Son Konular

Okulunuzun bulundugu yeri bilmeyen birine okulunuzu bulabilmesi icin nasil yardimci olursunuz Dusuncelerinizi arkadaslarinizla paylasiniz?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Okulunuzun bulunduğu yeri bilmeyen birine okulunuzu bulabilmesi için nasıl yardımcı olursunuz Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız?

Okulunuzun bulunduğu yeri bilmeyen birine okulunuzu bulabilmesi için nasıl yardımcı olursunuz? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız. Cevap: Ona okulumun olduğu yerin ya krokisini çizerim ya da koordinatlarını veririm. Mesela bir harita üzerinde işaretleyerek de okulumun yerini arkadaşıma anlatabilirim.

Trafikte yaşlılara nasıl yardımcı olabiliriz?

➜ Taşıtlara binerken yaşlılara öncelik tanımalıyız. ➜ Toplu taşıma araçlarında hamilelere yer vermeliyiz. ➜ Okul servisinde ihtiyaç duyduğumuzda servis görevlisinden yardım istemeliyiz. ➜ Trafikte ihtiyaç duyduğumuzda trafik polisinden yardım istemeliyiz.

Trafikte bir sorunla karşılaştığımızda kimlerden yardım alabiliriz?

Trafikte bir sorunla karşılaştığımızda kimlerden yardım alabiliriz?
Eğer birden çok yardım edebilecek durumda olan kişi varsa bir kişi 112 acil servis numarasını ararken diğer kişilerde eğer yardım edebilecek düzeyde yeterli bilgi, tecrübe ve sağlık durumu varsa yaralılara yardım etmeli, biliyorsa yaralılara ilk yardım uygulamalıdır.

Trafikte bir sorun yaşarsanız kimlerden yardım istersiniz?

Yaşlı, hamile veya özel gereksinimli kişiler trafikte yardıma ihtiyaç duyabilirler. Bu kişilere karşıdan karşıya geçerken, sıra beklerken veya yolculuk yaparken öncelik verilmelidir. Bu kişilere yardım etmenin insanlık görevi olduğu unutulmamalıdır.

Trafikte uyulması gereken kurallar nelerdir?

Mutlaka Bilmeniz Gereken Trafik Kuralları
- Hız Kurallarına Uyun.
- Alkollü Araç Kullanmayın.
- Araç Takip Mesafesine Uyun.
- Emniyet Kemerinizi Takın.
- Trafik İşaretlerine Uyun.
- Geçiş Önceliği Kurallarına Uyun.

Trafikte sorun yaşarsak kimlerden yardım isteriz?

Trafikte sorun yaşarsak kimlerden yardım isteriz?
Cevap: Trafik polisinden, annemden ve babamdan yardım isterim.

Trafikte ilk yardım gerektiren durumlarda kimlerden ve nasıl yardım istenir?

Trafikte ilk yardım gereken durumlarda ilk yardım bilgisi olan kişilerden yardım istenmelidir. İlk yardım bilgisi olan kişilerin kazazedelere müdahale etmesi, daha büyük sağlık sorunlarının yaşanmasının önüne geçer. Hayat kurtarır. İlk yardım bilgisi olmayan kişilerin kazazedelere müdahale etmemesi gerekir.

Özel gereksinimli bireyler trafikte ne tür sorunlar yaşıyor olabilir?

Soru: Özel gereksinimli bireyler trafikte ne tür sorunlar yaşıyor olabilirler? Cevap: Karşıdan karşıya geçerken, sıra beklerken veya yolculuk yaparken sorun yaşıyor olabilirler.

Trafikte kurallara uymazsak ne tür sıkıntılar yaşayabiliriz?

Trafikte kurallara uymazsak ne tür sıkıntılar yaşayabiliriz?
Trafik kurallarına uymazsak can güvenliğimiz tehlikeye girer, kaza geçirebiliriz, yaralanabiliriz. Trafik kuralları trafiği düzenlemek için ve insanların zarar görmesine engel olmak için vardır. Bu yüzden kendimiz ve karşımızdaki insanları düşünerek trafik kurallarına uyumalı, uymayanları da uyarmalıyız.

Ihtiyaç duyduğunuzda kimlerden yardım istersiniz?

Ilk yardım gereken durumlarda kimlerden yardım istenir?

Trafikte ihtiyaç duyulduğunda kimlerden yardım alabiliriz?

Trafikte ihtiyaç duyulduğunda kimlerden yardım alabiliriz?

Trafikte ihtiyaç duyduğunuzda kimden yardım istersiniz?

Trafikte ihtiyaç duyulduğunda kimlerden yardım istenir?

Okulumuzu bulabilmesi için birisine yardımcı olmak önemli bir konu. Arkadaşlarımla paylaştığım düşüncelerim şunlar olabilir:

1. **Yer İşaretleri**: Okulumuzun bulunduğu yerdeki önemli noktaları, dikkat çekici binaları veya tabelaları kullanarak yol tarifini daha kolay hale getirebiliriz.

2. **Yol Tarifi**: Okulun adresini veya bulunduğu cadde/sokak ismini vererek navigasyon veya harita uygulamalarında kolayca bulabilmesine yardımcı olabiliriz.

3. **Ulaşım Bilgi ve İpuçları**: Okula toplu taşıma ile gelecek kişilere en yakın durakları, otobüs veya tren saatlerini paylaşarak ulaşım konusunda yardımcı olabiliriz.

