Son Konular

OMÜ'de Yabancı Öğrencilerin Renkli Ebru Sergisi Başladı!

haberci

Efsanevi Üye
Credits
1.229.484
white.jpg

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), uluslararası öğrencilerin ebru sanatı atölyesi eserlerini sergiledi.

OMÜ Vakfı ve Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından desteklenen Samsun Uluslararası Öğrenci Akademisi 2025 projesi çerçevesinde düzenlenen ebru atölyesi sergisi, 20 farklı ülkeden 70 uluslararası öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Sanatseverlerin ilgisine sunulan sergi, OMÜ Eğitim Fakültesi Sanat Galerisi'nde gerçekleşti.

Sergiye akademisyenler, öğrenciler ve sanat tutkunları yoğun ilgi gösterdi.

OMÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Karaahmet Balcı, sergide yaptığı konuşmada, yabancı öğrencilerle birlikte gerçekleştirdikleri atölye çalışmalarını izleyicilerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Ebru atölyesine katılan 18 uluslararası öğrenci, toplamda 40 ebru eserini sergiledi. Balcı, "Tüm çalışmalarımız, geleneksel Türk sanatlarından biri olan ebru üzerine odaklandı. Yabancı öğrenciler, YTB burslarıyla atölyeyi yürüttüler ve ben de onlara rehberlik ettim. Geleneksel Türk sanatlarında, eserin kimliği ön planda olurken sanatçıların isimleri genellikle geri planda kalır. Bu sebeple, bu sergide izleyiciler eserleriyle etkileşime geçiyorlar, sanatçıların isimleri değil." şeklinde konuştu.

Atölye çalışmalarında yer alan Selçuk Üniversitesi mezunu Suriyeli Merve Elyasino, ebru sanatına olan ilgisini ve keyifli vakit geçirdiğini dile getirerek, bu alanda çalışmalarına devam edeceğini ifade etti.

OMÜ İlahiyat Fakültesi mezunu Bosna Hersekli Selmana Halilovic ise YTB'ye sunduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek, ebru sanatını hızla öğrendiğini ve memleketine döndüğünde bu sanatı tanıtmak için çaba sarf edeceğini belirtti.

Sergi, OMÜ Eğitim Fakültesi Sanat Galerisi'nde yarın sona erecek şekilde ziyarete açık.