Modoratör
Efsanevi Üye
Okulda karşılaşabileceğimiz tehlikeli durumlar nelerdir?
Yazar Mehmet Yaşar Durukan, eğitim kurumlarında çocukların ölümüne, yaralanmasına ve engelli kalmasına neden olan başlıca kaza ve olaylar hakkında şu bilgileri verdi:
- Kaçırılma, uyuşturucu, haraç
- Okul kapısı
- Dolaplar yatay olmalı
- Sıra, masa, sandalye.
- Sınıf kapısı
- Tuvalet- lavabo.
- Laboratuvarlar.
- Balkon, pencere, merdiven.
Okuldaki kazalarda neler yapmalıyız?
Okuldaki kazalarda neler yapmalıyız?
Her okulun revirinde mutlaka pansuman malzemeleri, yanık spreyleri, elastik bandajlar, steril gazlı bezler, boyunluk, buz torbaları, ateller (kol ve bacak için) bulundurulmalıdır. Herhangi bir şekilde yere düşmüş olan bir kişiye yardım ederken zarar vermemek için öncelikle onu yerden karga-tulumba kaldırmamalıyız.
Okulda bir arkadaşınız yaralandığında ne yapmalıyız?
Okulda bir arkadaşınız yaralandığında ne yapmalıyız?
Not: Eğer okulumuzda ya da dışarıda ve evimizde birileri yaralanmış ise, onları kesinlikle hareket ettirmemeliyiz. Böyle durumlarda önce okulda öğretmenlerimiz ve evde ise büyüklerimize haber vermeliyiz. İkinci olarak ise özellikle dışarıda mutlaka yukarıda verdiğimiz acil numaraları aramamız gerekir.
Okulda ilk yardımı kim yapar?
İlk yardım temel sağlık bilgilerinden oluşan ve hayat kurtarma amacıyla yapılan bir tıbbi müdahale olarak ilk yardım bilgisine sahip kişiler tarafından yapılmalıdır. İlk yardım uygulamasını ilk yardım bilgisine sahip kişiler yapabilir. Bunun için okullarda ilk yardım bilgisi öğretilmektedir.
Tehlikeli eşyalar nelerdir?
Tehlikeli eşyalar nelerdir?
ÇİVİ, BONCUK, İĞNE, KÜRDAN, TENCERE HEPSİ BİRER KAZA ARACI Yine çocukların üstüne düşerek tehlike yaratabilecek bazı eşyalar; televizyon, dolap, saksı, koltuk, bilgisayar, yatak dolapları -yataklar, ayna, lavabo, akvaryumu sayabiliriz.
Evde hangi kazalar olabilir?
Evde hangi kazalar olabilir?
Ev kazalarının en sık görülen nedenlerini ise şöyle sıralamak mümkün:
- Düşme ve çarpmalar.
- Kesikler.
- Yabancı cisimlerle boğulma veya tıkanma.
- Suda boğulma.
- Zehirlenme.
- Yanıklar.
- Elektrik çarpması
- Ateşli silah yaralanmaları
Okulda ve evde acil durumlar nelerdir?
Okulda meydana gelebilecek acil durumlar nelerdir
- Yangın çıkması
- Deprem olması
- Kavga çıkması
- Okul binasında çökmeler olması
- Okulu su basması
Ilk yardımı kim yapar?
Ilk yardımı kim yapar?
İlkyardım tanımında belirtilen amaç doğrultusunda hasta veya yaralıya tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç gereçlerle, ilaçsız uygulamaları yapan eğitim almış kişi ya da kişilerdir.
Kimler ilk yardım yapmalıdır?
Kimler ilk yardım yapmalıdır?
Kimler İlk Yardım Yapabilir? İlk Yardım Yönetmeliği'ne göre; hayat kurtarmak isteyen en az ilkokul mezunu ve her 18 yaşını doldurmuş birey ilk yardım eğitimine katılabilir. 18 yaş sınırı reşit olma, ilkokul mezunu olma şartı ise kişinin okuma-yazma bilme gerekliliğine göre belirlenen şartlardır.
Evde karşılaşabileceğimiz tehlikeler nelerdir?
Evde karşılaşılabilecek tehlikeli ve acil durumlar neler olabilir söyleyiniz
- Evde yangın çıkması
- Birinin kaza geçirmesi.
- Eve yıldırım düşmesi.
- Merdivenlerden düşme.
- Evi su basması
Ateşli araç gereçler nelerdir?
Ateşli araç gereçler nelerdir?
ÇİVİ, BONCUK, İĞNE, KÜRDAN, TENCERE HEPSİ BİRER KAZA ARACI Yine çocukların dokunması veya devirmesiyle tehlikeye açık eşyalar: Soba, elektrikli ısıtıcılar, çaydanlık, kettle, sıcak tencere, ocak, fırın, ateş, mum bu grupta sayabileceğimiz araç gereçler. Yine kibrit ve çakmakla oynamak da bir yangını başlatabilir.
Ev kazaları nelerdir nasıl korunmalıyız?
Ev kazaları nelerdir nasıl korunmalıyız?
Evinizi Güvenli Hale Getirin: Ev Kazaları ve Alınacak Önlemler
- Bebeğiniz Varsa Bu Önlemleri Es Geçmeyin!
- Elektrik ve Uzatma Kablolarına Dikkat Edin.
- Zeminlerde Güvenliği Sağlayın.
- Temizlik Yaparken Dikkatli Olun.
- Isıtıcı ve Soğutucu Cihazlar ile İlgili Önlem Alın.
- Menfezleri Kapatmayın.