Son Konular

Olum maasi ne zaman kesilir?

Modoratör

Efsanevi Üye
Credits
0

Ölüm maaşı ne zaman kesilir?

5510 sayılı Kanunun 34 üncü maddesi gereği ölüm aylığı bağlanan eşin aylığı ancak, evlenmesi halinde kesilir. Çalışması halinde kesilmez.

Ölüm maaşı ne kadar sürede bağlanır?

Ölüm maaşı ne kadar sürede bağlanır?
a) Çalışırken ölen sigortalının hak sahiplerine bağlanacak aylıklar ölüm tarihini izleyen aybaşından başlar. Hak sahiplerince toptan ödeme ihyası ve/veya askerlik borçlanması ile ölüm aylığına hak kazanılıyor ise bağlanacak ölüm aylıkları borcun ödendiği tarihi izleyen aybaşından başlar.

Dul kadın maaşı kimlere verilir?

Dul kadın maaşı kimlere verilir?
Dul maaşı olarak bilinen ölüm aylığı genel olarak kadınlara ödenen bir para gibi algılanıyor. Oysa uygulamaya bakıldığında bir cinsiyet ayrımı yapılmıyor. Eşi vefat eden erkekler de dul maaşı alabiliyor. Üstelik kocanın çalışıyor ya da emekli olmasına da bakılmıyor.

Evde sigortalı çalışan olursa dul maaşı kesilir mi?

Dul maaşı evde sigortalı olunca kesilir mi? Bu aylık evde sigortalı olunca kesilmektedir. Bu kişinin ikamet adresinin dul bayan ile aynı adreste olması gerekmektedir. Yakınlık derecesi fark etmeksizin maaşı kesilecektir.

Ölüm aylığından kesinti yapılabilir mi?

Ölüm aylığından kesinti yapılabilir mi?
Sosyal güvenlik Kurumu'ndan yaşlılık (emeklilik), malullük, ölüm aylığı ile iş kazası – meslek hastalığı nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri alanların aylıklarından zaman zaman Kurum tarafından kesinti yapılmaktadır.

Sigortalı işe girince babamdan aldığım maaş kesilir mi?

Sigortalı işe girince babamdan aldığım maaş kesilir mi?
Merhaba babamdan yetim maaşı alıyorum yarı zamanlı ayın 7 gününe denk sigortalı bir iş var . Ve maaşım kesilir mı? Şimdiden teşekkür ederim. Emekli sandığı kapsamında yetim aylığı alıyorsanız kesilmez.

Dul maaşı bağlanması ne kadar sürer?

Yukarıda belirtildiği üzere sigortalının ölümü tarihinde dul – yetim aylığı alma hakkı bulunanlar, ölüm tarihini takip eden aybaşından itibaren, bu hakkı daha sonra elde edenler ise başvuru tarihini takip eden aybaşından itibaren aylığa hak kazanmaktadırlar.

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?
Herhangi bir şart gözetilmeksizin 18 yaşından küçük çocuklar yetim aylığı alabilmektedirler. Ancak babanın kız çocukları evlenmedikleri sürece yaşları fark etmeksizin babalarının maaşını talep edebilmektedirler. Kız çocuğun evlenmesi durumunda bu hak ortadan kalkacaktır.

Dul maaşı başvurusu nasıl yapılır?

Dul maaşı başvurusu nasıl yapılır?
Dul ve yetim aylığı için ilgili şartları sağlayan tüm vatandaşlar bulundukları yerin Sosyal Güvenlik Kurumu il veya ilçe müdürlüklerine giderek başvuruda bulunabilirler. Ayrıca vatandaşlar dilerse kurumlara gitmeden internet üzerinden de başvuruda bulunabiliyor.

Ölüm maaşı hakkında detaylı bilgiler verilmiş, teşekkürler. Ölüm aylıklarının evlenme durumunda kesileceği ve çalışma durumunda kesilmeyeceği belirtilmiş. Ayrıca ölüm maaşlarının ne zaman bağlanacağı ve kesinti yapılıp yapılamayacağı konusunda da açıklamalar yapılmış.

Dul kadın maaşının kimlere verileceği ve evde sigortalı çalışan olması durumunda maaşın kesilip kesilmeyeceği hakkında bilgiler verilmiş. Ayrıca dul maaşının kadınlara özel olmadığı ve erkeklerin de bu haktan faydalanabileceği vurgulanmış.

Sigortalı işe girme durumunda yetim maaşının kesilip kesilmeyeceği konusunda da açıklamalar yer almış. Eğer Emekli Sandığı kapsamında yetim aylığı alınıyorsa sigortalı çalışma durumunda maaş kesilmeyeceği belirtilmiş.

Dul maaşının bağlanma süresi ve başvurusu nasıl yapılabileceği hakkında da detaylı bilgiler verilmiş. Vefat eden babanın maaşını kızının alıp alamayacağı konusu da açıklanmış.

Konuyla ilgili daha fazla bilgi veya sorunuz varsa, ben buradayım!

Joseph Schumpeter neyi savunur?

Kas yapmak dovmeyi bozar mi?