- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
- Credits
- 6.665
- Meslek
- Webmaster
Okula gitmeyince veliye mesaj gidiyor mu?
Milli Eğitim Bakanlığı, '8383 Mobil Bilgi Servisi' kurdu. Sistemle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek.
Kesin kaydı yapılan öğrenci nasıl iptal edilir?
Kesin kaydı yapılan öğrenci nasıl iptal edilir?
Kesin kayıt işleminden sonra öğrenci kaydı silinemez, başka okula nakil verilebilir.
E okulda öğrenci nasıl pasif hale getirilir?
E okulda öğrenci nasıl pasif hale getirilir?
Ancak, anasınıfı öğrencisi için e okul ayrılma işlemleri bölümüne "Okul Öncesi Veli İsteği" seçeneği konulmuş. Bunu seçip kaydedince anasınıfı öğrencisi pasif duruma düşüyor.
Okul kaydı nasıl silinir ilkokul?
☞ Kayıt İptal (Aday Kayıt İptal) ekranına girilir. ☞ TC Kimlik No yazılarak arama yapılır. ☞ Eğer öğrenci kaydı iptal edilebilir durumda ise Adı Soyadı alanında adı görüntülenecektir. ☞ İptal Nedeni seçilir ve sonra Açıklama kutusuna kısa bilgi girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.
Devamsızlık mesajı ne zaman gelir?
Devamsızlık mesajı ne zaman gelir?
Milli Eğitim Bakanlığı, isteyen velilere öğrencilerin devamsızlık, sınav tarihi ve not gibi bilgilerini kısa mesajla iletecek. Devamsızlık bilgisi en geç bir saat içinde, ders notları ise en fazla üç saat içinde cep telefonuna gelecek.
Okul kaydı nasıl silinir?
Okul kaydı nasıl silinir?
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Nakil onaylandıktan sonra iptal edilir mi?
Bu süre içinde öğrencinin eski okulundan ayrılmadan nakil talebinden vazgeçmesi hâlinde, bu durum öğrenci velisi tarafından yazılı olarak okul müdürlüğüne bildirilir ve nakil işlemi e-okul sisteminden iptal edilir. Öğrenciye ait veriler, yeni okuluna başladığı gün e-okul sisteminden alınır."
E devlet pasif öğrenci nasıl aktifleştirilir?
E devlet pasif öğrenci nasıl aktifleştirilir?
Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür. Ders kaydı yapılana kadar "pasif öğrenci" olarak sistemde gözükmesi mümkündür.
E okulda pasif öğrenci ne demek?
E okulda pasif öğrenci ne demek?
Pasif öğrenci üniversitelerde kullanılan bir tabirdir. Okullarını donduran ve ders seçimlerini belirlenen sürede yapmayan öğrenciler, pasif öğrenci konumuna getirilir.
8383 e mesaj ne zaman gelir?
Öğrencilerin ders notlarından devamsızlıklarına kadar birçok bilgi, velilere kısa mesajla gönderilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nca kurulan "8383 Mobil Bilgi Servisi'ne isteyen veli kayıt yaptıracak, bilgiler bu velilerin cep telefonlarına gelecek.
E okuldan veliye SMS nasıl iptal edilir?
E okuldan veliye SMS nasıl iptal edilir?
Servise üye olan ya da üye olmayan tüm kullanıcıların yapacakları her bir sorgulama için 1 TL ücretlendirme yapılır. Ücretlere tüm vergiler dahildir. Servis üyeliğinizi iptal etmek için IPTAL yazıp 8383'e gönderebilirsiniz. Servis ile ilgili yardım almak için YARDIM yazıp 8383'e gönderebilirsiniz.
8333 Nasıl Üye Olunur?
8333 Nasıl Üye Olunur?
MEB Mobil Bilgi Servisi üyeliğiniz otomatik olarak taşınmayacaktır, yeni GSM Operatörünüzde üyelik başlatmanız gerekecektir. Üye olmak için cep telefonunuzdan, eğitim bilgilerini almak istediğiniz öğrencinin, TC Kimlik Numarasını yazarak 8383'e göndermeniz yeterlidir.