköğretim öğrencileri ile çocukların inme ve binmeleri sırasında yardımcı olacak.

Okul servis rehberleri ne yapar?

Servis Rehberi (Okul) Meslek Tanımı : Görev yaptığı okul servis taşıtında iç düzeni sağlayan, anaokulu ve ilköğretim statüsündeki okul öğrencilerinin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olan kişidir.

Okul servisi hostesi ne iş yapar?

Okul servisi hostesi ne iş yapar?
Servis süresince öğrencilere her serviste bir görevli hostes eşlik eder. Okul sonrası çalışmalarda bu hizmet, imkân varsa verilir. Hosteslerimizin görevi; iniş ve binişler sırasında güvenliği sağlamak, öğrenciler arasında yaşanabilecek sorunlara müdahale etmek, servis kurallarına uyulmasını sağlamaktır.

Okul servis komisyonunda genellikle kimlerin bulunması gerektiği hakkında bilgi vermek için paylaştığınız metinlerde bazı detaylar bulunmaktadır:

1. **Servis Denetim Komisyonu**:
- Kreş, gündüz bakımevi ve çocuk kulüpleri için Valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar, Emniyet, Jandarma, Belediye ve diğer uygun görülen kurum temsilcileri yer alır.

2. **Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi**:
- Rehber personel, iş sağlığı ve güvenliği kurallarını uygulamak, trafik sisteminin unsurlarına ve güvenliğine dair önlemleri almak, öğrencilere olumlu tutum ve davranış sergilemek, sağlıklı iletişim kurmak ve taşıma hizmetlerini düzenli ve güvenli hale getirmekle görevlidir.

3. **Okul servis araçları tespit komisyonu**:
- İdarenin belirleyeceği iki veli (iki asıl, iki yedek üye) ve varsa okul eğitim vakfı yönetim kurulunca belirlenen bir temsilci ile oluşturulan komisyon, okul servis araçlarının tespiti ve gözden geçirilmesi işlemlerinden sorumludur.

4. **Rehber personel**:
- Rehber personel, okul servis rehber personeli olarak, taşıt içi düzeni sağlar, emniyet kemerlerinin takılı olup olmadığını kontrol eder ve öğrencilere inme ve binmeleri sırasında yardımcı olur.

5. **Servis Rehberleri**:
- Okul servis taşıtında iç düzeni sağlayan ve öğrencilerin inme ve binmeleri sırasında yardımcı olan kişilerdir.

6. **Okul servisi hostesi**:
- Okul servis hostesi, servis sırasında öğrencilere eşlik ederek iniş ve binişler sırasında güvenliği sağlar, olası sorunlara müdahale eder ve servis kurallarına uyulmasını sağlar.

Yukarıdaki bilgiler ışığında, okul servis komisyonlarında bulunması gereken kişilerin genellikle belirli kurum temsilcileri, veliler, okul yöneticileri ve diğer ilgili taraflar olduğu söylenebilir. Öğrencilerin güvenliği ve taşıma hizmetlerinin düzenli yürütülmesi için bu tür komisyonların önemi büyüktür.

Tir soforleri icin izin belgesi nasil alinir?

Vesbo boru nasil?

1. Konular

1. 1.282.778
  2. Mesajlar

1. 1.683.519
  3. Kullanıcılar

1. 32.186
  4. Son üye

Geri
Üst Alt