Son Konular

Okullarda proje sinifi nedir?

ZeberusZeberus doğrulanmış üyedir.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Web sitesi
forumsitesi.com.tr
Credits
5.487
Meslek
Webmaster

Okullarda proje sınıfı nedir?

Öğrenciler başarı sırasına göre listelendikten sonra her sınıfın aynı not ortalamasına göre oluşturulması için uygulanan sistemdir. Proje Sınıfı kitapları okul aile birliğimizin ilgili kararı gereği İngilizce zümre toplantısında belirlenen (Oxford, Cambridge, yds vb.) şekilde ücretleri mukabilinde alınacaktır.

Proje okulları hangileri?

- Sayıları 200'ü buluyor.
- Ankara: Ankara Güzel Sanatlar Lisesi.
- İstanbul: Kadıköy Anadolu Lisesi.
- İzmir: Bornova Anadolu L.
- Antalya: Antalya Erünal Sosyal B. L.
- Balıkesir: Sırrı Yırcalı Anadolu L.
- Diyarbakır: Diyarbakır Anadolu Lisesi.
- Samsun: İbrahim Tanrıverdi Sosyal B.L.

Proje okulları neye göre belirlenir?

Proje okulları neye göre belirlenir?
Okul, merkezi sınavlarda kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş dereceye sahip olduğu takdirde proje okul olarak seçilebilecek.

Proje okullarına öğretmen nasıl seçilir?

ya da proje okullarına öğretmen ataması nasıl yapılır? İlgili yönetmelikte aranan şartları taşıyan öğretmenler arasından eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlüğün inhası, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün teklifi ve Bakanın onayı ile dört yıllığına atama yapılır.

Turkiyede kac proje okulu var?

Turkiyede kac proje okulu var?
– Son verilere göre 155 proje okul bulunuyor. Proje okullar arasında İstanbul Erkek, Kabataş, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu, Atatürk Fen, Vefa, Çapa Fen, Prof.

Proje okulu olmak için ne gerekli?

Proje okulu olmak için ne gerekli?
Şartları taşıyan ve proje okulu olmak isteyen okulların başvuruları elektronik ortamda alınır. Başvurular içerisinden il millî eğitim müdürlüğü ve proje okulu belirleme komisyonunca uygun bulunanlar, komisyonun teklifi ve Bakanın onayı ile proje okulu olarak belirlenir.

Proje okuluna öğretmeni kim seçer?

Proje okuluna atamayı kim yapar?

Proje okuluna atamayı kim yapar?
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olup, özel protokole dayalı olarak iş işlemleri yürütülen proje okullarına ait öğretmen atama/yönetici görevlendirme süreçleri, ilgili protokol hükümlerine göre gerçekleştirilecektir.

Proje sınıfı, öğrencilerin başarı sıralarına göre listelendikten sonra her sınıfın aynı not ortalamasına göre oluşturulması için uygulanan bir sistemdir. Bu sistemde, öğrencilerin notları belirli bir standarta göre düzenlenir ve her sınıfta aynı ortalama not oluşturulmaya çalışılır.

Proje okulları, genellikle belirli kriterlere göre seçilen, öğrencilere nitelikli eğitim imkanları sunan okullardır. Bu okullar, kendi türünde başarı ortalamasına göre il genelinde ilk beş dereceye sahip oldukları takdirde proje okulu olarak seçilebilirler. Bu sayede öğrencilere daha iyi bir eğitim imkanı sağlanmaktadır.

Proje okullarına öğretmen ataması ise ilgili yönetmeliklerde belirtilen şartları taşıyan öğretmenler arasından yapılır. Eğitim kurumunun bağlı olduğu genel müdürlüğün inhası, İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün teklifi ve Bakanın onayı ile öğretmen atamaları dört yıllığına gerçekleştirilir.

Türkiye'de şu anda 155 proje okulu bulunmaktadır. Proje okulu olmak isteyen okulların başvuruları il millî eğitim müdürlüğü tarafından elektronik ortamda alınmaktadır. Başvurular, belirli kriterlere uygun olanlar arasından seçilerek proje okulu olarak belirlenir.

Proje okullarına atama işlemleri ise Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak gerçekleştirilir. Özel protokollere dayalı olarak yürütülen işlemler sonucunda proje okullarına öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri gerçekleştirilir. Bu süreçler, ilgili protokol hükümlerine göre titizlikle yürütülür.

E devlet sifresini yakinim alabilir mi?

Salmonella hastaligi Nedir?

1. Konular

1. 1.282.405
  2. Mesajlar

1. 1.682.584
  3. Kullanıcılar

1. 32.066
  4. Son üye

Geri
Üst Alt