Neler yeni

Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Zeberus

Onlisans mezuniyet derecesi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Zeberus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zeberus

Yönetici
(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Puan 393
Çözümler 0
Zeberus

Önlisans mezuniyet derecesi nedir?​

Önlisans derecesi, genellikle iki yıl veya daha fazla sürecek olan bir ders çalışmasının tamamlanması üzerine, kolej ve üniversiteler tarafından verilen bir lisans akademik unvandır. Lise diploması veya General Educational Development’den daha yüksek bir eğitim düzeyi olduğu düşünülmektedir.

Derece ile mezun olmak ne demek?​

Mezuniyet derecesi, öğrencilerin eğitim gördüğü tüm dönemler süresince aldığı notların ortalamaya yansıması sonucunda hesaplanır. Örneğin, bir kişi tüm derslerinden pekiyi alırsa bu onun başarı derecesinin yüksek olduğunu ve okulu bitireceği anlamına gelir.
Yüksek seviye üniversite ne demek?
Yüksek Lisans (bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık): Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

Üniversite derecesi ne demek?​

Bir lisans derecesi veya bakalorya (Orta Latincede: baccalaureus; Yeni Latincede: baccalaureatus), üç ila yedi yıl süren (kuruma ve akademik disipline bağlı olarak) bir dersin tamamlanması üzerine, üniversiteler ve kolejler tarafından verilen bir lisans akademik unvandır.

Önlisans mezunu hangi meslekler var?​

Bu kamu kurumları , Zabıta ve İcra katibi, infaz koruma memuru, düz memur, mübaşir, şoför, zabıta memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, hizmetli, destek personeli, aşçı, temizlik personeli, büro memuru, danışma memuru gibi kadrolara memur alımları yapılmaktadır.
Eğitim düzeyi ne anlama gelir?
Herhangi bir konuda bilgi ve becerileri geliştirmek için ayrılan süre.
Sözlükte “derece” ne demek? 1. Bir süreç içindeki durumlardan her biri, basamak, aşama, rütbe, mertebe; bir çemberin 360’ta birine eşit olan açı birimi. 2. ölçü aygıtlarının ölçeğinde belirtilmiş bulunan başlıca bölümlerden herbiri; sıcaklıkölçer, termometre.
Mezuniyet sıralaması belgesi nasıl öğrenilir?
Sisteme giriş yapabilmek için “turkiye.gov.tr” adresinden E-Devlet Kapısı’ na giriş yapmanız gerekiyor. E-Devlet şifreniz ve TC kimlik numaranız ile sisteme giriş Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’ nın hizmetlerine ulaşarak mezuniyet işlemlerinizi sorgulatabiliyorsunuz.

Üniversite diplomamı nasıl görebilirim?​

kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle sayfaya giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e devlet hizmetler bölümünden “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı”nı bulmalısınız. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın sunduğu hizmetler arasından “Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” başlığını seçmelisiniz.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Tema özelleştirmeleri kullanılamıyor!

Tema özelleştirme alanlarını sizin için kullanılamıyor, lütfen daha fazla bilgi için yönetici ile iletişime geçiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri