Okul yonetiminde kimler bulunur?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Okul yönetiminde kimler bulunur?

Okulda eğitim-öğretim veren kişiye öğretmen denir. İlk ve orta dereceli okullarda okulun idaresinden okul müdürü ve müdür yardımcıları sorumludur. Ayrıca okulda hizmetliler ve memurlar bulunur ve bunlarda temizlik ve idare ile ilgilenir.

Okul müdürü kime karşı sorumludur?

Okul müdürü, yönetiminden sorumlu olduğu kurumda, Milli Eğitim amaçları doğrultusunda, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Okul müdürünün diğer önemli görevleri, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirmektir.

Okul müdürünün sağlık raporunu kim izne çevirir?

Usulüne uygun alınmış her raporun okul idaresi tarafından izne çevrilmesi gereklidir. Almış olduğunuz raporun bir örneğini en geç bir sonraki gün mesai saatine kadar okul idarenize elektronik yolla veya farklı bir şekilde ulaştırmanız gereklidir.

Okul Müdürü rapor alabilir mi?

Okul Müdürü rapor alabilir mi?
Okul müdürü alınan hastalık raporunun fenne uygun olmadığını, raporda tereddüt bulunduğunu tespit ettiğinde raporun incelenmesi için üst makama gönderir. Öğretmenin bulunduğu yere yakın Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenmiş bir hakem hastaneye sevki gerçekleştirilir. Bu süreçte öğretmen hastalık iznini kullanır.

Okulda en yetkili kişi kimdir?

Okulda en yetkili kişi kimdir?
Müdür; okulun öğrenci, her türlü eğitim ve öğretim, yönetim, personel, tahakkuk, taşınır mal, yazışma, eğitici ve sosyal etkinlikler, yatılılık, bursluluk, taşımalı eğitim, güvenlik, beslenme, bakım, koruma, temizlik, düzen, nöbet, halkla ilişkiler ve benzeri görevler ile Bakanlık ve il/ilçe milli eğitim …

Okul müdürü vekaleti kime bırakır?

Birden fazla öğretmenin bulunduğu okullarda müdür yetkili olan öğretmen izine ayrılırken kendisinin uygun gördüğü birini yerine vekalet etmesi için ilçeye önerir, ilçe de bunu onaylarsa ( onay yazısı gelmesi gerekir.) o öğretmen bu süre içinde vekaleten görevi yürütmeye yetkili olur.

Okul müdürünün yetkileri nelerdir?

Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.

Heyet raporu Mebbise işlenir mi?

alınan rapor ise okul idaresi tarafından izne çevrilir.ilçe milli eğitim müdürlüğü onayladıktan sonra okul idaresi tarafından mebbis'de işlenir.

Öğretmen rapor izne nasıl çevrilir?

Öğretmen rapor izne nasıl çevrilir?
Milli Eğitim Bakanlığı izin yönergesine göre: Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerin 40 gün hasta olmaları halinde izin almaya hakları bulunmaktadır. Alınmış olan izinler eğer usulüne uygunsa okul idaresi tarafından mebbis sistemi üzerinden hastalık raporu şeklinde sisteme girilir ve oradan izne çevrilir.

Raporluyken derse girebilir mi?

Raporluyken derse girebilir mi?
Sonuç: Uzaktan eğitim dersinin yapılmasına engel yoktur. Temaslı olunmasından ötürü sağlık raporu düzenlenmiş ise durum değişir. Sağlık raporu ve bu raporda süresi olan öğretmenin ders yapması uygun değildir. Yapsa da ek ders alamaz.

Okul yönetiminde bulunan kişiler arasında öğretmenler, okul müdürü, müdür yardımcıları, hizmetliler ve memurlar yer almaktadır. Okul müdürü, okulun idaresinden sorumludur ve Milli Eğitim amaçları doğrultusunda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinden sorumludur. Ayrıca okul müdürü, güvenlik protokolleri ve acil müdahale prosedürlerini geliştirme görevine de sahiptir.

Okul müdürü bir sağlık raporunu izne çevireceği zaman, raporun usulüne uygun alındığından emin olmalı ve raporu okul idaresine ileterek izne çevirtmelidir. Bu süreçte öğretmen hastalık iznini kullanabilir.

Okulda en yetkili kişi okul müdürüdür. Okul müdürü, birçok konuda yetkilidir ve okulun genel yönetiminden sorumludur. Öğretmenler izin alırken okul müdürünün vekaleti ile görevlendirilen öğretmen tarafından yürütülür.

Okul müdürünün yetkileri arasında okulun işlerini düzenlemek, yürütmek, denetlemek; okulun kalite yönetimi anlayışına uygun şekilde yönetilmesinden, değerlendirilmesinden ve geliştirilmesinden sorumlu olmak gibi görevler bulunmaktadır.

Öğretmenlerin raporlarının izne çevrilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı izin yönergesine göre hareket edilmelidir. Usulüne uygun alınmış raporlar okul idaresi tarafından MEBBİS sistemi üzerinden hastalık raporu olarak sisteme girilerek izne çevrilir.

Raporlu iken derslere girmek durumunuza ve raporun niteliğine bağlıdır. Uzaktan eğitim yapılmasına engel teşkil etmeyen durumlarda, raporlu öğretmenler derslere katılabilir. Ancak temaslı olunan ya da raporda belirtilen sürede derse girmesi uygun olmayabilir ve ek ders alamaz.

Hangisi ile Osmanli devletindeki gayrimuslimlere?

Element ve bilesikler nasil ayirt edilir?

1. Konular

1. 1.280.271
  2. Mesajlar

1. 1.677.651
  3. Kullanıcılar

1. 31.470
  4. Son üye

Geri
Üst Alt