Modoratör
Yeni Üye
Okul servisi zam yapabilir mi?
İstanbul'da 24 Aralık 2021 tarihli İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere okul servisi ücretlerine yüzde 27 zam kararı alınmıştı. 312 lira olan 0-1 kilometre arası servis ücreti 396 lira olmuştu.
Okul servisinden inerken nelere dikkat etmeliyiz?
Okul servisinden inerken nelere dikkat etmeliyiz?
Okul Servisini kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
- Zamanında durakta ol – çok erken ulaşmaktan kaçın.
- Servisi kaldırımda ya da trafikten uzak güvenli bir yerde bekle.
- Binmek için servisin durmasını bekle.
- Tek sıra halinde ve arkadaşlarını itmeden servise bin.
- Servise bindiğinde mümkün olan en kısa zamanda yerine otur.
Servis ücretleri arttı mı?
24 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen UKOME Toplantısı ile okul servis ücretlerine yönelik yeni düzenlemeye gidilmiş ve ücretlerde yüzde 27 artış kararı alınmıştı.
Okul servisinden yararlanan öğrenciler hangi kurallara uymalıdır?
Okul servisinden yararlanan öğrenciler hangi kurallara uymalıdır?
Okul servislerinden yararlanan öğrenciler, araçlara inip binerken dikkatli olmalıdır, camlardan sarkmamalıdır, aşırı hıza karşı uyarıcı olmalıdır, emniyet kemerlerini takmalıdır, ayakta seyahat etmemelidir. Okul servislerinde ayakta yolculuk yapılmamalı, yolculuk esnasında emniyet kemeri takılı olmalıdır.
Toplu taşıma araçlarına binerken nelere dikkat etmeliyiz?
Toplu Taşıma Araçlarında Uyulacak Olan Kurallar İnsanlar otobüse binerken sıraya girmeli ve sıralı biçimde binmemiz gerekir. – Araca binince hemen koltuğa oturmalıyız. – Ayrıca araçlarda mutlaka emniyet kemeri kullanmalıyız. – Otobüste ayakta durmamalıyız.
Okul servis araçlarını kim denetler?
Okul servis araçlarını kim denetler?
Özel servis araçlarının taşıma faaliyetleri Okul Servis Araçları Yönetmeği hükümlerince; İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.
Ilkokul servislerinde hostes zorunlu mu?
Servis aracında okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/öğrenci bulunması durumunda rehber personel bulundurması zorunlu olacak.
Okul servis yarıyıl tatilinde ücreti ödenir mi?
Okul servis yarıyıl tatilinde ücreti ödenir mi?
Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden (UKOME) yapılan açıklamada "Eğitim ve öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatiller ücrete tabidir. Yarıyıl tatilinde ücret talep edilmez" denildi. Yetkililer velileri haklı bularak servis firmalarının ücret talep edemeyeceğini bildirdi.
En yakın okul servis ücreti ne kadar?
Buna göre öğrencinin haftada 5 gün okula gitmesi halinde 0-1 km mesafede uygulanacak yıllık ücret 3 bin 366 TL olacak. 1-3 km arasında 3 bin 689, 3-5 km arasında 3 bin 995 TL olarak uygulanacak. 5-7 km arasında ise bu ücret 4 bin 156 TL olacak. Tarifede her 2 kilometre arasındaki mesafe ücreti yer alıyor.