4. **Telefon Rehberi**: Acil durumlarda okulun iletişim bilgilerini, okul müdürünün veya idarecilerin telefon numaralarını vererek gerektiğinde iletişime geçebilmesini sağlayabiliriz.

5. **İşaretler ve Yönlendirmeler**: Okula giderken belirli bir noktadan sola dön, büyük bir parkın yanından geç şeklinde açık ve net talimatlar vererek yönlendirmeler yapabiliriz.

Trafikte yaşlılara yardımcı olmak da önem arz eden bir konu. Yaşlılara yardımcı olabileceğimiz noktaları arkadaşlarımızla paylaşabiliriz:

- **Taşıtlara Binme Yardımı**: Yaşlı kişilere taşıtlara binerken yardımcı olmak ve öncelik tanımak.
- **Yol Geçişlerinde Destek**: Karşıdan karşıya geçerken veya trafikte yardıma ihtiyaç duyduklarında yardım etmek.
- **Toplu Taşıma**: Toplu taşıma araçlarında yer vermekte yardımcı olmak.
- **Trafik Güvenliği**: Trafikte yaşlıların güvende olması için uygun şartları sağlamak ve gerektiğinde yardımcı olmak.

Trafikte bir sorunla karşılaştığımızda kimlerden yardım alabileceğimiz de önemli bir konu. Trafikte sorun yaşadığımızda kimlerden yardım alabileceğimiz konusunda arkadaşlarımla paylaştığım düşüncelerimi şu şekilde açıklayabilirim:

- **112 Acil Servis**: Acil durumlarda 112 numarasını arayarak sağlık ekiplerinden yardım talep etmek.
- **Trafik Polisi**: Trafikte yaşanan ciddi sorunlarda trafik polisine başvurarak yardım almak.
- **Yoldan Geçen Diğer Sürücüler**: Trafik kazası veya arıza durumunda diğer sürücülerden yardım istemek.
- **Yol Yardımı Ekipleri**: Özel yol yardımı ekiplerinden destek alarak sorunu çözmeye çalışmak.

Trafikte ilk yardım gereken durumlarda kimlerden ve nasıl yardım isteneceği konusu da önemli bir konu. Arkadaşlarımla paylaştığım düşüncelerimi şu şekilde açıklayabilirim:

- **İlk Yardım Bilgisi Olanlar**: Kazazedelere müdahale edebilecek bilgiye sahip olan kişilerden ilk yardım talep etmek.
- **Sağlık Personeli**: Eğer yakınımızda sağlık personeli bulunuyorsa onlardan yardım istemek.
- **Acil Durum Numaraları**: Acil durumlarda 112 veya benzeri acil yardım numaralarını arayarak yardım talep etmek.

Özel gereksinimli bireylerin trafikte karşılaşabileceği sorunları göz önünde bulundurarak onlara yardımcı olmak da önemli. Düşüncelerimi arkadaşlarımla paylaşırken şu konulara dikkat çekebilirim:

- **Erişilebilirlik Sorunları**: Kaldırımların engelliler için uygun olmaması durumunda yardımcı olmak.
- **Karşıdan Karşıya Geçişlerde Destek**: Özel gereksinimli bireylerin karşıdan karşıya geçişlerinde yardım etmek.
- **Toplu Taşımalarda Yardım**: Engellilerin toplu taşıma araçlarını kullanırken ihtiyaç duyabileceği destekleri sağlamak.

Trafikte kurallara uymamak ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu konuyu arkadaşlarımla paylaşırken şu başlıkları vurgulayabilirim:

- **Trafik Kazaları**: Kurallara uymamanın trafik kazalarına neden olabileceği ve bu durumun ciddi sonuçları olabileceği.
- **Ceza ve Sorumluluk**: Kurallara uymamanın cezai yaptırımları ve bu yaptırımların kişiye olumsuz etkileri.
- **Toplumun Güvenliği**: Trafik kurallarına uymanın aslında toplumun genel güvenliğine katkı sağladığı ve bu nedenle önemli olduğu.

Trafikte ihtiyaç duyduğumuzda kimlerden yardım alabileceğimiz konusunu arkadaşlarımla paylaşırken şu noktalara dikkat çekebilirim:

- **Yaya Yardımı**: Yolda yürürken ihtiyaç duyduğumuzda diğer yayalardan yardım istemek.
- **Trafik Görevlileri**: Trafikteki resmi görevlilerden destek almak.
- **Diğer Sürücüler**: Durumuna göre trafikteki diğer sürücülerden yardım talep etmek.

Trafikte ihtiyaç duyduğumuzda kime başvuracağımız konusu arkadaşlarımızla paylaşılabilir. Bu durumda aklımıza gelebilecek bazı başlıklar şunlar olabilir:

- **Trafik Polisi**: Trafikte yaşanan sorunlarda yardım almak için trafik polisine başvurmak.
- **Acil Durum Servisleri**: Acil tıbbi yardım gereken durumlarda 112 gibi acil durum numaralarını aramak.
- **Çevredeki Sürücüler ve Yaya**: Sorun yaşadığımızda çevredeki sürücülerden veya yayalardan yardım talep etmek.

Kopek dondurma yiyebilir mi?

Muzigin sesini duymayanlar dans edenleri deli sanirlar sozu kime aittir?

1. Konular

1. 1.281.589
  2. Mesajlar

1. 1.679.637
  3. Kullanıcılar

1. 31.832
  4. Son üye

Geri
Üst Alt