Olmamış incir reçeli nasıl yapılır?
İncirlerin uzun sap kısımları kesip diğer uç kısımını ise bıçağın ucuyla hafifçe oyup delik açın. Temizlenen incirleri bol suda yıkayıp süzün. Tencereye incirleri haşlayacak kadar bir su koyup kaynatın. İncirleri kaynayan suya aktarıp hafifçe yumuşayıncaya kadar, (yarım saat falan yeterli) haşlayın.
Ham incirin acısı nasıl geçer?
Ham incirin acısı nasıl geçer?
Acı veya sizi rahatsız edecek bir tat varsa, tencereye yeniden su koyun ve incirleri 5 dakika daha kaynatıp yeniden soğuk suya bastırın. Her bir inciri tek tek sıkarak suyunu çıkarın. Zira sünger gibi suyu içine çekmiş oluyor. Bu işlemi üzerine ağırlık koyup uzun süre suyunun süzülmesini bekleyerek de yapabilirsiniz.
Dağ incir reçeli nasıl yapılır?
Dağ incir reçeli nasıl yapılır?
Yabani İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İncirlerin sap kısmından delik açın. İncirleri yıkayın ve iyice haşlayın.
- İncirleri sıkın acı suyunu çıkarın.
- 5 su bardağı şeker ve 3 su bardağı suyu tencereye alıp kaynatın. 2 saat sonra reçeliniz hazır.
İncirin olmamış haline ne denir?
Çoğuna HAM denir. Kimilerine ÇAĞLA denir. Bazılarına KELEK denir. Tembel sahibi olanlara da ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ denir.
Doğal incir reçeli nasıl yapılır?
Doğal incir reçeli nasıl yapılır?
Nefis Ev Yapımı İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak incirlerimizi yıkayıp başlarını koparalım.
- Daha sonra tencereye koyalım.
- Üzerine 1 kg şekerimizi ve 1 su bardağı suyumuzu ilave edelim. 1 saat bekleyelim.
- 1 saat sonra kısık ateşte 25 dk kaynatalım.
Ham incir reçeli sulu olursa ne yapılır?
Ham incir reçeli sulu olursa ne yapılır?
Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer reçel koyulaştırma yöntemi ise reçeli güneşte kıvam alana kadar bekletmek.
Ham incir reçeli neden şekerlenir?
Reçeller neden küflenir ve şekerlenir? Sıcaklığı, doğru saklamamak, içerisine ıslak kaşık vs daldırmak, doğru koşullarda muhafaza etmemek… Bunların hepsi şekerlenme ve küflenmeye neden olan nedenler. Reçeller oldukça hassas yapıda oldukları için mutlaka doğru ısılarda saklanmalılar.
3 kilo kuru incir reçeli nasıl yapılır?
3 kilo kuru incir reçeli nasıl yapılır?
Beklettiğimiz incirimizi ocağa alıp kaynayana kadar yüksek ateşte ve kaynadıktan sonra kısık ateşte kaynatıyoruz. 30 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip 5 dakika kadar kaynatıp altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra kavanozlara koyabilirsiniz. Afiyet olsun!
En güzel incir reçeli nasıl yapılır?
En güzel incir reçeli nasıl yapılır?
İncirler akşamdan güzelce yıkanarak bir tencereye alınır. Üzerine toz şeker dökülerek bir gece bekletilir. Ertesi sabah kısmen erimiş olan şekerle beraber incirler ocağa alınarak kısık ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edilir ve yaklaşık 30-35 dakika kısık ateşte pişirilir.
Doğranmış taze incir reçeli nasıl yapılır?
Taze İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kullanacağınız incirleri yıkayıp her birini dörde bölün.
- O esnada toz şekeri ve suyu tencereye alın.
- Şerbetin içine limon suyu veya limon tuzu ekleyin.
- Arada bir karıştırın ve üzerinde biriken köpük varsa alarak, incirler dağılmadan 5-10 dakika pişirin.
Erkek incir ne demek?
Erkek incir ne demek?
İncir arısıda incir olmadan yaşayamaz çünkü larvalarını buraya bırakır.Bu ilişkiye mutualizm adı verilir. Dişi incir arısı yumurtalarını bırakmak için erkek incire girer bu arada erkek incirleri yemiyoruz.Erkek incir arı yumurtalarını ikame edecek bir şekle sahiptir.
Taze incire ne denir?
Taze incire ne denir?
Taze incir çeşitleri; bardacık, kara yaprak, yediveren inciri, kavak, Sultan Selim inciri, şeker inciri, patlıcan inciri gibi çeşitlerdir.
1 kilo incire ne kadar şeker konur?
1 kg soyulmuş incir (irili ufaklı 60-70 adet) 1 kg toz şeker. 5-6 adet karanfil. 1 yemek kaşığı limon suyu.
Incir reçeli nasıl koyulaştırılır?
Incir reçeli nasıl koyulaştırılır?
Elma, reçelin içerisinde pektin görevi görüp, daha jölemsi, daha koyu bir kıvam almasını sağlar. Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar. Limon suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirmeye devam edin.