Okuldaki gorev ve sorumluluklarimiz nelerdir?

<

Editör

Yeni Üye
Puan 0
Çözümler 0
Editör

Okuldaki görev ve sorumluluklarımız nelerdir?

Okuldaki sorumluluklarımız şu şekildedir:
- Kılık ve kıyafetimiz düzenli olmalıdır.
- Ortak kullanım alanları sosyal bir şekilde paylaşılmalı ve temiz olmalıdır.
- Sınıfımız ve okulumu temiz tutulmalıdır.
- Ödevler yapılmalıdır, görevler yerine getirilmelidir.
- Öğretmenlere ve arkadaşlarımıza saygı ve sevgi göstermeliyiz.

Bir öğrencinin sahip olduğu haklar nelerdir?

Hak: Öğrenciler, inanç, din, dil, ırk, engel, cinsiyet ve cinsel yönelimler gibi herhangi bir farklılıktan dolayı ayrımcılığa uğratılamaz. Üniversite akademik ve idari personelinden ve diğer öğrencilerden saygı ve eşit muamele görür. Hiçbir öğrenci onur kırıcı tutum ve davranışlara maruz bırakılamaz.

Öğrenci hak ve sorumluluklari nelerdir?

Öğrenci hak ve sorumluluklari nelerdir?
Öğrenci, veli ve çalışanlar arasında her ne sebeple olursa olsun ayrım yapmamak. Eğitim ve öğretim sürecini okul dışına da taşımak sınırlamamak. Öğrencilerin, velilerin ve okul çalışanlarının kendilerini ve fikirlerini ifade edebilecekleri fırsatlar yaratmak. Okulun güvenilir ve temiz olmasını sağlamak.

Akademik sorumluluklar nedir?

Akademik sorumluluklar nelerdir? Ödevleri- ni yapması, araç gereçlerini düzgün kullanması, arkadaşları ile uyumlu olabilmesi diyebiliriz. Akademik sorumluluklarını yerine getiren çocukların öğretmenleri ve arkadaşlarıyla da uyumlu olabildikleri göz- lemlenmiştir.

Okuldaki sorumluluklarımız nelerdir 4 tane örnek?

Derslere vaktinde girmek.

Bir öğrencinin okuldaki hakları nelerdir?

Bir öğrencinin okuldaki hakları nelerdir?
Okuldaki haklarımız:
- Okulun işleyişi ve kuralları hakkında bilgilendirilmek.
- Güvenli ve sağlıklı bir okul ortamında bulunmak.
- Okulun sunduğu sosyal ve kültürel faaliyetlere katılabilmek.
- Sınıf başkanlığı seçiminde aday olabilmek ve oy kullanabilmek.
- Derslere etkin bir şekilde katılabilmek.

Öğrencilerin hak ve özgürlükleri nelerdir?

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının kişilere tanıdığı haklar çerçevesinde her öğrenci temel insan hakları yanı sıra, nitelikli yaşama, bilgiye ulaşma, kendini yetiştirme ve öğrenme hakkına sahiptir.

Çevredeki hak ve sorumluluklarımız nelerdir?

Çevreye Karşı Sorumluluklarımız Nelerdir
- Çevreyi temiz tutmak.
- Çevreyi kirletenleri uyarmak.
- Çevreye zarar verecek davranışlardan kaçınmak.
- Çevre konusunda etrafımızı bilinçlendirmek.
- Çevreyi güzelleştirecek etkinliklerde bulunmak.

Bir üniversite öğrencisinin hakları nelerdir?

Bir üniversite öğrencisinin hakları nelerdir?

<
Üniversite öğrencilerinin sahip olduğu haklar şunlar olabilir:

1. Eğitim hakkı: Üniversite öğrencileri, seçtikleri alanda eğitim alma hakkına sahiptirler. Bu kapsamda derslere katılma, not alabilme ve sınavlara girebilme gibi haklara sahiptirler.

2. Öğretim elemanlarına erişim hakkı: Öğrenciler, eğitim gördükleri alanda uzman olan akademisyenlerden bilgi edinme ve danışma hakkına sahiptirler.

3. Özgürlük hakkı: Üniversite öğrencileri, düşünce ve ifade özgürlüğüne sahiptirler. Fikirlerini özgürce ifade edebilirler ve tartışabilirler.

4. Eşitlik ve adalet hakkı: Öğrenciler, cinsiyet, ırk, din, dil, engel durumu gibi herhangi bir sebeple ayrımcılığa uğramamalıdır. Eşit ve adil davranılma hakkına sahiptirler.

5. Öğrenci kulüplerine katılma hakkı: Üniversite öğrencileri çeşitli öğrenci kulüplerine katılma ve bu kulüpler aracılığıyla sosyal aktivitelerde bulunma hakkına sahiptirler.

Bu haklar, üniversite öğrencilerinin akademik ve sosyal yaşamlarını daha verimli ve renkli hale getirmelerine olanak tanır. Bununla birlikte, bu haklara sahip olmanın yanında, öğrencilerin bu hakları kötüye kullanmamaları ve akademik sorumluluklarını yerine getirmeleri de önemlidir.

Veri toplama yontemleri nelerdir?

Kim Myung Soo sirket?

Geri