Modoratör
Yeni Üye
Okulda liderlik modeli nasıl olmalıdır?
Eğitim lideri olan okul müdürü, esas görevlerinin farkında olmalı; okulun amaçlarını yorumlamalı, öğretmenleri sınıflarında ziyaret etmeli, onlara rehberlik yapmalı, destek olmalı, öğretimin kesintiye uğramaması için önlemler almalı ve onları denetleyip geliştirmelidir (Balcı, 1993: 25).
Lider öğrenci ne demek?
Eğitim liderliği, ortak eğitim amaçlarına ulaşmak için öğretmenlerin, öğrencilerin ve ebeveynlerin; yetenek ve enerjilerini kaydetme ve yönlendirme sürecidir. Bu terim genellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde Okul liderliği ile eş anlamlı olarak kullanılmaktadır.
Eğitim Örgütlerinde neden lider yönetici olmalıdır?
Eğitim Örgütlerinde neden lider yönetici olmalıdır?
Lider Yöneticiler, eğitime verdikleri değer oranında kurumlarının toplam kalitesini yükseltirler. Ayrıca Lider Yöneticiler, kendi eğitimlerine de özen göstermek zorundadırlar. Zira yönetim biçimleri sürekli değişmekte ve gelişmektedir.
İyi bir okul müdürü nasıl olur?
İyi bir okul müdürü nasıl olur?
Yapılan analizler sonucunda; okul müdürlerinin başarılı olmalarında mizahı kullanma, çalışanlarının iş doyumuna sahip olmasını sağlama, etkili iletişim kurma, özverili ve idealist olma, yetkilerini uygun bir şekilde kullanma, okul kültürünün oluşmasını sağlama, uygun fiziki şartları sağlama ve mevcut kaynakları en iyi …
Lider bir öğretmen nasıl olmalıdır?
Sorumluluk ve vizyon sahibi, problem çözme kapasitesi olan, liderlik ettiği kitleyi iyi tanıyıp onları sürece dahil edebilen, potansiyellerinin en iyisini ortaya çıkartmalarını sağlayabilen, karar verip, verdiği kararları uygulamaya alabilen, istikrarını koruyabilen kişiler iyi liderlerdir.
Okul müdürleri lider mi yönetici mi?
Artık okul müdürlüğü kavramı okul yönetimi için uygun değildir. Günümüz eğitim sistemlerinde okul yönetimi için "eğitim liderliği" kavramı ön plandadır. Okullarımızı eğitim liderlerinin yönetmesi gerekmektedir.
Yönetim ve Organizasyon liderlik Nedir?
Yönetim ve Organizasyon liderlik Nedir?
Liderlik; "Örgütü amaçlarına ulaştırmak için yöneticinin taşıması gereken yönetsel yetki ve kişisel yeterliliğin ürünüdür". Liderlik; "örgütün amaçları ile personelin beklentileri ve gereksinimlerini uyumlaştıran ve bunları davranışa dönüştürme yeteneği bulunan yönetsel beceriler bütünüdür".
Okul müdürü nasıl adaletli olur?
Okul müdürü nasıl adaletli olur?
Okul müdürü adaletli, dürüst ve güvenilir olmalıdır. İnsanların hatalarını araştırmayan, öfkesine yenik düşmeyen, hataları affedici, vicdan, merhamet, sabır sahibi ve yol gösterici olmalıdır. Ulaşılabilir, hesap verebilir, gerektiğinde özür dilemesini de bilen biri olmalıdır.