Okullar velilerden para isteyebilir mı?
1- Hangi durumlarda velilerden para istenebilir? Okullar gezi ve kamplar için para toplayabilir. Para toplama öğrenci ve velinin isteğine bağlıdır. Toplanan para hangi öğrenci veya hangi velinin verdiğine bakılmadan ortak olarak kullanılmalıdır.
Devlet okulları para isteyebilir mi?
"VELİLERİMİZDEN HİÇBİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMEYECEKTİR" Aynı zamanda MEB Okul Aile Birliği Yönetmeliği'nin Birlik Gelirleri başlıklı 15'inci Maddesi'nin 2'nci fıkrasında, 'Birlikler, velileri hiçbir surette bağış yapmaya zorlayamaz, okul kayıt döneminde bağış ve yardım toplayamaz.
Okulda para toplamak suç mu?
OKULLARA YAZILI TALİMAT GÖNDERİLDİ Konuya ilişkin açıklama yapan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, öğrencilerden kesinlikle para toplamanın mümkün olmadığını, bunun suç olduğunu belirtti.
Ortaokula kayıtta para öder mi?
Ortaokula kayıtta para öder mi?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul kayıt döneminde velilerden 'zorunlu bağış' veya 'kayıt parası' alındığı iddiasına ilişkin "Zorunlu bağış', 'kayıt parası' diye bir şey söz konusu olamaz.
Devlet okulların faturalarını kim öder?
Devlet okulların faturalarını kim öder?
MEB tarafından ödendiği doğrudur ancak sınırsız da olsa ödenir kısmı doğru değildir. MEB 2 yıl önce okul bazlu bütçeleme sistemine geçiş yapmıştır. Okulların kapalı alanları öğrenci sayıları gibi kıstaslarla bir temel oluşturulup hesaplama yapılarak okul adına harcaması için ilçe milli eğitime bütçe yollanır.
Liseye kayıt ücreti ne kadar?
2021 yılında, bir dönem için ilk kayıt sınav ücreti olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına 10 TL olarak belirlenmiştir. (50 TL Açık Öğretim Lisesi İlk Kayıt Sınav Ücreti olarak anlaşmalı bankalara yatırılacaktır.
Okul aile Birliği ücret alır mi?
Okul aile birliği üyeleri ve seçilen başkan herhangi bir maaş veya ek ücret almamaktadır. Okul aile birliği öncelikle okul ile veli arasındaki kopukluğu gidermek amacıyla toplanır ve herhangi bir gelir kaygısı bulunmaz.