Modoratör
Yeni Üye
Önemli belgeler nedir?
Önemli Belge Kurum için anlam ve önem taşıyan ayrıcalıklı her türlü yazılardır. Rektörlükten bölümlere gelen yazılar, bakandan genel müdürlere gelen yazılar gibi.
Hukuki belgeler nelerdir?
Sözleşme, Hissedarlar Sözleşmesi, Vekaletname, Şirket Kuruluş Evrakları, Kanun ve Yönetmelik, Due Diligence Raporu, Mali Belgeler, Faaliyet Raporu, İhale Şartnamesi, Toplantı Tutanağı, Dilekçe, Mahkeme Kararı, Tahkim Kararı, Bilirkişi Görüşü, Hukuki Mütalaa, Ruhsat, Diploma, Patent ve Marka Başvuruları ve yeminli …
Resmi belgeler nelerdir?
Resmi belgeler nelerdir?
Resmi Belge, Kamu kurum ve kuruluşlarının kendi aralarında veya gerçek ve tüzel kişilerle iletişimlerini sağlamak amacıyla oluşturdukları, gönderdikleri veya sakladıkları belirli bir standart ve içeriği olan belgelere resmi belge denilmektedir.
Evrak yönetiminin amacı nedir?
Kâğıt dokümanların taranarak dijitalleştirilmesini ve elektronik ortamda saklanarak yönetilmesini sağlayan yazılımlar olarak bilinen evrak yönetim sistemi sayesinde, bütün belgeler tek bir merkezi alanda toplanır. Böylece gerekli olduğunda istenilen belgelere anında ulaşılabilir ve pratik bir şekilde paylaşılabilir.
Kurumsal belge Kayıt Sistemi Nedir?
Belge Yönetim Sistemleri, kurumsal iletişim sonucu üretilen, kanıt değeri taşıyan, özgün ve forma sahip dokümanların kayıt altına alınması, erişimi, kullanımı ve ayıklanması amacına yönelik birlikte çalışan unsurların bütünü olan sistemlerdir.
Hukuken belge nedir?
Hukuken belge nedir?
"Uyuşmazlık konusu vakıaları ispata elverişli yazılı veya basılı metin, senet, çizim, plan, kroki, fotoğraf, film, görüntü veya ses kaydı gibi veriler ile elektronik ortamdaki veriler ve bunlara benzer bilgi taşıyıcıları bu Kanuna göre belgedir."
Resmi belge hükmündeki belgeler nelerdir?
Resmî Belge Hükmündeki Belgeler
- emre veya hamile yazılı kambiyo senedi.
- emtiayı temsil eden belge.
- hisse senedi.
- tahvil.
- vasiyetname.
Orjinal evrak nedir?
Orijinal Belge (Evrak) Nedir? Orijinal Kağıt Belge : Elektronik ortamda (Bilgisayar, Tablet, Cep Telefonu) hazırlanıp kağıda bastırılarak ilgili kişi veya kişilerce ıslak imza ile imzalanması sonucunda oluşan belgeye Orijinal Kağıt Belge denir.
Evrak yönetimi Surecleri nelerdir?
Evrak yönetimi Surecleri nelerdir?
Yapılandırılacak süreçte dikkate alınması gereken temel noktalar: -Politika ve Strateji Oluşturma -Yazışma ve Belge Üretim Süreci -Dosyalama İşlemleri Süreci -Saklama Planları Uygulama Süreci -Değerlendirme-Ayıklama-İmha İşlemleri Süreci -Arşiv Belgeleri Devir İşlemleri Süreci *Bunlar bir bütün olarak ele alınmalıdır.
Belge Kayıt Sistemi Nedir?
Elektronik Belge Yönetim Sistemi nedir?
Elektronik Belge Yönetim Sistemi, kurumların faaliyetleri sırasında oluşturdukları her türlü dokümantasyonun, üretiminden nihai tasfiyesine kadar olan süreç içerisinde arşivlenmesini ve yönetilmesini sağlayan sistemdir.